קטשופ, קליפת בננה, מלח, בצל, מלפפון, קמח תירס ואורז הם לא רק רשימת מכולת או תפריט יומי, אלא גם מוצרים שיעזרו לכם לנקות כתמים וכלים. בעצם מדובר ב-win-win situation: זה זול, נגיש, ידידותי לסביבה ולבני הבית ומעל הכל – יעיל בניקיון. הנה השילובים שיעזרו לכם.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- חזר מאירופה אחרי 20 שנה לבית ילדותו
- שבע חנויות העיצוב החדשות בארץ שכדאי להכיר
- מה קורה לשולחן האינסוף כשמניחים עליו כוס? החמישייה
קליפת בננה
אל תזרקו קליפת בננה אחרי שאכלתם את הפרי הצהוב. אם אוסף כלי הכסף או הסכו"ם שלכם מתחיל לקבל גוון כהה ומשחיר, מומלץ לשפשף את החלק הפנימי של קליפת בננה לאורך החלקים המוכתמים בכלי הכסף שלכם וזה יעזור להם להיראות מבריקים ממש כמו חדשים.
קליפות מלפפון
לא רק את קליפות הבננה אפשר לנצל למירוק, גם את קליפות המלפפונים. הילדים קשקשו על הקירות או סתם ליטפו אותם עם ידיים מלוכלכות? קלפו מלפפון והשתמשו בקליפות לניקוי. קליפות המלפפונים הן מוצר ניקוי אקולוגי רב תכליתי (וירוק תרתי משמע) היכולות להסיר את הסימנים ממשטחים ומקירות. ועוד טיפ: אם אתם רוצים שהמראה בחדר הרחצה לא תתכסה באדים בזמן המקלחת, שפשפו אותה לפני כן בקליפת מלפפון והיא תישאר צלולה ושקופה.
קטשופ
השתמשו בקטשופ כדי להבריק את סירי הנחושת והמחבתות שלכם. יש טרנד די חזק בעולם הבישול והמטבח – שימוש בכלי בישול מנחושת. אפשר לבשל בכלים או אפילו סתם לתלות אותם ליופי. אבל אם הם מאבדים מהברק שלהם אפשר לקחת פיסת בד, למרוח עליה קטשופ ולשפשף. השאירו את הקטשופ על הכלי עד 30 דקות ונגבו. החומצה שבקטשופ תבריק את כלי הנחושת.
בצל
טריק די מוכר למי שנוהג למנגל ולעשות "על האש": בצל ינקה את רשתות הגריל המלוכלכות. לוקחים בצל, חוצים אותו לשניים ומעבירים את החלק הפנימי החתוך על רשת הגריל המלוכלכת תוך הפעלת לחץ קל. הבצל יסיר את שאריות השומן והאוכל שנותרו על הרשת מהפעם הקודמת. כדי לשדרג את יעילות הטריק, אפשר לחמם מעט את הרשת לפני העברת הבצל.
אגוז מלך
תופתעו לשמוע שאגוזי מלך יכולים להסיר את השריטות מרהיטי העץ בבית. כך זה עובד: מקלפים את האגוז מקליפתו ומשפשפים אותו לאורך השריטה. לאחר מכן, העבירו את האצבע שלכם על השריטה כדי לעזור לשמן של האגוז לחדור פנימה לעץ הפגוע. חכו חמש דקות. לסיום השתמשו במטלית רכה לניגוב, והשריטה תיוותר זיכרון עמום.
מלח
מלח שולחן רגיל שיש בכל בית ומסעדה יעזור להסיר כתם של יין אדום. אז בפעם הבאה שמישהו שופך בטעות יין אדום על השטיח, הספה, המפה או הבגד שלכם, קחו מיד מלח ופזרו בנדיבות על הכתם. המלח יספוג את היין וימזער נזקים.
פרוסת לחם
שברתם? קחו פרוסת לחם. לא, לא כי פחמימות הן סוג של נחמה, אלא כי הפרוסה תעזור לאסוף את השברים ובעיקר את הרסיסים הקטנים. כך זה עובד: כדי להרים את כל הרסיסים הקטנים והמעצבנים של הזכוכית קחו פרוסת לחם, הרטיבו אותה והעבירו אותה "בניגוב" על כל החלקים הקטנים. הרסיסים הסוררים ייצמדו לפרוסה - ולפח.
אורז
כדי לרענן ולנקות את מטחנת התבלינים והקפה כדי שהטעמים לא יתערבבו – השתמשו באורז. קחו קצת אורז מבושל ושימו במטחנת הקפה והתבלינים שלכם. טחנו אותו עד שהוא הופך לאבקה. כשמרוקנים את אבקת האורז מהמטחנה, ייצאו גם כל השאריות. נשאר רק להעביר בסוף מטלית לחה והכל נקי ומוכן לשימוש.
שמן זית
אם אחד הילדים התחכך בטעות בשרף של עץ בזמן ששיחק בחוץ ואז התיישב על הספה בבית, אפשר להסיר את השאריות הדביקות והעיקשות בעזרת שמן זית. לוקחים מהמעט מהשמן ומורחים עם היד על הבד עם השרף. שמן הזית אמור "לשחרר" את שאריות השרף והן יתקלפו תוך זמן קצר.
קמח תירס
הקמח שממנו מכינים יופי של פולנטה או ממליגה, תלוי מאיזו עדה אתם, יכול להיות יעיל מאוד במקרה של כתמים שומניים מרגיזים. נפל לכם משהו שומני על הבגד או על הספה? כסו את הכתם בשכבה נדיבה של קמח תירס, השהו במשך 20-15 דקות וקוו שכל השומן מהכתם ייספג. כבסו אחר כך כרגיל במכונה כביסה או ביד.