תוחלת החיים הממוצעת של מכונת הכביסה והמייבש היא כעשר שנים, אבל היא עלולה להתקצר בגלל שימוש לא נכון. שימו לב לדברים הבאים כדי שלא תצטרכו להחליף מכונת כביסה ומייבש מוקדם מדי, וכמובן – תמיד חשוב לקרוא את הוראות ההפעלה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- מתנות שוות לפסח מ-19.90 שקל
- הוד השרון: שיפץ את בית ילדותו והפך אותו לבית לחיילים בודדים
התקנה: אמנם התקנה עולה כסף אבל התקנה נכונה חיונית לפעילות מכונת הכביסה. במקרה של המייבש, יש להקפיד גם על אוורור, כולל מיקום נכון של צינור האוורור. אם אתם לא שולטים בתחום, עדיף להזמין טכנאי.
כמות הכביסה: גם מכונת הכביסה וגם המייבש לא עובדים כראוי כשהם מלאים מדי. המכשירים מתאמצים יותר מדי וזה מגביר את השחיקה של המגנונים. בנוסף, אם אתם מעמיסים יותר מדי בגדים במכונת הכביסה, ייתכן שלא כל נוזל הכביסה יישטף ועלולים להישאר משקעים על המכונה.
חומר הכביסה: השתמשו בכמות נוזל הכביסה או אבקת הכביסה המומלצת על ידי היצרן. אל תוסיפו חומר. יותר סבון יוצר יותר בועות וזה עלול לגרום להצפה. שימו לב, מכונות כביסה בעלות דירוג יעילות אנרגטי גבוה דורשות אפילו פחות סבון. זכרו שיש מקרים שעדיף להימנע משימוש במרכך כביסה.
סוגי הפריטים: כשאתם מכניסים למכונה בגדים שלא נועדו לכך, אתם פוגעים לא רק בפריט עצמו אלא גם במכונה. קרסים וברזלים בבגדים תחתונים יכולים להזיק לתוף של המכונה ורוכסנים עלולים לשרוט את דלת המכונה. מאותה סיבה בדקו לפני שאתם מכניסים למייבש פריטים שאינם עשויים מבד, למשל שטיחי חדר רחצה שמכילים גומי.
מכל הסבון: אחרי כל הפעלה של המכונה נקו את את מכלי הסבון והמרכך. אם לא תקפידו על כך, שאריות חומרי הכביסה עלולים לגרום לסתימה.
ניקוי המוך: אחרי כל הפעלה של המייבש נקו את המסנן. המוך פוגע ביעילות של המייבש, מאט את תהליך הייבוש ועלול לגרום להתחממות המייבש ולהזיק לו.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
כיסי הבגדים: מסטיקים, ניירות אף, מטבעות ואפילו שטרות שנשארים בכיסי הבגדים עלולים לסתום את המכונה אם ייפלו מהכיס. אם יגיעו למייבש, הם עלולים לפגוע במכשיר.
אחרי כביסה: היווצרות עובש היא בעיה גדולה במכונות כביסה. כדי למנוע זאת הוציאו את הבגדים מהמכונה מיד בסיום פעולתה והשאירו את הדלת פתוחה כדי שתייבש. כדי למנוע מהמגבות להדיף ריח עובש, אפשר להשתמש בחומץ או באבקת סודה לשתייה.