גל החום העולמי מסרב לעזוב אותנו (בינינו, גם בלעדיו חום יולי-אוגוסט בישראל מספיק קשוח) ולמרות המזגנים שפועלים 24/7, הבתים שלנו צוברים עוד ועוד חום בתוכם ואנחנו צוברים עוד ועוד ניסיונות למצוא שיטות לצנן אותם. שיטה אפשרית, ויעילה, היא פשוט לזהות איזה מכשירים בבית תורמים לחום הכללי כשהם פועלים, ולשלוט בהם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אחד ויחיד בעולם: האטרקציה שכולם מדברים עליה בירושלים

>> תתחדשו: חלל המגורים בבית של מגי וקותי זכה למהפך מהמם

 

אי אפשר להימנע לחלוטין מהשימוש במכשירים מפיצי החום בבית, אבל אפשר לבחור מתי להפעיל אותם וגם למצוא להם תחליפים. הנה חמישה מכשירים בולטים בבית שמייצרים ופולטים חום, והצעה לשימוש חכם יותר בהם בימים מהבילים אלה.

תנור וכיריים

אוכל מבושל הוא אוכל חם, והבישול באמצעות תנור הבישול והאפייה, וגם באמצעות הכיריים – בעיקר מסוג אינדוקציה ששומרים על החום, ללא ספק מייצר טמפרטורות גבוהות שנפלטות לחלל המטבח.

במקום זה, עדיף להשתמש במכשירים קטנים יותר אם אפשר, כמו מכשירי האייר-פריי שהפכו להיות פופולריים, או חימום ארוחות מוכנות במיקרוגל. אלה משחררים חום מינימלי בהשוואה לתנור ולכיריים. האמת, למי יש תיאבון לארוחות חמות בימים כשבחוץ הכל לוהט? זו הזדמנות מצוינת ליהנות מארוחות קרות וסלטים, וכך גם הבית ירוויח.

תנור מטבח (צילום: shutterstock / Pixel-Shot)
אולי עדיף עכשיו סלט צונן ומשביע? | צילום: shutterstock / Pixel-Shot

אבק מסכים

החמ"ל שמתנהל לנו בבית, ומורכב ממחשבים נייחים וניידים וקונסולות משחק, פולט חום ששווה ערך לחום שמוציא תנור חימום קטן. במחשב ובקונסולה יש מאוורר מובנה לקירור הרכיבים הפנימיים, וככל שחם יותר בחוץ, הם יתאמצו יותר ובהתאמה יחממו יותר.

המיקום של המחשב הוא משמעותי: הקפידו להניח מחשב נייד רק על משטח קשיח, לא על השמיכה או על הברכיים. מחשב שולחני צריך להיות ממוקם תמיד על שולחן ושמירה על הניקיון שלו תשפר את זרימת האוויר שלו ותצמצם את מאמצי המאוורר. נגבו את האבק מהמקלדת ומהמסך ושמרו על סביבת העבודה סביבו נקייה ופתוחה. כללים דומים חלים גם על כל קונסולות המשחקים.

לפטופ, מחשב נייד (צילום: riekephotos, shutterstock)
אל תניחו את הלפטופ על הברכיים, זה רק יגרום לו לפלוט יותר חום | צילום: riekephotos, shutterstock

פילטרים של מזגן

המזגנים שלנו עובדים קשה, והקפדה על התחזוקה שלהם חשובה מכמה סיבות – תוחלת החיים שלהם, איכות התפוקה שלהם, הבריאות שלנו ועוד. לזה מצטרפת העובדה שמסננים מלוכלכים של מזגן פוגעים ביעילותו, מאטים את פעולתו וגורמים לו להתאמץ יותר כדי לקרר את החלל, כלומר להוציא יותר חום מהרגיל.  

כדי לשמור על תפקוד יעיל מומלץ לנקות או להחליף את המסננים של המזגן בתדירות של 1-3 חודשים.

טכנאי מתקן מזגן (אילוסטרציה: Andrey_Popov, shutterstock)
מומלץ לנקות אחת לעונה, לא אחת לשנה | אילוסטרציה: Andrey_Popov, shutterstock

אדים במקלחת

אין כמו מקלחת חמה כדי להירגע, אבל כל הרוגע הזה מתפוגג ברגע כשיוצאים ממנה מיוזעים לחלל המהביל של חדר הרחצה, וגם אותו קשה מאוד לצנן בימים חמים.

בימים כאלה נסו להתקלח במים פחות חמים, או לפחות להוריד את הטמפרטורה שלהם משמעותית בדקות האחרונות של הרחצה (תסמכו עלינו, זה גם ירענן אתכם פלאים). כדי לסלק מהחלל את הלחות שהצטברה בו פתחו דלת וחלון, גם אם זה יכניס אוויר חם מהחוץ בו זמנית. עוד מומלץ להשתמש במאווררי ונטה, אם יש, או להתקלח בלילה כשהטמפרטורות בחוץ יורדות.

מאוורר ונטה במקלחת (צילום: FellowNeko, SHUTTERSTOCK)
אם יש ונטה בחדר הרחצה, זה הזמן להפעיל אותה | צילום: FellowNeko, SHUTTERSTOCK
 

מייבש כביסה

למה נחוץ להפעיל מייבש כביסה כשבחוץ כל כך חם? זה צורך חשמל, הרבה פחות אקולוגי לסביבה, וגם מפיץ הרבה אוויר חם בזמן העבודה.

אם אין לכם מתקן כביסה בחצר, גינה או תלוי בבית, מתלה עומד בסיסי לייבוש בגדים יעשה את העבודה לא פחות טוב, ולא פחות מהר, ואפילו יפנק את החלל בניחוח מרענן שאולי יצליח להשכיח מאתנו לכמה דקות כמה חם.

מתקן לייבוש כביסה  (צילום:  New Africa, shutterstock)
ככה תרוויחו גם ניחוח כביסה מרענן בחלל | צילום: New Africa, shutterstock