אנחנו יודעים שהתלבטתם לא מעט עד שסוף סוף בחרתם את משטח השיש המושלם למטבח שלכם, אז אם אתם באמת אוהבים אותו ורוצים לשמור עליו במצב טוב לאורך זמן, יש דבר אחד, מפתיע במיוחד, שבאמת חשוב להקפיד עליו - לעולם, אבל לעולם, אל תתנו למיץ לימון לבוא במגע עם כל סוג של משטח שיש.
הסיבה לכך היא שמשטחי שיש מורכבים מסידן פחמתי, תרכובת שלא מגיבה טוב כשהיא באה במגע עם חומצות. לימונים מכילים כמות גדולה של חומצה, ולכן מגע שלהם עם משטח שיש יאכל בהדרגתיות את השטח וישאיר מאחוריו חריטות וכתמים שלעולם לא תצליחו להסיר.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הסלבס כבר גילו, עכשיו תורכם: מלון מושלם במדבר
>> חיפה: מהפך ב-330 אלף שקל בבית של הרופאה
אבל שימו לב, לא רק לימון הוא סכנה איומה למשטחי שיש, אלא גם חומץ וכל נוזל חומצי אחר, כמו מיץ עגבניות. אז נכון, חומרי איטום עשויים לצמצם את הנזק, אבל הם לא ימנעו צריבות וחריטות על השיש. הפתרון הכי טוב לשמירה על המשטח הוא מניעה: הקפידו לשים לב לחומרים שנוגעים ישירות במשטח, ופרשו מגבת מתחת לקרש החיתוך, כדי למנוע לחלוטין מגע של חומצאות כאלה ואחרות בשיש.
בנוסף, חומרי ניקוי רבים שנמצאים אצלכם בבית מכילים תרכובות חומציות כאלה ואחרות, אז הימנעו לחלוטין משימוש בהם כשאתם מנקים את משטח השיש. במקומם, מלאו בקבוק התזה במים חמים והוסיפו כפית סבון כלים עדין. התיזו מהתרסיס בנדיבות על המשטח, נגבו עם מטלית לחה ויבשו עם מגבת מיקרופייבר.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אבל בואו נהיה כנים, לעתים תאונות קורות ולאורך השנים עלולים להופיע על המשטח כתמים או שריטות, שלרוב בולטים יותר על משטחים כהים. למעשה, אותם סימנים לא נחשבים ל"כתמים" של ממש, כי אין אפשרות להסיר אותם לחלוטין. יש שיטות מתקדמות יותר לטיפול בסימנים אלו, אבל הן יקרות מאוד. בינינו, הדרך הכי חכמה לשמור על משטח השיש היקר שלכם היא פשוט להיזהר.