חג פורים השמח הוא סיבה טובה להוציא את היצירתיות מהארון, להיכנס למטבח ולהכין משלוחי מנות מעוצבים ומקוריים מלאים בתופינים מעשה ידכם או מעשה הקונדיטור הקרוב לביתכם. לכבוד החג, הבלוגרית שרית נובק מגישה: שמונה רעיונות מתוקים ומרהיבים למארזים מקוריים ופשוטים להכנה. אתם מוזמנים לקבל השראה ולרוץ להכין אחד מעשה ידכם ליקירכם.
1. בקבוק על המדף
כשהמנה אסתטית וצבעונית, כגון קוביות קוקוס בניחוח ורדים, כל צנצנת שקופה תוכל לשמש ככלי המדגיש את יופייה. קשרו סביבה סרט צבעוני, והרי לכם משלוח מנות אישי ושימושי.
2. קרטון ביצים ושקי יוטה
צבעו קרטון ביצים בצבע ורוד, פזרו בתוכו מעט חוטי רפיה חומים והניחו עוגיות ברֵכת קרמל טעימות מעשה ידיכם, ליצירת משלוח מנות מקורי ומפתיע מחומרים ממוחזרים.
להשלמת הקו הטבעי – תפרו שקים קטנים מבד יוטה, הטביעו בהם צורת לב בצבע ורוד וקבלו שקית לעוגיות היכולה לשמש כמשלוח מנות.
3. נשיקות בקופסת תה
כל תיבת עץ המחולקת לתאים, לרבות קופסה ששימשה לאחסון שקיות תה, אפשר לצבוע ולהפוך אותה לכלי הגשה לעוגיות נשיקה.
4. עוגיות פרחים גם כקישוט
התייחסו לעוגיות מעשה ידיכם כאל תכשיטים וארזו אותן בהתאם. עטרו את האריזה במוטיבים המקבילים לצורת העוגייה. במקרה זה – עוגיות פרח ריבה.
5. כפיות מתוקות
מארז של כפיות צבעוניות עם שוקולד וסוכריות הוא משלוח מנות מתוק ומקורי שוודאי ישמח גם את מושא אהבתכם.
6. קערה מקליפת עץ
קליפת עץ יכולה להפוך בקלות לקערת הגשה טבעית ויפה. צריך רק להניח בתוכה עוגיות טעימות, לא יותר מזה.
7. אוזני המן ממרצפן בצלופן
החליפו את אוזני המן המסורתיות באוזני המן במילוי אקזוטי, ואת משלוח המנות המוגש בצלחת חד פעמית עטופה בצלופן - בכלי קיבול יפה מזכוכית או מקרמיקה בשילוב נייר פרגמנט מעוטר. רעיון נוסף למארז הוא שדרוג של שקיות נייר פשוטות בתחתיות תחרה ובסרטים.
8. קאפקייקס בתיבת תכשיטים
קאפקייקס גדולים, מושקעים וחגיגיים לא צריכים יותר מקופסת פלסטיק שקופה, העטופה בסרט ורדרד. אם מדובר בכמה קאפקייקס קטנים – אפשר להגישם בקופסת עץ שכוסתה בוואשי טייפ (נייר דבק מעוטר מאורז) ליצירת מראה של תיבת תכשיטים.
רוצים לשדרג את המשלוח ען אוזני המן ממולאים במרציפן, טרפלס שוקולד ברנדי? קבלו מתכון
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי קל | כשר חלבי
החומרים ל-30 אוזני המן קטנות:
200 גרם מרציפן גולמי
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (20 גרם) סירופ תירס (להשיג בחנויות מתמחות)
125 גרם שוקולד מריר משובח
2 כפות ברנדי
25 גרם חמאה, רכה
אופן ההכנה:
1. מרדדים את המרציפן לעלה דק 2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ואת סירופ התירס 3. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מערבבים היטב את תערובת השמנת עם השוקולד. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת את הברנדי והחמאה. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף 4. קורצים מהמרציפן המרודד עיגולים בחותכן או בכוס קטנה. מזלפים באמצע כל עיגול מעט מתערובת הטרפלס ומקפלים את הקצוות לצורת אוזן המן. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.
הכנה: שרית נובק, בעלת הבלוג misspetel
חומרי גלם וקישוטים אכילים: מותק – בוטיק סוכר
אריזות וכלים חד פעמיים מעוצבים: פארטי-סט, www.partyset.co.il
באווירת פורים: אנשים שהתחפשו לרהיטים
ועוד כתבות מגניבות עכשיו במדור עשה זאת בעצמך