כולנו חושבים שאנחנו חיים כמו מלכים בבית שלנו, בייחוד כשאנחנו מנקים אותו – המיטה תמיד מוצעת "כמו בית מלון", השירותים מצוחצחים, המטבח מסודר ואנחנו מרגישים טוב עם עצמנו. אבל במציאות, בית מלוכה אמיתי יש רק אחד (טוב, יש כמה בעולם, אבל רק אחד מהם לא יורד מהכותרות). איך מנקים אותו ומהם סטנדרטים אמיתיים של מלכים? ברברה אלרד, ששימשה במשך יותר מעשור ראש משק הבית בבית סאנדרינגהאם, הממוקם באזור נורפוק שבאנגליה ושייך לבית המלוכה של שושלת ווינדזור, התנדבה לחלוק עמנו, פשוטי העם, כמה טיפים בריאיון שנתנה ב"דיילי מייל".
רגע לפני זה, היא מבהירה, בבית המלוכה לא מתייחסים יותר לאף אחד כ"משרת" אלא כחלק מה"צוות", ומדובר במקצוע לכל דבר. "כשאתה עובד בשביל הטופ שבטופ, הסטנדרטים חייבים להיות 110 אחוז ולא רק 100". כשהיא מנקה חדר, למשל, היא מקדישה תשומת לב לכל מילימטר ומילימטר, מה שבהחלט יכול להעיק לפעמים. החלל שבין השידה למיטה, למשל, חייב להיות זהה בשני הצדדים. הקצה הפתוח של הציפיות חייב להיות מקופל כלפי פנים ומוסתר על המיטה. יש לחבוט בכריות כדי להפוך אותן לפלאפיות. כיסוי המיטה חייב להיות מקופל לשלישים, כדי שיהיה אפשר לפתוח אותו בקלות אם קר מדי. המנורות בשני הצדדים חייבות להיות סימטריות. את הקירות צריך לקרצף עם ספוג, את בתי המנורות מברישים עם מברשת שיניים, וחובה גם להוציא את הנורות כדי לנקות מהן חרקים מתים. כל הסיפור הזה, אגב, אמור לקחת כ-20 דקות. הפשילו שרוולים.
עוד באתר לעיצוב הבית:
ניקיון השירותים
יש לשפשף את החרסינה מתחת למכסה האסלה, ולהשתמש בזוג כפפות מיוחד בשביל זה.
יש לנקות את הברזים באמצעות מברשת שיניים ומקל אוזניים, ולהשתמש בתמיסה של שתי כפות מלח וכפית אחת של חומץ לבן.
אל תשתמשו באקונומיקה לניקוי חרסינה, כי היא מורידה את הברק.
כדי להיפטר מעובש או כתמי אבק, ערבבו מיץ לימון עם אבקת אפייה, השרו למשך שעתיים ואז שטפו.
נייר טואלט צריך למשוך מלמעלה ולא מלמטה. קפלו את הקצה שלו כסימן לכך שהחדר נקי.
קיפול מגבות
פרשו את המגבת שטוחה ואז קפלו אותה לשלוש, לאורך, לפני שאתם תולים אותה על מתלה המגבות. אם אתם מסדרים אותה בארון, הקפידו שהקפל יהיה כלפי חוץ, ושהערימות יהיו מסודרות לפי גודל המגבות.
עריכת שולחן
קודם כל, ערכו סט אחד לדוגמה מההתחלה ועד הסוף כדי לוודא שאתם מרוצים ממנו. בניגוד למה שאתם חושבים, צלחת המנה הראשונה לא צריכה להיות מונחת על הצלחת העיקרית אלא לצדה, בשעה 10, כשבשעה 2 נמצאת הכוס.
אם יש שתי כוסות יין, הכוס הגדולה יותר (בדרך כלל עבור יין אדום( תונח מימין והקטנה יותר משמאל.
הצלחת העיקרית וקצה הסכו"ם צריכים להיות במרחק של 2.5 סנטימטר מקצה השולחן.
מזלגות קטנים וכפיות עבור קינוחים ממוקמים מעל הצלחת המרכזית.
מפית היא לא בגדר חובה.
הברקת סכו"ם
עדיף להשתמש בקצף ניקוי עבור סכו"ם מאשר בנוזל: שמים קצת ממנו על ספוג ומשפשפים את הסכו"ם, כאשר הקצף נוצר במהלך הניקוי.
אל תשתמשו במברשת שיניים אם הסכו"ם מעוטר, השתמשו במקלות לניקוי אוזניים.
שטפו את הסכו"ם במים חמים ונוזל לניקוי כלים, וייבשו באמצעות מטלית ללא מוך.
ניקוי המיקרוגל
קחו חצי לימון, הניחו אותו על צלחת עם קצת מים, הכניסו למיקרו והפעילו בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות. האדים ירככו את הלכלוך וכך קל יותר להסיר אותו, והריח ינטרל ניחוחות של מזונות קודמים.
הסרת אבק
יש להתחיל מהפינה השמאלית של התקרה ולהסיר אבק קורי עכביש באמצעות מברשת אבק גבוהה.
יש להשתמש במטלית לחה כדי לנקות אבק מעל כלים ופריטים – מטלית יבשה רק תעביר את האבק מצד לצד, ורצוי שהוא יידבק אליה.
השתמשו במברשות מיוחדות לניקוי מסגרות של תמונות – מברשת אחת לעץ ואחרת למתכת.
אל תרססו תרסיסי ניקוי על משטחי עץ – רססו על המטלית.
כנ"ל לגבי חלונות.