כולנו רוצים בית שיקבל את פנינו אחרי יום ארוך בחיבוק מנחם, ובשנה האחרונה אנחנו זקוקים לזה יותר מתמיד. כשנכנסים לחלל לפעמים זה פשוט מרגיש נכון ולפעמים בדיוק להיפך – יש תחושה חונקת או מכבידה, משהו שאנחנו לא יודעים להסביר בדיוק ומגדירים כ"אנרגיה רעה". גם אם אנחנו לא יודעים להגיד מה גרם לאנרגיה הזו, אנחנו יכולים לסלק אותה מהבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אחרי שנרצחה - הנגרייה של עיונה מגיעה למרכז

>> "זה הטריק היעיל שלמדתי מאמא שלי לשטיפת כלים מהירה יותר"

 

באתר architecturaldigest התייעצו עם כמה מטפלים מקצועיים איך להיפטר מאנרגיה רעה במרחב שלנו ומה זה בעצם אומר אנרגיה טובה בבית. "אם בית מרגיש קליל, מזמין ומסביר פנים, אני יודע שבחלל יש אנרגיה טובה", הסביר שנטרל פ. לואיס מ-Beaucoup Hoodoo והוסיף, "אם יש לכם חלומות טובים כשאתם ישנים בלילה, ואת הדחף לשיר או לצחוק, הייתי אומר שהאנרגיה טובה. אם יש לכם צמחים משגשגים או חיות מחמד מאושרות, כל אלה הם סימנים לכך שבבית יש אנרגיה טובה". המדריכה המולטי-מודאלית ססקיה קתרין מהדהדת את התחושה הזו: "אנרגיה טובה היא אנרגיה שנמצאת באיזון וזרימה ותומכת ברווחתנו הפיזית, הנפשית, הרגשית והרוחנית. ההשפעה שלה בבית היא תחושה של מחוברות, שלמות, שלווה ושמחה". וזה משהו שכולנו נשמח לקבל עכשיו, לא? הנה כמה דרכים לעשות את זה.

בחורה ישנה במיטה (צילום:  LightField Studios, shutterstock)
יש לכם חלומות טובים? כנראה שהאנרגיה בבית טובה | צילום: LightField Studios, shutterstock

משנה מקום משנה מזל? תזמנו את זה

כשאנחנו עוברים דירה אנחנו חושבים קדימה מן הסתם, ומזמנים לעצמנו אווירה נקייה וטובה בחלל חדש, אבל גם להיפרד מהחלל שאנחנו עוזבים זה חשוב. ההמלצה של שנטרל: "לפני המעבר ממקום למקום, כדאי להשאיר כמה מטבעות בחלל שאתם עוזבים ולהודות לבית על כך ששימש כמקלט שלכם". זכרו, מעבר דירה זה לא רק ארגון לקראת המקום החדש ותכנון העתיד, זו הזדמנות להתבוננות עצמית ולקביעת כוונות.

לטהר את האנרגיה

ואחרי שנפרדתם כראוי מהחלל הישן, הגיע הזמן לטהר את הבית החדש (או לרענן את המרחב הנוכחי שלכם). הישראלים מכירים היטב את המנהג של טיהור באמצעות שריפת עלי מרווה, אבל לתרבויות אחרות יש את הטקסים שלהן. "בשל בעיות של קיימות וקציר חסר אחריות של צמחים ילידיים קדושים, אני מאמינה שניתן לעצב את הצמחים הריחניים שגדלים בשפע באזור המקומי שלך לצרורות כדי לנקות את האנרגיה שלכם ואת הבית שלכם. אורן, לבנדר, רוזמרין, כל סוגי הנענע או הבזיליקום - המרכיב החשוב ביותר הוא הכוונה שלכם בזמן הטיהור", אומרת סלימה הארלסטון לוסט, רופאת צמחי מרפא קלינית ומייסדת Iwilla Remedy

לשרוף מרווה, טיהור הבית  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
המרווה השרופה אהובה מאוד על הישראלים | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אם אתם מרגישים שהחלל שלכם זקוק לפוש נוסף, או שאתה עוברים לחלל שמרגיש קצת רדוף, אולי תרצו להוסיף עוד טקס, כמו שמסביר שנטרל: "אם הבית ממש ישן, ליתר בטחון תכו קלות בקירות עם צרורות של מה שאנו מכנים עלי מזל, או רודודנדרונים ללא פרחים או ענפי אקליפטוס. זה מנקה את החלל מכל אנרגיה שלילית או רוחות בעלות כוונות רעות. לאחר מכן עברו עם פרחים ריחניים בקערה של מים קרירים כמו יסמין, ברגמוט, רוזמרין", הוא מוסיף, "עברו בכל חדר והשפריצו קצת מהתערובת תוך כדי שאתם חוזרים בקול רם על מילים שמבטאות את מה שאתם רוצים להזמין לחלל". 

פרחי יסמין בקערת מים (צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK)
אם לא יביא אנרגיה טובה לפחות יהיה ריח טוב. פרחי יסמין במים | צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK

לבדוק את נתיב הזרימה של הרהיטים

להסתובב ברחבי הבית עם צרור צמחים זה פחות הקטע שלכם? אז קחו מארגז הכלים האנרגטי את תורת הפנג שואי הסינית - גישה מעשית ופונקציונלית ליצירת אנרגיה חיובית בבית בהתאם לזרימת הצ'י בחלל. על פי הפנג שואי, הכניסה לבית נחשבת חשובה להפליא. אם דלת הכניסה נפתחת לחלל אחר חשוב לתחום אותה, ואם היא פונה לחלון או דלת אולי כדאי לחסום אותה כדי שלצ'י לא יהיה סיכוי לברוח. גם הוספה של סמלים של עושר ושגשוג, ושמירה על כוח המשיכה של דלת הכניסה יעזרו להכניס אנרגיה טובה. את הפנג שואי אפשר ליישם בכל הבית, ולכל חדר יש את ההמלצות עבורו. הנה דוגמה להנחיות לגבי מטבח, ללא ספק אחד החללים העסוקים ביותר בבית.

@dearmodern Feng Shui tips for the kitchen! #elements #fengshuitips #fengshui #fengshuimom #kitchendesign #interiordesign #interiordecor ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

להכיר תודה למי שהיה לפניכם

בתרבויות רבות, הקמת מזבח כדי לכבד את אלה שסללו לך את הדרך היא מנהג ביתי נפוץ, בין אם דתי, רוחני או תרבותי, וזה יכול לטפח אנרגיה טובה בבית. שנטרל מסביר: "חלל קדוש אחד שאני מטפל בו מדי יום הוא מקדש לאבותיי. הוא ממוקם בפינת המטבח שלי ומורכב מתמונות של קרוביי שנפטרו, כמה מהמאכלים האהובים עליהם, נר לבן גבוה, כוס מהמשקה האהוב עליהם לבחירה, כוס קפה, סיגר ואגרטל של פרחים יפים. רוב התרבויות ברחבי העולם מכבדות את אבותיהן בצורה דומה עם תמונות של יקיריהם, הצעות של מזון או פירות, קטורת ופרחים".

פרויקט אוליב בנגלור ג עיצוב סטודיו TaP Design מקדש ביתי (צילום: Nayan Soni)
מקדש ביתי בפרויקט אוליב בבנגלור, הודו | צילום: Nayan Soni