לא משנה איפה אתם מאחסנים את חומרי הניקוי שלכם, סביר להניח שביניהם נמצאת גם חבילה של ספוג הפלא – אותו מלבן מלמין מוקצף בלבן בוהק ויכולות קסם להסרת כתמים שאף סמרטוט לא יכול להם. ספוג הפלא יעיל לניקוי של הרבה דברים, ביניהם נעלי התעמלות לבנות, שאריות טושים על לוח מחיק, מיקרוגל שמנוני, הסרת מדבקות ועוד. הנה 5 שימושים נוספים עבורו שאולי יפתיעו אתכם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> כשהבעלים הוא מותג עיצוב מצליח, ככה נראה המלון החדש

>> בואי נהיה הזוג הזה: בדירה היפה של הלן ורגב הוד

 

לפני שאתם מתחילים לשפשף, חשוב להזכיר שאת הספוגית יש להרטיב לפני השימוש, אחרת היא עלולה להזיק למשטח שאותו מנקים. תחשבו על נייר זכוכית – מדובר בפעולת שפשוף ושיוף דומה. מומלץ גם לעטות זוג כפפות בזמן השימוש, כדי להגן על עור הידיים שלנו מהמגע הישיר עם החומרים שבה. 

עקבות של חיות המחמד על הקיר

ספוג הפלא עובד בעדינות על משטחים צבועים מבלי לפגוע בצבע, וכמו שהוא יעיל לניקוי קירות מציורי ילדים ולכלוכים שונים, הוא עובד היטב עם כתמי חוטם לח ורגליים מלוכלכות שנוצרו מכלב נלהב או חיה אחרת.

כתמים על קיר מבעלי חיים (צילום: Peungnoi, SHUTTERSTOCK)
צילום: Peungnoi, SHUTTERSTOCK

הצטברות של מוצרי שיער

המסרקים והמברשות שלנו צוברים בתוכם שאריות מוצרי שיער, אותם יכול ספוג הפלא לגרד ולהסיר ביעילות מבלי לפגוע בשאר החלקים באביזר. כך אין צורך להרתיח (ולהרוס) את המברשת או לזרוק אותה לפח בגועל ברגע שרואים את ההצטברויות האלה.

מברשת שיער מלוכלכת (צילום: Eakachai Leesin, SHUTTERSTOCK)
צילום: Eakachai Leesin, SHUTTERSTOCK

כתמים על בגדים

באופן מפתיע, ולמרות החומרים שבתוכו, ספוג הפלא יכול להסיר מבגדים כתמים שנראים עמידים בפני כביסה רגילה. המפתח הוא להשתמש בו בטפטוף עדין ולא שפשוף נמרץ, כדי למנוע נזקי בד. זה יעיל במיוחד על בדים לבנים, מה שהופך אותו למושלם לטי שרט הלבנה האהובה שלכם.

כתם גלידה על חולצה לבנה (צילום: Kmpzzz, SHUTTERSTOCK)
צילום: Kmpzzz, SHUTTERSTOCK

כיסוי פגום של הטלפון הנייד

תפקידו של הכיסוי לטלפון הנייד הוא להגן על המכשיר היקר מפגיעה, ולפעמים גם לבטא את הסטייל של המחזיק בו. כשהכיסוי עצמו נפגע ונשרט, ונראה מוזנח וישן, כמה שפשופים עם ספוג הפלא ילטשו אותו בעדינות, ימזערו את השריטות והמכות ויחזירו לו מראה של חדש. 

טלפון נייד עם כיסוי  (צילום: iluphoto, SHUTTERSTOCK)
צילום: iluphoto, SHUTTERSTOCK

מה שמצטבר במקלדת המחשב 

המקלדות שלנו סופגות לתוכן אבק, פירורי אוכל, טפטופי קפה ומשקאות נוספים, כתמים שמנוניים וכל מיני לכלוכים שאנחנו אפילו לא מודעים אליהם. לא מספיק לנער את המקלדת מדי פעם ולהעביר עליה סיבוב עם מגבון או נייר סופג לח, ספוג הפלא יכול להידחק לתוך הפינות בין המקשים ולתפוס את הלכלוך והשמן שנצברו עליהם וביניהם.

מקלדת מלוכלכת (צילום: 7th Son Studio, SHUTTERSTOCK)
צילום: 7th Son Studio, SHUTTERSTOCK

 

אבל אל תנקו את הדבר הזה בבית עם ספוג הפלא

מלמין מוקצף, החומר שממנו עשוי ספוג הפלא, נוצר מחתיכות פלסטיק זעירות והפעולה שלו היא למעשה שחיקה של חומרים אחרים, בדומה לנייר זכוכית שמלטש את השכבה העליונה של המשטח. מסיבה זו חשוב מאוד להרחיק אותו ממשטחים עדינים (כן, גם תחתית של סיר תישרט ממנו ברגע) וממשטחים עם ציפוי. במטבחים של רבים מאתנו אפשר למצוא משטחי עבודה עשויים שיש או גרניט שנמצאים במגע יום יומי עם אוכל ולכלוך וחשוב לנקות אותם בתדירות גבוהה. אבל גרניט ושיש הן אבנים נקבוביות, והמשמעות היא שכאשר הן נחשפות לנוזל הן סופגות אותו, וזה יכול לגרום לכתמים ולהתפתחות חיידקים. בגלל זה משטחי שיש וגרניט מצופים באיטום מגן, ואם מנקים אותם עם ספוג הפלא האיטום ישתפשף ויישרט, ההגנה תיפגע והמשטח יהיה עמום או פגיע לכתמים. בקיצור- don't. אבל אם כבר יצא וקרצפתם את המשטח שלכם בספוג הפלאי, טפטפו עליו כמה טיפות של מים או שמן ובדקו את ההשפעה – אם הטיפות נספגות במשטח כנראה שהאיטום שלו נפגע וצריך לטפל בו, למשל בעזרת סילר ייעודי.

אישה מנקה משטח שיש במטבח עם ספוג (צילום: Nicole Glass Photography, SHUTTERSTOCK)
צילום: Nicole Glass Photography, SHUTTERSTOCK