לא משנה אם אתם מחזיקים מעצמכם בשלני על, מתמודדים פוטנציאליים ב-"MKR המטבח המנצח", או אם אתם מסתפקים בהכנת ירקות בתנור וחימום שניצלים, בסופו של דבר כולם מוצאים את עצמם עם תבנית אפייה מכוסה בכתמים שחורים שמסרבים לרדת. מה עושים? בדקנו כמה שיטות להסרת הכתמים הקשים ומצאנו את השיטה המנצחת.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הדבר הראשון שצריך לעשות כשפותחים שקית אורז
>> דירה בקומה ה-27 הפכה לגינה ציבורית
אבקת סודה לשתייה וחומץ
החומרים: כף אבקת סודה לשתייה וחומץ.
איך: מפזרים אבקת סודה לשתייה על התבנית (מקפידים לכסות את הכתמים), וממלאים את המגש בחומץ. משאירים 45-30 דקות. מקרצפים עם סקוטש.
משפשפים את המגש ושוטפים את המגש עם סקוטש רגיל.
התוצאה: כמה מהכתמים הקלים ירדו לאחר קרצוף, אבל נשארו הרבה כתמים.
השורה התחתונה: לא ממש עובד.
אבקת סודה לשתייה ומים
החומרים: כף אבקת סודה לשתייה, מים ונייר כסף.
איך: מפזרים אבקת סודה לשתייה על התבנית (מקפידים לכסות את הכתמים), וממלאים את המגש במים. משאירים חצי שעה. לאחר חצי שעה יוצרים כדור מנייר הכסף ומקרצפים באמצעותו את התבנית.
התוצאה: הכתמים הקלים ירדו לאחר קרצוף, אבל הכתמים השחורים והקשים נשארו.
השורה התחתונה: עובד חלקית ודורש שפשוף.
מסיר שומנים
החומרים: חומר ניקוי להסרת שומנים (אנחנו השתמשנו בסנט מוריץ).
איך: מרססים את התבנית בחומר להסרת שומנים ומשאירים חצי שעה. מקרצפים עם סקוטש ושוטפים במים.
התוצאה: הכתמים הטריים ירדו בקלות, אבל נותרו כתמים עקשניים.
השורה התחתונה: פתרון טוב אם אתם מקפידים לנקות את התבנית מיד אחרי האפייה ואין עליה כתמים ישנים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מסיר שומנים ושקית אשפה
החומרים: חומר ניקוי להסרת שומנים (אנחנו השתמשנו בסנט מוריץ) ושקית אשפה
איך: מרססים את התבנית במסיר שומנים, ומכניסים לשקית אשפה אטומה למשך הלילה. בבוקר מוציאים את התבנית ושוטפים.
התוצאה: כל הכתמים ירדו בקלות.
השורה התחתונה: השיטה המנצחת שמחזירה את התבנית למצבה המקורי.