מגבונים ותרסיסים אנטי בקטריאליים משמידים חיידקים ממשטחים במטבח למשך 20 דקות בלבד והשימוש בהם "מיותר לחלוטין", כך אמרה ד"ר קלייר לאניון לאתר הבריטי "הגארדיאן". לאניון, דוקטור להנדסה ביו רפואית מאוניברסיטת נורתמבריה, אמרה שככל הנראה מוצרים אלה חסרי תועלת מכיוון שמספיק שנותר על המשטח תא אחד בשביל שמושבת החיידקים תחזור במהירות לגודלה המקורי. לדברי ד"ר לאניון, סבון מוצק היה יעיל יותר בהרס החיידקים מכיוון שהוא מכיל מרכיבים ששוברים את קירות התאים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- וילה ענקית ביישוב היוקרתי בישראל
- אלו הדברים שגורמים לבית שלכם להיראות זול. חבל
ד"ר לאניון ערכה ניסוי לתוכנית הטלוויזיה Trust Me I'm A Doctor של הבי.בי.סי ובו נמצא כי 12 שעות אחרי ניקוי משטח המטבח במגבונים אנטי בקטריאליים היה "גידול דרמטי" בהתפשטות החיידקים. לדברי ד"ר לאניון חשוב לנקות ביסודיות אחרי טיפול בבשר נא כדי להפחית את הסיכון של התפשטות "אורגניזמים זרים" מזיקים, והדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא באמצעות סבון.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עם זאת, אמרה, משטח המטבח לא יכול להיות נקי מחיידקים מכיוון שהם נמצאים בכל רחבי הבית. "יש חיידקים שיכולים להכפיל את עצמם כל 20 דקות ולא נדרש זמן רב בשביל שתא אחד יהפוך למיליון תאים. למעשה, נדרשות לכך רק 6.6 שעות", אמרה ד"ר לאניון.
לדבריה, המטרה של התוכנית היא להוכיח שאין צורך להפריז בניקיון הבית מכיוון שלמעשה אי אפשר להסיר את כל החיידקים, וגם אין בכך צורך – חשיפה יומיומית לפתוגנים (אורגניזמים מחוללי מחלות) שומרת על המערכת החיסונית. "באופן אישי אני לא מבזבזת זמן על רכישת מוצרים אנטי בקטריאליים לבית... המחקר שלנו גילה שמוצרי ניקיון אנטי בקטריאליים יעילים פחות מהסבון והמים הישנים והטובים".