מדיח הכלים סיים את פעולתו ואתם מתחילים להוציא את הכלים הנקיים ואז מגלים שכוסות הזכוכית לא מבריקות מרוב ניקיון אלא עכורות. מכירים? ברור. מתסכל? מאוד. למה זה קורה ואיך מטפלים בבעיה? באתר The Kitchn יש תשובות.
סביר להניח שהסיבה למראה העכור של הזכוכית היא מים קשים. מים קשים משאירים משקע אבנית על הזכוכית. בנוסף, מים קשים יעילים פחות ממים רכים בשטיפת סבון הכלים והלכלוך, והתוצאה היא שנוצרת על כלי הזכוכית שכבה עכורה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הסייל של איקאה מתחיל: כך תימנעו מהתורים
>> עפנו על הווילה החדשה של נטלי דדון בהרצליה
אפשרות אחרת היא שהעכירות נגרמה מפגיעה בכלי. פגיעות כאלה יכולות להיגרם ממים חמים מדי, משימוש ביותר מדי נוזל ניקוי או משפשוף נמרץ מדי של הכלי לפני הכנסתו למדיח. מקרים כאלה אפשר למנוע – נסו להחליף את נוזל הניקוי בנוזל עדין יותר, אל תשפשפו את הכלים לפני הכנסתם למדיח ובדקו את חום המים. עם זאת, לאחר שהכלים נפגעו בצורה כזאת אי אפשר להחזיר להם את הברק הקודם.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
למרבה המזל, ברוב המקרים העכירות נגרמת ממים קשים ואפשר לנקות אותה: מלאו כלי גדול (או את הכיור) בכמויות שוות של חומץ ומים. השרו את הכלים העכורים בתמיסה במשך 30 דקות. אחרי 30 דקות הוציאו כלי אחד, שטפו ובדקו אם העכירות נעלמה. אם לא – השאירו את הכלים בתמיסה 30 דקות נוספות. הוציאו את הכלים ושטפו אותם במים חמים. נגבו בסמרטוט או מגבת יבשים ונקיים כדי להסיר את המשקעים שנותרו.