מדיח הכלים הוא ללא ספק פלא מודרני שחוסך לרבים מאיתנו את אחת ממטלות משק הבית הפחות מרתקות - רחיצת הכלים ביד. אבל מסתבר שגם את המלאכה הפשוטה והיום יומית הזאת אפשר לשפר. קולמן טייטלבאום, שף בתאגיד האחראי להכנת כמות אדירה של ארוחות מדי יום, נתן לאתר Elle Decor טיפים לשימוש יעיל במדיח הכלים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הפתרון המפתיע למטרד הביתי נמצא במקפיא

>> מהממת: בבית המושלם של טל טלמון

אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: מדובר בטעות שכולנו עושים, אבל על פי טייטלבאום, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. אם תשטפו את הכלים לפני המדיח, המכשיר יפעל על הכלים עצמם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו. מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב.אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת.

השתמשו באבקת כלים: אמנם טבליות ונוזלי ניקוי נראים יעילים יותר, אבל לדברי טייטלבאום דווקא אבקות כלים למדיח היא חומר הניקוי המשתלם והעיל ביותר.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KAM Appliances (@kam_appliances) on

 

חכו עד שהמדיח יתמלא: כמו שכבר אמרנו, מדיח הכלים מתוכנן כך שהסבון יתקוף את הכתמים. כשמפעילים מדיח חצי ריק, הסבון יפעל גם על הכלים עצמם ועלול להזיק להם. בנוסף, הפעלת מדיח מלא למחצה גורמת לבזבוז מים וחשמל.

השתמשו בתוכניות ניקוי שונות: נצלו את התוכניות השונות במדיח. בחרו בניקוי עדין ובטמפרטורה נמוכה לניקוי כלי פלסטיק או כלים שבירים במיוחד, ושמרו את הניקוי האגרסיבי יותר עבור סירים ומחבתות.

אל תכניסו סכינים: אחד הכללים המוכרים בנוגע למדיחי כלים הוא לא לשים סכיני מטבח במדיח כשהחוד פונה מעלה, אבל טייטלבאום ממליץ כלל לא להכניס את סכיני מטבח למדיח אלא לשטוף אותם ביד. "המדיח מטלטל את הסכינים וזה עלול לשחוק אותן. סכינים קהות גורמות ליותר פציעות", מסביר השף.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Loren (@bluebarnandcottage) on

 

זכרו: נגמר לכם הסבון למדיח ואתם ממש מתפתים להשתמש בינתיים בסבון כלים? תתאפקו. מדובר בשתי נוסחאות שונות לגמרי. סבון הכלים יכול להזיק למדיח וכנראה לא ינקה את הכלים.

כלים נוספים שמומלץ לא לנקות במדיח

כלים ממשלוחי אוכל: אם אתם רוצים להשתמש פעם נוספת בכלי הפלסטיק שבהם הגיע המשלוח – נקו אותם ביד. בכלל, אם לא כתוב בפירוש על כלי פלסטיק שאפשר לנקות אותו במדיח, עדיף לא להסתכן. המים החמים או החום בייבוש עלולים להמס או לשנות את ההרכב הכימי של הכלי ולהפוך אותו ללא בטוח לשימוש למזון.

כלי עץ: כלי הגשה, קרש חיתוך וכל כלי אחר עשוי עץ עלול להיפגע בחום הגבוה של המדיח.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מגררת גבינה (פומפייה): פשוט אין טעם. המדיח לא יסיר את שאריות הגבינה שנצמדו לחורי המכשיר.

כלים יקרים: לא משנה אם אלה כלים שעלו לכם הון או כאלה שיקרים רק ללבכם – נקטו במשנה זהירות ורחצו אותם ביד. יכול להיות שהם יחזיקו מעמד פעם אחת, אולי אפילו מספר פעמים, אבל במוקדם או במאוחר הם יישברו מהחום או מהתנגשות בכלים אחרים. גם כלים המעוטרים בזהב וכלי כסף עלולים להיפגע בזמן פעולת המדיח.