טיפים טובים לא נעלמים, הם רק מתחלפים. כלומר, מי שחושף אותם מתחלף והטיפים שבים אלינו במחזוריות לאורך השנים. בעידן הרשתות החברתיות זה קורה בדרך כלל כאשר מישהו נחשף אליהם לראשונה ומרגיש צורך עז לשתף אותם עם כל העוקבים שלו, שזה בדיוק כמו שקרה כשטיקטוקרית אמריקאית ששמה Lulaboo Jenkins גילתה את הטיפ לניקוי כפות בישול מעץ, ונחרדה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> כבוד: המלון הישראלי המשגע שזכה בפרס עיצוב בינלאומי
>> שווה לנסות בבית: השיטה החדשה והמפתיעה לארגון הארונות
כבר בשנת 2016 חלק השף הבריטי הפופולרי מאט פרסטון את הדרך היעילה ביותר לנקות את כלי העץ שהשמן ושאר מרכיבי הבישול נספגים בהם ולא יוצאים בשטיפה רגילה: להשרות אותם במים רותחים למשך 20 דקות. פרסטון הגה את "מבחן כפות העץ" כדי לעזור לטבחים ביתיים לקבוע אם הגיע הזמן להשליך לפח את כפות העץ שלהם: ״מים חמים משחררים את שמני הבישול הכלואים בכף, השמן החבוי יצוף אל פני השטח. ההשריה עוזרת לנקות עמוק בתוך העץ, בעוד שטיפה רגילה מנקה רק את החוץ״ (אז למה לא פשוט להכניס את כפות העץ למדיח? כיוון שהחום הגבוה שבו עלול להזיק להן).
ארבע שנים לאחר מכן גילה את הטיפ מאט אדלרד, שף בריטי נוסף, ושיתף אותו בסרטון טיקטוק שזכה במהרה ליותר מ-1.7 מיליון צפיות. עכשיו, כאמור, ניסתה את הטיפ גם Lulaboo Jenkins והזדעזעה לגלות את שכבת השומן שיצאה מכלי העץ שלה וצפה בסיר המבעבע. "מה?! איך לא עשיתי את זה קודם?" היא תהתה מול גולשיה והוסיפה: "זה מגעיל, אני אפילו לא יכולה לראות את התחתית של הסיר מרוב לכלוך!".
@lulaboojenkins #stitch with @kimmyskreations Holy crap I should have done this sooner! Lord help me this was gross #kitchen #kitchenhacks #woodenspoon #no ♬ original sound - Lulaboo Jenkins
גם הסרטון של ג'נקינס הפך ויראלי תוך מספר ימים ונצפה יותר מ-49 מיליון פעמים, מה שגרם לאלפים נוספים לנסות אותו בעצמם בבית ולפנות אליה בשאלות. כתוצאה מזה היא העלתה סרטון נוסף, שבו היא מראה כיצד היא מהחלה למרוח כפות עץ ישנות ויבשות בתערובת שמנים ושעווה ייעודית לתחזוקה של משטחי וכלי עץ ולהגנה עליהם.
@lulaboojenkins Results of the spoon conditioning for those who were asking #kitchenhacks #woodenspoon #no ♬ original sound - Lulaboo Jenkins
הפעם הגולשים פחות התלהבו, ותהו למה בכלל להשקיע כל כך הרבה מאמץ בשמירה על כפות העץ ולא להחליף אותן באחרות. אגב, ההמלצה של השף פרסטון בזמנו הייתה פשוטה – לעבור להשתמש בכלי סיליקון. הם היגייניים, עמידים בחום וגמישים, ויכולים להגיע לכל פינה.