מכירים את התחושה ברגע הזה שבו אתם- שכבר עברתם דבר או שניים בחיים, מגלים שכל השנים האלה השתמשתם בתמימות בכלי מסוים באופן שהוא לגמרי שגוי? ככה בדיוק אנחנו הרגשנו כשנתקלנו בסרטון של בי סימונס הבריטית לגרור גבינה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

»» הצצה לדירה האלגנטית של המאורסת הטריה לינור סביניק

»» 12 הבתים שהכי עשו לנו את זה בשנת 2022

רובנו משתמשים בפומפייה (או במגרדת גבינה) מרובעת באופן הבא: מעמידים אותה זקופה אנכית, ביד אחת מצמידים אותה למשטח העבודה וביד השנייה מגרדים עליה את הגבינה לאורך, מלמעלה למטה ולהיפך. זו ללא ספק שיטה יעילה לייצר פתיתי גבינה, אך רבים מהם נושרים על קרש החיתוך או השיש ומייצרים בלגן ובנוסף, קל מאוד לשפשף בטעות גם את פרקי האצבעות על הפומפייה.

 

 

סימנס, אמנית קעקועים מאנגליה, העלתה לטוויטר סרטון קצר לשיטה שלה לשימוש בפומפייה, ולפי כמות התגובות שקיבלה מסתבר שלא רק אנחנו לא העלנו על דעתנו להשתמש בה ככה. הטריק של סימונס פשוט להפליא- היא מניחה את הפומפייה שכובה על הצד ומגרדת עליה את גוש הגבינה לרוחב. כך הגבינה המגוררת נופלת לתוך גוף הפומפייה, ואפשר להעביר אותה לקערה בקלות, ממש כמו מגלשה. השיטה זו חוסכת את הצורך לייצב את הפומפייה במהלך השימוש, בטוחה יותר לאצבעות ומלכלכת הרבה פחות את משטח העבודה.

פומפייה (צילום: shutterstock_HandmadePictures)
אבל איך מנקים אותה עכשיו? | צילום: shutterstock_HandmadePictures

השיטה של סימנס אולי משדרגת את התהליך אבל לא פותרת את הבעיה הידועה והמציקה של ניקוי הפומפייה מחתיכות הגבינה שנדבקות אליה ומסרבות לשחרר. גם לזה יש לנו טיפים שיעזרו לכם: אפשר להשרות את הפומפייה במים חמים מיד לאחר השימוש, לשפשף אותה בעדינות עם חומץ כדי להוריד את חתיכות המזון, או למרוח עליה מעט שמן לפני השימוש, כדי למנוע מהשאריות להידבק אליה. שיטה נוספת, וקצת יותר שנויה במחלוקת, היא להניח שקית פלסטיק עבה על גבי הפומפייה ולגרר עליה, כדי שלא ייתפס דבר בין השיניים החדות שלה. אבל זה כמובן מעורר את השאלה האקולוגית והמוסרית אם נכון "לבזבז" כל כך הרבה פלסטיק על דבר כזה. בלי קשר לשיטה שתבחרו, מומלץ לשפשף את ספוג הכלים בניגוד לכיוון הגירור, כדי שלא יתפורר לכם.