הבית הוא סוג של מערכת אקולוגית שמאכלסת מינים שונים של חרקים, המתרוצצים ומתעופפים אפילו בלי שנדע ובלי קשר להרגלי טיפוח הבית. מזיקים נמשכים לבתים שלנו בזמן שהם מחפשים מזון, מים או מחסה, והמיקום שלהם יכול להיות רמז לזהותם. בשבוע שעבר מצאה גולשת אנונימית חרק מסוים ונזעקה בקבוצת ניקיון שהוא נמצא בכל הבית, היא משתגעת ממנו ולא יודעת איך להיפטר ממנו.

המצומררת העלתה תמונה מצמררת משהו, ובתגובות הסבירו לה כי מדובר בטחבית לא מזיקה, שיצאה כנראה מעציץ ותחלוף מעצמה. "הם אוהבים אדמה לחה ואוכלים חומרים אורגנים נרקבים באדמה כמו שורשים ועלים מתים", הגיבה גולשת מיומנת, וחוזקה על ידי מגיב שגילה בדיוק כאלה בבית, אחרי שנכנסו אליו בגלל עציץ שהיה קרוב לדלת.

לכל הכתבות בערוץ living 

>> בחירות המעצבת: אלה הפריטים המשתלמים בסייל החורף של איקאה  

"תגלגלי אותה החוצה... זה נראה אורי כדורי. בדרך כלל הם מתנזקים באזורים מסוימים ולא מתפזרים", עלתה מישהי אחרת על השם המדויק, ונוספת שזיהתה את עצמה כאשת מדביר כתבה "זו טחבית שתיעלם כפי שהופיעה, אוהבת לחות ומופיעה בתקופה זו. תשאבי עם שואב אבק. אין צורך לבזבז כסף על מדביר".

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Discover Nature ‎‏ (@‏‎insectguru‎‏)‎‏


מצד שני בפוסט אחר, בקבוצה של שאלות למדבירים, התוודתה גולשת שהיא "אוהבת אותם כל כך, היו כמה בבית בתחילת האביב ולא הוצאתי אותם החוצה ואז פתאום הופיעו כאלה פיצים. הם כאלה חמודים, כדורים קטנים מסתובבים בבית".

השיח חוצה הרגשות שלח אותנו ליודעי דבר בתחום. אבירן שגיב מ"אבי הדברות והרחקת יונים", העוסק בתחום ההדברה כבר 20 שנה, מאשר כי מדובר באורי כדורי, ממשפחת הסרטנאים היבשתיים השייכים לתת סדרת הטחביות, בעל חיים מעניין ולא מזיק, או כפי שהוא נקרא: חשמ"ל, כלומר חרק שאינו מזיק לאדם, אף שהוא אינו חרק אלא סרטן לכל דבר. "אורי כדורי נמשך ללחות ולכן מוצאים אותו בסביבת צמחים או חללים עם לחות. הוא מגיע מבחוץ בתקופה מסוימת ועוזב אחרי חודש-חודשיים. הוא לא מזיק כמו ג'וקים או חולדות, נעלם לבד ולכן אין צורך לרסס. מי שמשתגע וצריך עזרה יכול לרסס בהדברה אורגנית".

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Tropical Isopods‎‏ (@‏‎tropicalisopods‎‏)‎‏


>> הטיפ הטבעי הוויראלי להרחקת נמלים

מיהו אורי?

אורי שלנו, המכונה באנגלית Roly poly, הוא פרוק רגליים ממשפחת הכדרורניים שניזון מצמחייה נרקבת ואפשר למצוא אותו מתחת לגזעי עץ שנפלו, צואה של בעלי חיים, פחי אשפה וכאמור, מקומות לחים שעושים לו טוב וגורמים לו לשגשג. כמו בעלי חיים אחרים, הוא מתכדרר כמערכת הגנתית ולכן קיבל את שמו המכודרר.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Alex‎‏ (@‏‎world_of_isopods‎‏)‎‏