לסירים ומחבתות עם ציפוי לא דביק (נון סטיק) יש יתרונות ברורים גם במהלך הכנת האוכל וגם אחרי שהאוכל מוכן. קודם כל, הציפוי מאפשר להפחית בכמות השמן ואפילו לוותר עליו לגמרי, ובסוף התהליך אפשר לנקות את הכלי בקלות, בלי קרצופים נמרצים. החיסרון הוא שבמקרים רבים הציפוי נשחק עם הזמן והמזון נדבק לכלי בעקשנות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מדהים: ריהטה בית קומפלט ב-12 אלף שקל
>> לא רק בגדים: מצעד הפריטים היפים לבית באתר נקסט
רגע לפני שאנחנו זורקים את הכלי וקונים חדש, מצאנו שיטה פשוטה לחידוש הציפוי. בסרטון שפרסמה משתמשת טיקטוק בשם סופי לואיז היא מציגה את התהליך: בשלב הראשון לואיז מנקה היטב את המחבת עם סבון כלים נוזלי וספוג רך (תמיד נקו כלי בישול עם ציפוי נון סטיק באמצעות ספוג רך. אל תשתמשו בסקוטש גס או בברזלית).
@s_lou92 Frying pan hack if it sticks. ##LiftLockPop ##moneysavingtips ##cleaninghacks ##deepclean ##cleaningaccount ##fryingpan ##fyp ##foryou ##tablesalt
♬ original sound - Sophie Louise
היא שוטפת את המחבת ומייבשת אותה ביסודיות. בשלב הבא היא שמה את המחבת על כיריים חמות ומחכה שתתחמם מאוד. היא מפזרת על המחבת מלח שולחן וממשיכה לחמם את המחבת עד שהמלח "נראה כמו סוכר חום", לדבריה. אז היא שופכת את המלח ומנקה את המחבת במגבת לחה. בחלקו האחרון של הסרטון היא מטגנת ביצה כדי להראות שהמחבת שוב לא דביקה. לדבריה, השיטה עובדת גם על כלים מברזל יצוק.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הסרטון צבר 3.3 מיליון צפיות, 456 אלף לייקים ואלפי תגובות. "אני חושבת שהמלח מסיר את הלכלוך מהמחבת. הרבה שפים משתמשים בשיטה הזאת", כתבה אחת המגיבות. "זה עובד... עבדתי בקייטרינג 3 שנים ולימדו אותנו את השיטה הזאת", כתבה אחרת. אבל חלק מהגולשים לא התרשמו. "עם כזאת כמות של שמן, הביצה לא תידבק לרוב המחבתות", כתב אחד. מכיוון שהחומרים פשוטים וזמינים, אנחנו מתכוונים לנסות להציל את מחבת הנון סטיק שלנו לפני שאנחנו זורקים אותה וקונים חדשה.