רובנו כבר ויתרנו על הפלסטיק, כך שסביר שגם לכם יש בקבוק נירוסטה בבית. הוא שומר על המים קרירים, נסגר כמו שצריך ומגיע בשלל עיצובים משמחים. אבל סביר גם שאתם לא מנקים אותו כמו שצריך, ומתברר שצריך לשם כך מוצר מפתיע: מי חמצן. כן כן, הנוזל השכיח בריכוז 3 אחוזים מבית המרקחת או הסופר-פארם הקרוב, שאנחנו מחטאים איתו חתכים ושריטות.
בעוד שניקוי בקבוק מים מנירוסטה עם מים וסבון מספיק לתחזוקה יומיומית, מומלץ גם לנקות אותו לעומק פעם בשבוע. בייחוד אם הייתם חולים או אם הבקבוק היה ללא שימוש במשך זמן מה, אם פיתח עובש או סתם אם צבר ריח רע (וגם המינרלים במים מסריחים אם לא מנקים אותם כמו צריך).
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הטיפ הגאוני לנייר סופג שלא הכרתם
לשם כך, מספרים באתר House Digest, יש לשטוף היטב את הבקבוק במים חמים. לאחר מכן להוסיף רבע כוס מי חמצן לבקבוק, לנער אותו היטב, ולאחר מכן לשטוף אותו טוב טוב במים חמימים כדי להסיר את מי החמצן מהמתכת.
מי חמצן מכילים מים, אך גם מולקולה נוספת שגורמת לחמצון. "מולקולת החמצן הנוספת מתחמצנת, וזו הדרך שבה מי החמצן מקבלים את הכוח שלהם", מסבירה ד"ר שרה פיקרינג בירס, "החמצון הזה מלבין משטחים ובדים, וגם הורג חיידקים, פטריות ווירוסים, מה שהופך אותו לאידיאלי לניקוי ברחבי הבית".
עם זאת, כשאתם משתמשים במי חמצן לנקות את בקבוק המים, כדאי שתיזהרו מנתזים על הבגדים, כי הוא כאמור עלול להלבין אותם. עדיף לעשות זאת באזור מאוורר ולעטות כפפות. ובל תשכחו גם לאחסן אותו בבטחה במקום חשוך וקריר. לרוויה.
>> והנה עוד 11 דברים שכדאי לנקות עם מי חמצן