איזה פינוק זה מכשיר Air fryer הא? מוציא לנו את האוכל קריספי וקראנצ'י בלי לטנף את אזור הכיריים בנתזי שמן או להסריח את כל המטבח (ולפעמים הבית) בריחות טיגון. לא פלא ששיטת הטיגון באוויר חם הפכה להיות כל כך פופולרית, כל כך מהר. אבל כמו כל דבר טוב יש לזה מחיר, ובמקרה של האייר פרייר מדובר בניקיון ובתחזוקה של המכשיר. עם הזמן צצו ברשתות שיטות יצירתיות לקיצורי דרך לניקוי שלו, אבל מסתבר שלפחות אחת מהן ממש מסוכנת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> כך יראו ארונות המטבח שלכם בשנת 2025

>> 100 גוונים של לבן: הצצה לדירה הרומנטית של שניר בורגיל ושי עופרי

הטיגון באוויר חם אמנם מותיר את הסביבה מחוץ למכשיר נקייה, אבל בתוכו מצטברת טינופת רצינית עם משקעי שמן דביקים ומאתגרים במיוחד. שיטת ניקוי אחת הפכה להיות ויראלית בטיקטוק ועל פניו היא נראית מושלמת, קצרה, פשוטה ויעילה: ממלאים את מגירת הטיגון העמוקה במים חמים, מוסיפים קצת סבון כלים ומפעילים אתת המכשיר ל-5 דקות. האדים החמים מרככים את הכתמים העקשניים ואז רק שופכים את המים העכורים, שוטפים את המגירה וזהו. מקסימום מעבירים ניגוב גם על החלק הפנימי של המכסה.

@iricksnacks

How do you clean your air fryer?! I saw this cleaning hack on Instagram a few weeks ago and have been doing it ever since!! My only question is, does anyone know how safe this is?! What other kitchen tips have made your life easier?

♬ original sound - iRick

המומחים הרבה פחות מתלהבים מהטרנד הזה, ואפילו מזהירים לגביו. "זו הדרך הכי מטופשת לנקות את האייר פרייר שלכם ולשרוף את הבית", אומר אנדרו לאגלין, מומחה טכנולוגי באתר הייעוץ הבריטי לצרכנים ?Which. לדבריו, מי שמשתמש בשיטה הזו מעמיד את המכשיר שלו בסיכון גדול להתחמם יתר על המידה ולקצר את החשמל ברגע שהמים מתחילים להתחמם יותר מדי, ומפה אין לדעת לאן זה יידרדר. הוא מציע לא לחכות ולנקות את המכשיר לאחר כל שימוש, בקטנה, וכך לא יצטבר לכלוך מסיבי ועיקש שצריך למצוא שיטות מסוכנות להיפטר ממנו. באינסטגרם של החברה עלה הסבר איך לעשות את זה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Which? (@whichuk)

 

  1. לאחר השימוש במכשיר נתקו אותו מהחשמל והניחו לו להתקרר.
  2. נגבו את כל השומן בנייר סופג ואז טבלו את הסל במים חמימים וסבון כלים (אין צורך בטבלית של מדיח).
  3. השתמשו במטלית לחה או בספוג עדין כדי לנגב את החלק הפנימי של המכשיר, כיוון ששומן ומזון עלולים להידבק לדפנות שלו.
  4. השקיעו בניקיון עמוק יותר של המכשיר אחת לחודש: נקו את גוף החימום עם מברשת שיניים ישנה ומטלית לחה; עשו זאת בעדינות ובלי יותר מדי מים, כדי לא לגרום נזק. 

משתמשים בתוכנית Air fryer בנינג'ה? כך תנקו

רבים מאתנו משתמשים בטיגון באוויר חם כאופציה אחת מתוך כמה במכשירי בישול, למשל הנינג'ה גריל. ערן הרוש, מנהל השירות וחווית הלקוח של חברת "שריג אלקטריק" - היבואן הרשמי של המותג "נינג'ה" בישראל, הסביר איך נכון לנקות את המכשיר, שהוא כנראה הפופולרי ביותר מבין הנינג'ות בארץ, לפחות על פי כמות ההתייחסויות אליו ברשת: "הנינג'ה גריל פועל בטמפרטורות גבוהות ומטפל בנתחי בשר עם אחוזי שומן גבוהים, ולכן עשוי לצבור לכלוך ושומן עם הזמן. כמו כל גריל חיצוני (פחמים או גז) ואף כמו כל מכשיר בישול ביתי כגון תנורים, סירים, טוסטרים ומצנמים, גם הנינג'ה גריל דורש תחזוקה וניקיון שוטפים כדי לשמור על רמת הניקיון והביצועים שלו. למעשה, הוא תוכנן במיוחד להקל על חוויית הניקיון - הפלטות, הסלסלות ומגן הנתזים קלים לניקוי בזכות הציפוי הנון סטיק הייחודי, ומתאימים אפילו לשטיפה במדיח הכלים. למעשה, כל החלקים שבאים במגע ישיר עם המזון ניתנים לשטיפה מהירה ויסודית. מומלץ לבצע מספר פעולות מיד לאחר כל שימוש: ראשית, לאחר שהמכשיר התקרר מעט, רצוי להעביר מטלית רטובה על החלק העליון, לאחר מכן, להשרות את החלקים הנפרדים (הפלטות, הסלסלות ומגן הנתזים) במים חמים עם נוזל כלים למספר דקות. לאחר מכן, יהיה קל ומהיר לנקות אותם. חשוב לציין כי אין להשתמש במסיר שומנים בעת ניקוי המכשיר. תחזוקה נכונה ושימוש בחומרי הניקוי המתאימים ישפרו משמעותית את רמת הניקיון ישפרו את חווית השימוש ויאריכו את חיי המוצר".

@ninja.il אתם מבקשים- אנחנו מבצעים! הכנו לכם סרטון שיתן לכם את השלבים הכי פרקטים לניקיון הנינג'ה שלכם! (ניקוי המכשיר ואביזריו הוא במים וסבון בלבד ניתן להשתמש במסיר שומנים רק לניקוי של מגן הנתזים) שריג היבואן הרשמי #נינג׳ה #נינג׳הגריל #Ninja ♬ original sound - נינג׳ה

להשלמת הניקוי יש המלצה ברשת להוסיף כוס מים עם מיץ מלימון סחוט לתוך כלי הבישול של המכשיר, להפעיל למשך כ-10 דקות על מצב אפייה, ולסגור את המכסה כדי לאפשר לאדים לנקות את הגריל ביסודיות ולהסיר שאריות שומן ולכלוך, בדיוק כמו שעושים עם התנור והמיקרו.