מדיח הכלים – איך חיו בלעדיו? בכל פעם שאנחנו מפעילים אותו בסוף יום ארוך או אחרי ארוחה רבת משתתפים אנחנו אסירי תודה על כך שנחסכו מאיתנו שעות של עמידה-סיבון-שטיפה וחוזר חלילה. אבל לפני שאנחנו מוותרים לגמרי על הספוג וסבון הכלים, חשוב לזכור שיש כמה דברים שפשוט אסור להכניס למדיח. באתר Reader’s Digest עשו רשימה של הדברים שאתם חייבים לקרצף בעצמכם:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כלים ממשלוחי אוכל: האוכל שהזמנתם מהמסעדה חסך לכם זמן וטרחה, אבל אם אתם רוצים להשתמש פעם נוספת בכלי הפלסטיק שבהם הגיע המשלוח – נקו אותם ביד. בכלל, אם לא כתוב בפירוש על כלי פלסטיק שאפשר לנקות אותו במדיח, עדיף לא להסתכן. "המים החמים או החום בייבוש עלולים להמס או לשנות את ההרכב הכימי של הכלי ולהפוך אותו ללא בטוח לשימוש למזון", אומרת צ'אנטי בריג'דס מחברת Truline Realty.
כלי עץ: כלי הגשה, קרש חיתוך וכל כלי אחר עשוי עץ עלול להיפגע בחום הגבוה של המדיח. רחצו אותם ביד ופעם בחודש משחו עליהם שמן והם ייראו כמו חדשים.
כלי קריסטל: קיבלתם בירושה את כלי הכריסטל של סבתא? אם בגלל החום ואם בגלל חיכוך עם כלים אחרים, הם יישברו. כדי לנקום השרו את כלי הכריסטל 5-3 דקות בקערה עם חומץ חם. שטפו במים קרים ונגבו במטלית מיקרופייבר כדי שיבריקו.
מגררת גבינה (פומפייה): פשוט אין טעם. המדיח לא יסיר את שאריות הגבינה שנצמדו לחורי המכשיר.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
סכינים איכותיות: כבר השקעתם בהן, אז חבל שייהרסו. השטיפה הנמרצת במדיח וחומרי הניקוי עלולים להקהות את הלהב. שטפו ביד ואל תשאירו לייבוש באוויר אלא נגבו מיד במגבת.
סבון כלים: נגמר לכם הסבון למדיח ואתם ממש מתפתים להשתמש בינתיים בסבון כלים? תתאפקו. מדובר בשתי נוסחאות שונות לגמרי. סבון הכלים יכול להזיק למדיח וכנראה לא ינקה את הכלים.
כלים יקרים: לא משנה אם אלה כלים שעלו לכם הון או כאלה שיקרים רק ללבכם – נקטו במשנה זהירות ורחצו אותם ביד. יכול להיות שהם יחזיקו מעמד פעם אחת, אולי אפילו מספר פעמים, אבל במוקדם או במאוחר הם יישברו מהחום או מהתנגשות בכלים אחרים. גם כלים המעוטרים בזהב וכלי כסף עלולים להיפגע בזמן פעולת המדיח.