זוכרים כמה קל היה לנקות את הבית החדש לפני מעבר הדירה? או את הדירה הישנה מרוקנת מתכולתה? מדובר במותרות ששייכת למעברי דירה בלבד. בשגרה, הרהיטים והחפצים הרבים שאנחנו מחזיקים בבית לא באמת מקבלים את הטיפול שמגיע להם, ואנחנו מתעצלים להזיז רהיטים, לנקות חפצים שלא נראים מלוכלכים או לחטא מקומות מועדים לפורענות. זה בסדר, כולנו עושים את זה, אבל באמת הגיע הזמן שנפסיק. הנה כמה דברים שאתם לא מנקים כמו שצריך, ומומלץ להתחיל.
1. מדפים ומגירות בארון הבגדים
מקפידים להחליף מלתחה בכל עונה או לעשות סדר בארון מדי כמה חודשים? כדאי מאוד להוציא את כל תכולת הארון והמגירות ולתת להם ניגוב נאה - לא תאמינו כמה אבק נצבר שם. אה, ואם אתם כבר כאן, לא יזיק לקפל ולארגן מחדש. אנחנו מבטיחים לכם שתמצאו את החולצה האהובה והאבודה שחיפשתם בכל מקום.
2. ריפודי ספות
מכירים את הביטוי "אם זה לא שבור אל תתקנו את זה"? אז לגבי ניקיון - הוא פחות תופס. רובנו חיים בגישה שאם משהו לא נראה מלוכלך - אין צורך לנקות אותו, ולכן ריפודי הרהיטים בסלון שלנו יכולים לעבור חודשים ושנים בלי שננקה אותם, כל עוד אין עליהם כתמים נראים לעין. אז תנו לנו לחדש לכם - גם אם אתם שומרים על הספה מפני כתמים מכל משמר, מדי פעם היא פשוט חייבת ניקוי ובהחלט חיטוי - אתם יודעים כמה חיידקים מתפזרים עליה בכל אפצ'י שלכם? ברגע שהחיידקים נחתו על הספה הם שם בשביל להישאר, וב-24 השעות הקרובות כל מגע בספה עלול להפוך אתכם לחולים פוטנציאליים. לא חבל? ספריי החיטוי של דטול משמיד 99.9 אחוז מהחיידקים והוא מתאים במיוחד לספות ומשטחים רכים, מתנדף מיד ומותיר ריח נעים אחריו.
3. וילונות
רובנו כמעט ולא שמים לב לקיומם של הווילונות – במקרה הטוב תלינו אותם כשנכנסנו לבית החדש,במקרה הפחות טוב קיבלנו אותם בירושה עם הדירה, מהסבתא שגרה כאן לפנינו. הם נראים לא מזיקים, אבל הבדים האלה, שמפרידים בין החוץ לפנים, צוברים אבק, חיידקים מנגיעות הידיים שלנו, לכלוך מכל מיני סוגים וגם שערות של חיות מחמד. עשו לעצמכם טובה והורידו אותם מדי פעם כדי לתת להם ניקיון ראוי, בין אם מדובר בכביסה (אם אם מתאימים לכיבוס) או חיטוי באמצעות ספריי שמתאים לבדים.
4 מדיח הכלים ומכונת הכביסה
גם כאן, מדובר ברחוק מהעין רחוק מספוגית הניקוי - המדיח הרי נועד בשביל לנקות כלים ומכונת הכביסה מנקה את הבגדים, ושניהם מתמלאים במים וחומרי ניקוי באופן תדיר. אז למה צריך לנקות אותם? כי לאורך זמן, הם צוברים את הלכלוך מהכלים או הבגדים שעברו דרכם, וגם שאריות חומרי ניקוי שיכולות לגרום לצבירת לכלוך ואבנית שיהיה קשה להסיר אם תזניחו. באסה.
5. פחי אשפה
בואו נשים את הדברים על השולחן, פח הוא כלי קיבול לזבל, אז ברור שהוא פחות נתפס כרהיט שצריך לפנק בניקיון. אבל רק תחשבו כמה שאריות אוכל, נוזלים ושאר לכלוך מסתובבים בפח, בעיקר אם התעצלתם לזרוק את הזבל והשקית כבר מתפוצצת מחוסר מקום. עשו לפחים טובה וקרצפו אותם בסבון פעם בשבוע, ולאחר מכן ממולץ מאוד גם להעביר מגבון לחיטוי כדי להיפטר מכל החיידקים שחוגגים שם.
6. את כלי הניקיון שלכם!
כן כן, אנחנו יודעים, זה נשמע מוזר, אבל אם תעצרו רגע לחשוב על זה - המטאטא הביתי, הסמרטוטים הרב פעמיים והספוגים למיניהם באים במגע עם לכלוך כל הזמן, וכדי לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך, גם הם חייבים לקבל תשומת לב בסבב הניקיון השבועי. אז - רוקנו את השואב, החליפו סקוצ' וכבסו את הסמרטוטים (עדיף לפני שמנקים את המכונה, חבל עליה) - כשהכלים נקיים הניקיון קל יותר!
7. מתחת לרהיטים
אתם אולי עובדים על האורחים שלכם, אבל אנחנו יודעים שרוב הזמן אתם מנקים רק מסביב לרהיטים ולא טורחים באמת לשאוב או לשטוף מתחת לספות והמיטות. אל תשכחו שניקיון זה לא רק עניין של מראה עיניים, וכמויות האבק שנמצאות מתחת לרהיטים שלכם לגמרי יכולות לגרום לנזק בריאותי. זה הזמן לעשות קצת כושר ולהתחיל להזיז רהיטים ולנקות כמו שצריך. היי, אולי אפילו תמצאו כמה שקלים אבודים...
8. כל דבר שאנחנו נוגעים בו הרבה
קצת כללי אנחנו יודעים, אבל בואו- היומיום שלנו כולל כל כך הרבה פעולות שגרתיות שאנחנו כמעט ולא שמים לב אליהם, וזה כולל לגעת בהרבה מאוד ידיות של דלתות, מתגים, מקלדות, שלטים וטלפונים ניידים. כשאנחנו מנקים את הבית, נדיר שאנחנו מקפידים לנקות ולחטא גם את כל אלה, אבל כדאי מאוד להכניס את הניקוי והחיטוי שלהם לשגרת הניקיון. נסו למשל את המגבונים הלא רעילים של דטול, שמנקים באופן בטוח את כל המשטחים הבעייתיים האלה ומשמידים את החיידקים במהירות ובקלות.