לצד הסקוטש, סבון הכלים ומגבת הידיים, גם גליל נייר סופג הוא פריט מאסט בכל מטבח. אפשר לשלב אותו בעיצוב- למשל בתלייה על הקיר או בעמידה על סטנד ייעודי, או להשאיר אותו זרוק על השיש בנונשלנט, אבל אי אפשר לוותר עליו- הוא פשוט כל כך שימושי.
>> לכל הכתבות בערוץ living
אנחנו כבר יודעים שלנייר הסופג יש שימושים רבים במטבח מעבר לניקיון עמדת העבודה או דלתות הארונות. למשל, אם יש קופסת אוכל מפלסטיק עם שאריות שמנוניות, הדרך הכי טובה לנקות אותן היא למלא את הקופסה במים חמימים עם סבון כלים, לזרוק פנימה חתיכת נייר סופג, לסגור עם מכסה ולשקשק. עובד כמו קסם.
שימוש יעיל נוסף הוא להרטיב חתיכת נייר סופג בקטנה, רק עד שתהיה לחה, ולכסות איתה את הצלחת שמכניסים לחימום במיקרו; זה ישמור על הלחות של האוכל בצלחת. ואת השימוש שהכי הפתיע אותנו לנייר הסופג מצאנו בטיקטוק, בהמלצה להפחתת דמעות בחיתוך בצל: להניח על קרש החיתוך מגבת נייר מקופלת ורטובה, שתספוג במקומנו את החומצה בבצל, שנמשכת למקור מים.
גם את הטריק של ריפוד מגירת הירקות במקרר בנייר סופג אנחנו מכירים, אבל מסתבר שיש דרך אפילו טובה יותר להשתמש בו לשמירה על הטריות שלהם במקרר. אם אתם לא נמנים על האנשים שצורכים את הירקות שלהם היישר מהאדנית בבית, אתם בטח רוכשים את הירקות שלכם בכמות שמספיקה לכמה ימים, ואת עשבי התיבול בצרורות. הבעיה היא שהרבה פעמים הם משחירים ונרקבים לפני שהספקנו להשתמש בהם, ואז הם מגיעים לפח. הפתרון לרפד את המגירה במקרר הוא יעיל, אבל לא מספיק. מה שישמור טוב יותר על ירקות כמו מלפפונים, גזרים וקישואים, ובוודאי על עשבי תיבול טריים, זה לעטוף אותם היטב בנייר סופג מכל הכיוונים ולהכניס לקופסת פלסטיק אטומה (גם קופסאות טייק-אווי מפלסטיק יתאימו, וזה מיחזור מעולה שלהן).
איך זה עובד? רוב הירקות משחררים מים לאורך זמן. הלחות הזו נכלאת במגירה או במדף במקרר, וזה רק מזרז את הדלדול ולבסוף הריקבון. מגבות נייר סופגות את הלחות ומאיטות את התהליך.
הטריק הפשוט הזה יאריך את חיי הירקות במקרר משמעותית, והם יכולים לשרוד במצב טוב כמעט שבועיים. העיקרון הוא שככל שהירקות יבשים יותר כך הם יחזיקו מעמד זמן רב יותר, לכן אל תשכחו להחליף את מגבות הנייר לעתים קרובות, כשהן נספגות ומתחילות להיות לחות.