מומחים מזהירים מטיפ פופולרי לניקוי חדר הרחצה: כדי לנקות את איטום הסיליקון או הרובה שסביב דופנות האמבטיה ובמקומות אחרים בחדר הרחצה, מניחים עליו נייר טואלט או נייר מגבת טבולים באקונומיקה ומצמידים. לאחר זמן המתנה (ההמלצות נעות בין שעה ל-12 שעות), מסירים את הנייר ונהנים מהאיטום הצח והנקי.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ת"א: הקטינו את המטבח ואת הסלון - והרוויחו
>> הוא מתחיל: כל הפרטים על סייל הקיץ של איקאה
לכאורה מדובר בטיפ מנצח – השקעה מינימלית של זמן ומאמץ, עלות זניחה ותוצאות מרשימות, ואין פלא שהוא צץ שוב ושוב ברשתות החברתיות. רק לאחרונה, למשל, הוצג הטיפ בסרטון בטיקטוק שכבר צבר 1.6 מיליון צפיות. ולמרות זאת – מומחי ניקיון ממליצים שלא להשתמש בו.
@giftgenius A pro tip for anyone who’s dealing with this #cleantok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
"אני לא ממליצה להשתמש באקונומיקה לניקוי רובה, מכיוון שאקונומיקה עלולה להזיק לרובה ולגרום להתפוררותה", אמרה ג'ניפר שארפ, מנהלת בחברה המייצרת חומרי ניקוי, לאתר ideal home. "במקום זאת אני ממליצה להשתמש במוצר ייעודי".
"כששמים אקונומיקה על עובש, רק מורידים את הצבע, אבל הפטרייה נשארת", הוסיפה קארן בריגן, עובדת ניקיון ובעלת עסק לשירותי ניקוי. "העובש יחזור אחרי כמה שבועות".
"בשיטה הזו לא באמת נפטרים מהעובש, אלא רק מסתירים אותו", הסכים סם סטווארז, מומחה לניקיון ומנהל תפעול בחברת ניקוי, והוסיף ששימוש באקונומיקה לא מדוללת עלול להזיק לבריאות.
גם קסי סטיבנס, מנקה ובעלת עסק לשירותי ניקיון בעיר מורנינגטון באוסטרליה, ממליצה לא להשתמש בשיטה. לדבריה, האקונומיקה מחלישה את הסיליקון וכך חודרת עוד לחות ונוצר עוד עובש. בכלל, היא מוסיפה, אפשר להשתמש באקונומיקה מדי פעם, אבל שימוש תכוף בחומר עלול לפגוע באריחים, ברובה ובסיליקון.
במקום זאת היא ממליצה לערבב מי חמצן ואבקת סודה לשתייה ליצירת עיסה, או להוסיף מים וליצור תמיסה, למרוח או להתיז על המשטח, להמתין ולקרצף במברשת.
@thebigcleanco Clean grout without bleach. #cleaningtips #professionalcleaner #professionalcleaning #cleanwithme ♬ original sound - The Big Clean Co
איך מונעים הופעת עובש
אווררו בתדירות גבוהה את החדרים הסגורים בבית ובעיקר חדרי ילדים וחדרי רחצה.
הקפידו על איטום יעיל של הפתחים (חלונות, דלתות, פתחי האוורור של המזגנים) וכן של חיבורי צנרת ומרזבים.
בחדרים רטובים רצוי לערוך מדי כמה שבועות טיפול מונע באמצעות חומרים מונעי עובש.