כמו רבים מאתנו, גם כתבת הלייף סטייל קלסי מולבי נתקלה לא מזמן בטיפ להכניס גליל נייר טואלט למקרר כדי לספוג את הלחות ואת הריחות הלא נעימים שלו. היא הבינה היטב את הבעיה – מוצרים שמסריחים, כתמים שנוצרים מטפטופים וניחוח רטיבות מעופש, אבל היא פחות התלהבה מהפתרון המוצע.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> שווה לנסות: הטיפ הפשוט להרחקת מרבה רגליים מהבית
>> נכנס לנו ללב: הבית החם של יגל אושרי במושב אליכין
מעבר לסקפטיות שחשה מולבי לגבי היעילות המוכחת של הטיפ, היא העלתה שתי בעיות אפשריות לגביו:
1 .גליל של נייר טואלט תופס שטח נדל"ן יקר במקרר עמוס.
2. התדירות המומלצת להחלפת הגליל במקרר היא אחת לכמה ימים – עד שבוע. ואז מה עושים עם הגליל המשומש? קשה לדמיין שמישהו ירצה להחזיר אותו לשימוש חוזר בשירותים, כשהוא כמוש מרטיבות ואולי אפילו מוכתם בנתזי אוכל. האופציה של לזרוק את הגלילים מהמקרר לפח היא כמובן פחות רצויה, מבחינה אקולוגית ותקציבית.
@smartfoxlifehacks Have you ever tried THIS? #lifehack #tipsandtricks #toiletpaper #fridge ♬ original sound - Smart Fox Lifehacks
יש דרכים טבעיות אחרות להתמודד עם הלחות והסירחון במקרר, הנה כמה:
1. במקום נייר טואלט – להשתמש בסודה או קפה: קערה קטנה ובה אבקת סודה לשתייה או קפה טחון תספוג את הריחות הרעים ותתפוס הרבה פחות שטח במדף במקרר מאשר גליל הנייר. אם זה לא יעשה את העבודה והמקרר עדיין יסריח, פלאן בי היא לרוקן את תכולת המקרר, לנתק אותו מהחשמל ולהשאיר את הדלת פתוחה למשך 24 שעות כדי לאפשר אוורור.
2. לבודד את מקור הריח: במקרר עם תחלופת מוצרים ממוצעת סביר להניח שרוב הריחות הרעים לא יגיעו ממזון מקולקל או פג תוקף, אלא ממוצרים בעלי ריח חזק כמו גבינות עזות טעם, בשר מתובל, סלט עם בצל חתוך, שום וכו'. מוצרים כאלה כדאי לעטוף היטב בשתי שכבות של ניילון נצמד או נייר אלומיניום, לסגור היטב בתוך קופסת פלסטיק אטומה או לאחסן באחת ממגירות המקרר הסגורות.
3. להשקיע קצת יותר בניקיון המקרר: רובנו מתייחסים לניקוי המקרר כאל פרויקט מיוחד, כזה שמתפנים אליו פעם בחודש במקרה הטוב. אם ננקה אותו כחלק מהשגרה השבועית לא יצטברו בו כתמים דביקים של מיצים ורטבים שנשפכו או טפטפו. אפשר להשתמש בתערובת של סודה לשתייה, סבון עדין ומים כדי לנקות אותם, בהתאם לחומרת הכתם, העיקר לא להשתמש באקונומיקה שעלולה לסדוק את המדפים והמשטחים במקרר.
4. להרחיק חום מהחלב: אין מניעה להכניס למקרר מזון שבושל או חומם כשהטמפרטורה שלו עדיין גבוהה יחסית, אבל במקרה כזה כדאי למקם את התבשיל במקרר הרחק מהחלב ומוצריו, או מבשר לא מבושל, כדי שהטמפרטורות שלהם לא יעלו כתוצאה מהסמיכות אליו ואז הם יתקלקלו מהר יותר, ויסריחו.
5. לשים לב למגשי הקרח במקפיא: ריחות חזקים של מזון יכולים לעבור מהמקרר למקפיא, ואז "להיטמע" בתוך קוביות הקרח, לכן כדאי לנקות את המגשים לעתים קרובות. זה יעזור לכם לזהות במהירות אם יש אוכל מקולקל במקרר.
ואם כל השיטות האלה לא עובדות, והמקרר עדיין מדיף ריחות רעים למרות שניקיתם, רוקנתם ואווררתם אותו – יכול להיות שהריח חלחל אל הפס המבודד של המקרר, ומזה כבר הרבה יותר קשה להיפטר בלי סיוע של איש מקצוע.