אם לא בורכתם במטבח גדול עם משטחי עבודה רחבי ידיים ושפע מקומות אחסון, אתם בטח יודעים להעריך כל טיפ שיעזור לפינוי שטח נדל"ן יקר על השיש והמדפים. הרשת מלאה ברעיונות לייעול מקסימלי של השטח במטבח קטן, כהמלצה לתכנון המקדים או כהוספה ואלתורים לתכנון הקיים. אלתור כזה, שמככב לאחרונה בטיקטוק, מראה שאפילו פינוי שטח בקוטר של גליל נייר סופג מלהיב את הגולשים, אבל לא בטוח שהוא יעיל כמו שחלקם חושבים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זיהיתם כתם שחור בשירותים? זה גם דוחה וגם מסוכן

>> תקרת הגבס בבית קרסה: "עשינו ברכת הגומל לתינוקת"

 

למרבה השמחה, כמעט על כל סרטון שעף על עצמו עם טיפ מסוים תמצאו לפחות 3 סרטונים של גולשים שמנסים אותו בעצמם, ומרימים או מורידים לו. משתמשי טיקטוק שונים שיתפו בהתרגשות את הגילוי למה נועדה "הזרוע" הנוספת ברבים מהמתקנים לגליל נייר סופג שעומדים ותופסים מקום יקר: היא אמורה להחליק לתוך ארונות המטבח העליונים וכך להפוך למתלה מאוזן לגליל, שמאפשר לתלוש ממנו חתיכות נייר בעודו תלוי מתחת הארון.

 

@iamquyontae I guess we believe everything we see #papertowel #papertowelchallenge #hack #papertowelhack #fyp #foryou #foryou #viral #viralvideo #fypシ #fyppppppppppppppppppppppp #tiktokhacks #tiktoktrending ♬ DANCE DANCE DANCE X HUNG UP - ALTÉGO

@.just.a.cool.mom Did Anyone Else Not Know This? #papertowel #papertowelhack #kitchenhack #iwastodayyearsold ♬ оригинальный звук - sdhqo,но лайф

גולשים רבים שמחו על הטיפ, מיהרו לנסות אותו בעצמם ושיתפו עד כמה הוא עבד להם טוב; אחרים העלו כמה תהיות וביקורות פחות נלהבות: חלקם טענו שהזרוע מונעת מדלת הארון להיסגר כראוי ושזה לא עובד על מדפים או ארונות עליונים פתוחים, אחרים הסבירו שאם בתחתית המתקן יש "רגליים" שמייצבות אותו, סימן שהייעוד שלו הוא לעמידה בלבד ולכן לא סביר שזהו התכנון המקורי של אותה זרוע. באתר housedigest הוסיפו שתליית המתקן עלולה לשרוט את הארונות או להשאיר בהם סימנים קבועים, בעיקר בפתיחה ובסגירה שלהם, והציעו לרפד את החלק התחתון של המתקן עם סרט קצף כפתרון. רק קחו בחשבון שסרט כזה מוסיף שכבה נוספת למתקן והמשמעות היא שדלתות הארון יבלטו אפילו יותר.

מתקן עומד לגליל נייר סופג (צילום: Venus Angel, SHUTTERSTOCK)
למתקנים מסוימים יש גם זרוע נוספת וגם רגליים ליציבות | צילום: Venus Angel, SHUTTERSTOCK

טיפ לתליית מתקן עומד של נייר סופג (צילום: TikTok/iamquyontae)
צילום: TikTok/iamquyontae

@fitguideshawn #stitch with @CippiRippi i now need a new paper towel holder. #papertowels #papertowelholder #papertowelhack ♬ original sound - Shawn Graham
 

כך תצמצמו את צריכת הנייר הסופג המוגזמת שלכם

התרגלנו להשתמש במוצר הזה לכל כך הרבה מטרות, והצריכה שלו רק עולה בהתמדה – פוגעת בכיס שלנו וגם בכוכב. הנה כמה שיטות לשימוש חכם וחסכוני:

  1. לא חייבים להשתמש תמיד בדף שלם: במקום לתלוש דף שלם רק כדי לנגב משהו מהאצבע או לאסוף פירורים, אפשר לחתוך רק חלק מממנו בלי להפריד אותו מהגליל. חלק מהגלילים אפילו נמכרים עם אפשרות נוחה לחיתוך של חצאי דפים, בצורת מלבנים צרים. 
  2. לשמור בצד לשימוש חוזר: דפי נייר שנעשה בהם שימוש לפעולות ניגוב קל בלבד יכולים לשמש למטרות כמו הספגת וניגוב שמן ממחבת, ניקוי כתמים דביקים מהרצפה ועוד.
  3. לעבור למגבות ומפיות בד: חישוב קצר מראה שאם יש ארבעה אנשים בבית, כל אחד מהם משתמש לפחות בדף סופג אחד בכל ארוחה, שזה מגיע ל-12 בכל יום, 84 בכל שבוע, 336 בכל חודש, ויותר מ-4,000 בכל שנה. וזה עוד בלי לדבר על אורחים שמגיעים לאכול. מדובר בהרגל בזבזני מאוד ובינינו – הרבה יותר נעים לאכול עם מפית בד בצד ולנגב ידיים עם מגבת רכה.
    מפית בד, מפיות אוכל (צילום: Seregam, SHUTTERSTOCK)
    צילום: Seregam, SHUTTERSTOCK
  4. לדאוג לסמרטוט רצפה קרוב: זה יכול להיות גם מגבות ישנות שלא אכפת לכם להכתים ולהרוס, העיקר לא להתפתות ולשלוח יד לגליל הנייר ולתלוש ממנו יותר מדי דפים בשביל לספוג ולייבש רטיבות של משהו שנשפך. מאותה סיבה עדיף גם להרחיק את גליל הנייר למקום פחות נגיש במטבח, שלא יהיה כל כך פשוט להגיע אליו.