משבר הקורונה הביא איתו אתגרים שלא בהכרח ציפינו להם, כולל השהייה הממושכת בבית יחד עם האנשים האהובים עלינו. גם הזוגות המאושרים ביותר יאלצו להודות שלהיות בחלל אחד עם עוד אדם במשך 24 שעות ביממה זה עניין לא פשוט, ואם יש דברים שמפריעים לכם בפרטנרים שלכם ביומיום, התקופה הנוכחית יכולה להפוך אותם לבעיה של ממש.
אם אתם אנשים נקיים ומסודרים שמקפידים להוריד כלים מלוכלכים מהשולחן בסוף הארוחה ואפילו לרחוץ אותם, ואתם חיים עם אנשים שמשאירים שובל של גרביים בכל מקום - כנראה שאתם מוצאים את עצמכם לא רק מנקים ומסדרים יותר מהרגיל, אלא גם מתעצבנים יותר מהרגיל על כך שבחרתם להתאהב באדם מבולגן. אז מה עושים כדי לא להפוך את התקופה הזאת למריבה אחת גדולה? באתר thekitchn.com אספו טיפים ממומחים לזוגיות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> גבעתיים: המחסן הפך לדירה חלומית
>> במיוחד עכשיו: זה מה שחובה לעשות אחרי הסופר
בטאו את תחושותיכם, אבל בנחמדות
יש דברים שחשובים לכם יותר מאשר לפרטנר שלכם, אבל אם לא אמרתם לו – כנראה שהוא לא יודע את זה. אם אתם מוצאים חפץ שאינו במקום או כתם שלא נוקה מיד, תנו לעצמכם קצת זמן להירגע לפני שאתם מעירים לו. "ודאו שאתם לא משתמשים בטון מאשים ובאמירות כמו ׳את/ה תמיד עושה את זה׳", אומרת בריאנה פאולוס, מטפלת זוגית מניו יורק. "במקום זאת דברו על החוויה שלכם. למשל: ׳זה עושה לי חרדות כשהבית לא מסודר. אני מרגיש/ה שזה לא מקום מרגיע וזה גורם לי ללחץ יומיומי׳. אם תבטאו את הלחץ שאתם מרגישים, הפרטנר/ית שלכם תבין/יבין את הפרספקטיבה שלכם ומה הרגלים אלו גורמים לכם להרגיש".
תהיו ספציפיים - לגבי דבר אחד עיקרי
עדיף לא להציג לפרטנר המבולגן רשימה ארוכה של דברים שהוא/עושה ומפריעים לכם. במקום זאת, חשבו מה הכי מפריע לכם - הכלים בכיור? פירורי האוכל על הספה? הבגדים שמפוזרים בכל מקום חוץ מסל הכביסה?
"במקום להגיד משהו כללי כמו 'צריך לסדר את הבלגן׳, בקשו את הדבר שהכי חשוב לכם״, אומרת גבריאל הארטלי, עורכת הדין המתמחה בגירושים, סופרת, מגשרת וקואצ׳רית. כך, הפרטנר/ית ידעו בדיוק מה לעשות, ויכול להיות שאחרי שאחרי שהצד השני יפנים הרגל אחד, אתם תגלו שאתם יכולים לוותר על שאר הדברים הקטנים.
קבעו אזור אחד לבלגן בבית
אתם כנראה רוצים שהבית כולו יהיה נקי ומסודר, אבל יהיה קל יותר לבקש מבן או בת הזוג לשמור על סדר באזורים שחשובים לכם יותר (למשל המטבח או חדר השינה) ולהסכים על חלק אחר של הבית שבו יכול לשרור בלגן (מתון), למשל ארון, שולחן עבודה או מרפסת. טאינה בראון, קואצ׳רית שעובדת עם הקהילה הלהט״בקית, מציעה שתתנו לפרטנר להחליט איפה יהיה מתחם הבלגן הזה, וכך יש יותר סיכוי שהוא/היא יעזרו לשמור על סדר וניקיון באזורים האחרים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
זכרו שאתם באותו צד
זו אמנם קלישאה, אבל היא כזו כי היא נכונה - שניכם באותה הסירה. אין טעם להשוות מי מסודר ונקי יותר או פחות, אלא להבין שהמטרה המשותפת שלכם היא להפוך את הבית למקום נעים לשניכם. "בטחו בעצמכם כצוות", אומרת גבריאל ולדס, מאמנת דייטינג משיקגו. "בטחו ביכולת שלכם למצוא פתרון יצירתי שלוקח בחשבון את הצרכים של שני הצדדים. אמצו חשיבה של ׳אנחנו׳, הקשיבו לפרטנר ודברו על הצרכים שלכם. אל תחשבו שבן או בת הזוג הם הבעיה עצמה, אלא חשבו ביחד על פתרון לבעיה המשותפת של שניכם".
תעריכו את המאמץ
להגיד תודה נשמע כמו עניין טריוויאלי, אבל הוא משמעותי. לפעמים אנחנו נוטים להיות מנומסים יותר דווקא כלפי אנשים זרים בגלל גינונים חברתיים, ושוכחים את הכללים האלה עם הקרובים אלינו. זכרו להגיד תודה גם לאנשים שאתם אוהבים, בעיקר כשהם זוכרים לרוקן את פח הזבל או לנקות את הפירורים שהשאירו אחריהם. הדברים הקטנים משנים לא פחות מהגדולים. במקום להתמקד בשלילי ובכישלונות של הפרטנר שלכם לעמוד בסטנדרטים שלכם לשמירה על סדר וניקיון, שימו לב למאמצים שלו או שלה.
"יכול להיות שבן או בת הזוג עושה כל מאמץ לפגוש אתכם באמצע, ולנקות ולסדר כמיטב יכולתם", אומרת המאמנת הזוגית שאצ׳י מהטה. תגידו תודה, וגם ציינו מעשים ספציפיים, למשל 'שמתי לב שניקית את הכיור קודם. זה מאוד עוזר לי׳. מחמאות כאלה יכולות גם לתת להם מוטיבציה להמשיך לעשות עוד שינויים.