אי שם בשנות ה-90 חברה טסה ללונדון וחזרה מזועזעת: בדירה שבה גרה היה שטיח בחדר הרחצה. לא שטיחון קטן ליד האמבטיה שדוחפים למכונת הכביסה כל כמה ימים, אלא שטיח עבה וצמרירי מקיר לקיר, כזה שקשה לנקות גם כשהוא נמצא בחלל לח פחות ומאוורר יותר מחדר רחצה בבריטניה הגשומה. לשמחתנו, בשנים שחלפו מאז לא נתקלנו שוב בחדרי רחצה כאלה, וכבר חשבנו שמדובר בעוד טרנד עיצוב תמוה שנותר במילניום הקודם.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מתוק לה: הצצה לחיים היפים של ליאור קוקה
>> ותודה לעלי אקספרס: שיפוץ לדירה קטנה ומשגעת בת"א
ואז נתקלנו בפוסט ברדיט וגילינו שעדיין יש חדרי רחצה עם שטיחים מקיר לקיר. האישה שפרסמה את הפוסט סיפרה שמדובר בבית של סבתא של בעלה. בהמשך השרשור היא כתבה: "נכנסתי להתקלח, ובזמן שהכנתי את הבגדים בעלי פתח בשבילי את המים. איכשהו צינור המים השתחרר והתיז על כל חדר הרחצה. הכל נרטב והוא נאלץ להחליף בגדים. 'טוב, אני מצטער', הוא אמר והשאיר אותי לשאת באשמה".
At grandma’s for the weekend. Her bathrooms are carpeted. from r/mildlyinfuriating
המגיבים סיפרו שנתקלו בשטיחים בחדרי הרחצה בעיקר בבתים ישנים. "הייתי בכמה חדרי רחצה עם שטיחים בבתים של אנשים קשישים, ותמיד הנחתי שהסיבה היא שקר להם ברגליים או שהם חוששים להחליק", כתב אחד המגיבים. רוב המגיבים הסכימו שמדובר בבחירה שמקשה על שמירת הניקיון בחדר. "לא הייתי נכנס לשם יחף", כתב אחד מהם.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
ב"דיילי מייל" שדיווח על השרשור העריכו שהאישה היא אמריקאית, אבל ביאהו בריטניה אמרה מומחית הניקיון אן לה רומנסר שמדובר ב"דבר מאוד בריטי" ושהיא לא נתקלה בשטיחים בחדרי רחצה במדינות אחרות. "יש לי זיכרונות טראומטיים מהתקופה שגמלנו את הבן שלי מחיתולים", היא סיפרה. "בחדר הרחצה היה שטיח מקיר לקיר והיו הרבה תאונות שגרמו לריח נוראי, לא משנה כמה ניסינו לנקות".