בשלנים ואנשי מקצוע בתחום המזון ממליצים לא לאחסן פירות וירקות במקרר, בעיקר כשמזג האוויר נעים ולא חם. "ירקות שמוחזקים בקירור לא בהכרח מאריכים את חיי המדף שלהם, אלא יוצרים תהליך של הירקבות איטי שמשנה את הטעם. אייל שני קרא לזה פעם 'סלט בטעם מקרר', כי מרגישים הבדל בין ירקות מהשוק לירקות שעברו קירור. עגבנייה, למשל, משנה את הטקסטורה ומקבלת מרקם חולי וג'לטיני. בבישול זה מורגש פחות, אבל כשמשתמשים בירק בצורה הגולמית שלו, זה עולם אחר", אומרת למשל אשת הטלוויזיה, הגסטרונומית ושופטת "מאסטר שף" מיכל אנסקי, שבמטבח בביתה בצפון תל אביב היא מניחה מלפפונים, עגבניות, ירקות השורש ופירות הדר על צלחות קרמיקה ושומרת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר וכוסברה בכוס עם מים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> גדרה: אחרי 22 שנה קטי עשתה שיפוץ משגע בחדר הרחצה
>> "כמו בונקר": הבית החדש של קניה במאליבו
אבל מה עושים כדי שהפירות והירקות לא יתקלקלו במהירות מחוץ למקרר? מתברר שיש לכך פתרון פשוט וזול – פקקי שעם. "חתכו פקקי שעם לחצי ושימו את החצאים בקערת הפירות", אמרה הבלוגרית הלן סקניצקה לאתר the kitchn. לדבריה, השעם סופג את הלחות וכך מאט את תהליך ההבשלה של הפירות והירקות. רק שימו לב שמדובר בפקק שעם טבעי (ולא בחומר פלסטי דמוי שעם), והקפידו לייבש את הפקק היטב משאריות היין.
הסומלייה ראיין ווטס אמר לתוכנית TODAY שפקקי השעם גם עוזרים להרחיק זבובי פירות. לדבריו, זבובי פירות נמשכים לסוכר וללחות, "וזו הסיבה שהם נמצאים סביב פירות בשלים, כיורים וביובים. שעם טבעי מרתיע אותם כי הוא סופג לחות והוא מפיץ ריח שמרתיע את הזבובים". לדבריו עדיף להשתמש בפקקים מבקבוקי יין לבן. אם משתמשים בפקקים מבקבוקי יין אדום חשוב להקפיד להסיר מהפקק חלקים עם משקעים וגבישים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עוד טיפים לשמירת פירות וירקות
* אנסקי ממליצה לאכול ירקות והפירות כמה שיותר קרוב לרגע שבו נקטפו, Farm to table סטייל. "מי שיש לו שוק או חווה חקלאית ליד הבית יכול לקנות פירות וירקות טריים עד כמה שאפשר", היא אומרת.
* כשבוחרים פירות בסופרמרקט אנסקי ממליצה לגרד את הקליפה עם הציפורן. אם יורד חומר לבן, זו שעווה שנועדה לשמר את הפרי ולהאריך את חיי המדף שלו. אם יוצא מיץ – זהו העסיס. "תפוח שמטופל בדונג משאיר את הקליפה יציבה אבל בפנים אין בו עסיס או ערך תזונתי אלא סוכר ומיץ בלבד".
* אל תשימו בננות ליד פירות אחרים חוץ מאבוקדו, כי היא מאיצה את ההבשלה שלהם.
* כדאי לחשוב מראש על אחסון הפירות והירקות, ולתכנן מקום במטבח, במגירות מאווררות או על מדפים פתוחים.