יודע כל חובב חתולים שבגדול מדובר בחיה שלא מעוניינת להתנחמד לאף אחד ועושה מה שבא לה, למשל להתיישב בהפגנתיות על המקלדת של המחשב (בזמן שעובדים עליה), או לקפץ ולטפס לאזורים שבהם היא ממש לא רצויה, ובראשם שולחן האוכל והשיש במטבח. הרשת מלאה בסרטונים שמתיימרים להציע פתרון לבעיה: פורשים נייר אלומיניום על המשטח שממנו אתם רוצים להרחיק את החתולים, וזה כבר יבהיל ויבריח אותם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
ההיגיון מאחורי השימוש בנייר אלומיניום להרחקת חתולים הוא שהם נרתעים מהתחושה שלו או מהצליל המתכתי שהוא משמיע, כי בעוד בני אדם רגישים לצלילים בטווח של 3,000 הרץ, אוזני חתולים יכולות ללכוד צלילים של עד 8,000 הרץ, מה שהופך אותם לרגישים יותר לרעשים חזקים. וכשהם קופצים בתנופה ונוחתים על יריעת רדיד אלומיניום, זה אכן מבהיל:
@ttomekkxx Cats vs tin foil #fyp #funny #foryou #funnyvideo #cat ♬ dźwięk oryginalny - ttomekkxx
@petkingdom13 Is your cat like this?#catlover #cute #catoftiktok #foryou ♬ original sound - ocalone816
ננסי שפרד, עורכת בכירה באתר House Digest, החליטה לנסות את הטרנד הזה עם ארבעת החתולים שלה כדי לבדוק אם זה באמת עובד. המסקנה שלה – זה לא עובד. ובהרחבה – אחרי רתיעה ראשונית מהמגע והסאונד, הסקרנות הטבעית של החתולים של שפרד הכניעה אותם והם נתנו לנייר האלומיניום צ'אנס נוסף, עד שהתחילו לחבב אותו ו"לרקוד עליו סטפס", לדבריה, הופכים את המשטח המרשרש לבמה מוזיקלית משלהם שממנה הם יכולים לבדר אחד את השני ואת בני הבית. טוב, לפחות זכינו בכמה סרטונים מצחיקים עם חתולים, ומי בעולם לא אוהב את זה?
שימושים נוספים (ויעילים) לנייר אלומיניום בבית
ניקוי כלים: כדור נייר מגולגל בתוך מדיח הכלים יבריק את הכתמים שמתחמצנים על הסכו"ם; כדור כזה יכול גם לנקות סירים שרופים כשמשפשפים אותו עם עיסה שמורכבת מאבקת סודה לשתייה וקצת מים.
מניעת חשמל סטטי במייבש הכביסה: כשהפריטים מסתובבים במייבש ומתחככים זה בזה החיכוך גורם לחילופי אלקטרונים ביניהם, והתוצאה היא שבפריט אחד נוצר מטען שלילי, ובפריט השני מטען חיובי. בסוף פעולת הייבוש, פריטים עם מטען שלילי יידבקו לפרטים עם מטען חיובי. וכדי למנוע את התופעה מומלץ ליצור מחתיכות נייר כסף שניים או שלושה כדורים מהודקים היטב, כל אחד בקוטר של כ-7 ס"מ, ולהכניס למייבש עם הכביסה הרטובה. הכדורים ינטרלו את הצטברות האלקטרונים ומונעים את יצירת החשמל הסטטי.
גיהוץ מהיר פי שתיים: כשמכניסים יריעה של נייר אלומיניום מתחת לכיסוי של קרש הגיהוץ, הנייר משקף את החום שמגיע מהמגהץ, מכפיל אותו, וכך אפשר לגהץ את שני הצדדים של הבגד בבת אחת ולקצר את זמן הגיהוץ כמעט בחצי. אפשר להסתפק ביריעה בגודל של הבגד שמגהצים, אבל עדיף לעטוף את קרש הגיהוץ כולו, מתחת לכיסוי, ולהשאיר אותו ככה.
ספיגת סירחון של נעליים: במקום להגלות את נעלי הספורט המיוזעות או הסניקרס המריחות למרפסת או מחוץ לדלת הכניסה, הכניסו לתוך כל אחת מהן כמה יריעות נייר אלומיניום מגולגלות למעין כדור והשאירו אותם שם למשך הלילה. הכדורים יספגו את הריחות הלא נעימים, ובניגוד לאבקות או תרסיסים, לא ישאיר אחריהם שאריות או בלגן (שימו לב שהטיפ הזה לא עובד עם נעליים רטובות).
חיזוק פעולת סוללות: לאורך זמן, הקפיצים שמחזיקים את הסוללות בשלטים, פנסים, צעצועים ושאר מכשירים עלולים לאבד מתח ובהדרגה לשבש את פעילות המכשיר. אם דוחפים בין הקפיץ לסוללה חתיכה קטנה של נייר אלומיניום מקופל למעין כרית קטנה, זה ימלא את החלל שנוצר מהקפיץ הרפוי ויעזור לשמור על הכול במקום.