אם תשאלו אותנו מה החלום הכי גדול שלנו, נגיד לכם שהוא לבשל בתוכנית בישול. ולא, לא בגלל האולפן המעוצב או השפים השווים שבאים להנחות ולהתארח. לא. הסיבה שאנחנו חולמים על בישול בתוכנית בישול היא העובדה שלא צריך לנקות אחר כך את הכלים. כי בואו, אין דבר מבאס יותר מלנקות קערה של מיקסר אחרי שלשנו בצק. ועד שהחלום הזה יתגשם, אספנו עבורכם עצות וטיפים כדי שאנחנו, וגם אתם, נוכל להמשיך וללוש בצק בלי להקריב בכל פעם סקוצ'ברייט שמתמלא בבצק דביק.

מיקסר של בוש (צילום: יחסי ציבור בוש)
לא תמיד זה נראה יפה כמו בתמונות | צילום: יחסי ציבור בוש

עוד בערוץ עיצוב הבית:

שלוש אסכולות, שלושה פתרונות

האסכולה הראשונה טוענת שכל מה שצריך הוא למלא את קערת המיקסר במים חמימים עם מעט סבון, לתת לבצק להתרכך, להסיר אותו בעזרת כפות הידיים ולשטוף כרגיל. שימו לב, בשיטה הזאת חייבים להניח מסננת על פתח הכיור, כי הבצק שזורם אל הביוב עשוי לסתום את הכיור.

האסכולה השנייה גורסת שעדיף לתת לבצק להתייבש מעט על דופנות הקערה, ואז לגרד אותו בעזרת לקקן פלסטיק. האסכולה השלישית, וזהו הפתרון המועדף גם עלינו, עושה שימוש בקלף אפייה גמיש. פשוט הרטיבו אותו מעט והחליקו אותו על דופנות הקערה בתנועות איסוף. את הבצק שיצטבר עליו נגבו על פיסת נייר סופג והשליכו לפח. אחר כך שטפו כרגיל, והמשיכו לחלום שמישהו אחר יעשה זאת במקומכם. אגב, הסיפור של הקלף עובד נפלא גם עם ניקיון משטח העבודה, ואת הידיים תוכלו לשפשף בקמח עד שהבצק יהיה יבש מספיק כדי לנשור. כמובן, עשו זאת מעל פח פתוח או משטח העבודה, כי כמו שלמדנו קודם - אתם לא רוצים כיור סתום. ואם יש לכם עוד טריק שווה לנקות בצק - כתבו לנו בתגובות.

קלף לבצק (צילום: יחסי ציבור)
חתיכת פלסטיק גאונית שמצילה את העסק | צילום: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ    

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק