כנראה שאין הרבה אנשים שאוהבים לשטוף כלים ביד, אבל לא בכל מקום יש מדיח ויש גם כלים שממש לא כדאי להכניס אליו. אז הנה כל הטיפים שיהפכו את המלאכה לקלה יותר, יגלו לכם איך לנקות כלים מאתגרים ויצילו אתכם במקרי חירום (נגמר הסבון!).
ערימת הכלים גדולה מדי? נסו את שיטת הסיבוב היחיד
לכולנו קורה שבכיור מצטברת ערימת כלים מאיימת, אחרי שאירחנו הרבה אנשים או סתם כי היינו עצלים. אם הערימה מאיימת מדי, החליטו שאתם שוטפים את הכלים עד שלא נותר עוד סבון בספוג. כשמגיע הזמן להוסיף סבון, הניחו את הספוג ולכו לעשות משהוא אחר. שאר הכלים יחכו לסיבוב הבא, שכבר ייראה הרבה פחות נורא.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> לא חולצים נעליים בכניסה לבית? כדאי לכם לקרוא
>> הכי צפונית: דירה נוטפת סטייל בנהריה
שטפו את הכלים לפי קטגוריות
שטפו קודם את כל הסכינים (כדי שלא תיחתכו כשתשלפו כלים אחרים), אחר כך את כל כוסות הזכוכית, כל הצלחות ביחד וכן הלאה. כך תסיימו מהר יותר ויהיה לכם קל יותר לסדר את הכלים על מתקן הייבוש.
View this post on Instagram
כפפות, כפפות, כפפות
מלבד הגנה על עור הידיים העדין והציפורניים שאולי בדיוק חזרו ממניקור, עם כפפות גומי תוכלו גם לשטוף אל הכלים במים חמים יותר וכך להסיר יותר בקלות את הלכלוך. בנוסף, הכלים פחות יחליקו מהידיים.
כדי לחסוך זמן בסוף ארוחה גדולה - הכינו מראש קערת מים חמים עם סבון
כשתפנו את הכלים לכיור, שימו את הסכו״ם בקערה. כך, יהיה קל יותר לשטוף אותם.
לא תמיד חייבים לנקות בסבון
אתם יכולים להקל על עצמכם – אם השתמשתם בקערה קטנה לכמה אגוזים או בכפית להוסיף מלח לתבשיל, אפשר להסתפק בשטיפה זריזה במים. זכרו: כלים שבאו במגע עם בשר נא, ביצים או שמן צריכים כמובן לעבור לנקות היטב.
נגמר המקום על מתקן הייבוש? שלפו את הצ׳ופסטיקס
סביר להניח שיש לכם בבית מקלות אכילה חד פעמיים מהמשלוח האחרון של האוכל היפני. כשנגמר המקום על מתקן הייבוש, פרשו על השיש מגבת והניחו עליה כמה צ׳ופסטיקס זה לצד זה. הניחו עליהם את הכוסות הנקיות והרטובות כך שיוכלו להתייבש באוויר.
View this post on Instagram
גיליתם פתאום שנגמר סבון הכלים?
התחליף הטוב ביותר הוא אבקת סודה לשתייה. ערבבו חצי כוס אבקת סודה לשתייה וכמה כפיות מים להכנת המשחה. השתמשו בכפפות, שפשפו את הכלים עם המשחה ושטפו במים חמים מאוד כדי לחטא.
נקו את כלי הניקוי
ספוג הכלים הוא אחד החפצים המזוהמים בבית. השיטה היעילה ביותר לחטא אותו היא לערבב 3/4 כוס אקונומיקה ו-16 כוסות מים (3.75 ליטר), להשרות בתמיסה את ספוג הכלים חמש דקות ולשטוף. בכל מקרה כדאי להחליף את ספוג הכלים כל שבועיים-שלושה.
ואתם יכולים גם להכין ספוג כלים
אל תזרקו את שקיות הרשת שבהם אורזים למשל, תפוזים או תפוחי אדמה. קפלו אותה לגודל של ספוג, חזקו בגומייה והשתמשו לניקוי הכלים.
View this post on Instagram
היעזרו בלימונים
כדי לנקות את קרש החיתוך ביעילות שפשפו אותו בחצי לימון ומלח ואז שטפו אותו במים וסבון.
וגם בתפוחי אדמה
כן, מה ששמעתם. כדי לנקות כלי בישול מברזל יצוק שהחליד, שפכו לתוכו מלח גס. חתכו תפוח אדמה לחצי ושפשפו את הכלי עם המלח באמצעות החלק החתוך של תפוח האדמה עד שהחלודה תרד. שטפו היטב. הסרת החלודה גורמת גם להסרת הציפוי מהכלי, ויש לחדש אותו. ייבשו את הכלי לחלוטין, שפכו פנימה מעט שמן ומרחו אותו באופן שווה על הכלי. הכניסו את הכלי לשעה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. שפכו את שאריות השמן.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
לניקוי כלי כסף
הניחו כלי כסף שהשחירו בתוך תבנית אלומיניום (או תבנית אפייה מזכוכית שציפיתם בנייר אלומיניום) ושפכו לתוכה מים רותחים, אבקת סודה לשתייה ומלח. התגובה הכימית בין כל המרכיבים תבריק את הכלים מעצמה.
נקו קופסאות פלסטיק עם קרח
מכירים את כתמי האוכל העיקשים במיוחד שנראים כאילו ישארו על קופסאות הפלסטיק לנצח? יש שיטה פשוטה במיוחד: שפכו לכלי המוכתם כחצי כוס סוכר והוסיפו מעט נוזל לניקוי כלים ומרכיב מפתיע - קוביות קרח ומעט מים. שקשקו, המתינו ושטפו.
View this post on Instagram
השתמשו בסודה לשתייה להסרת כתמי קפה
אם משקה הבוקר האהוב הותיר את הספל האהוב שלכם עם כתם שנדמה שיהיה שם לעד, פזרו בתוכו אבקת סודה לשתייה, הוסיפו ממש מעט מים כך שהאבקה תהפוך למעין משחה, וקרצפו איתה היטב. לאחר מכן, שטפו את הספל כרגיל.
מה עושים עם הבלנדר?
שפכו פנימה מים חמים וסבון כלים, הפעילו ושטפו.