מדי יום, היישר מבית הספר, מגיעים אל בית הנוער "קדימה" ביבנה ילדים בגילי 7-18. הם מקבלים שם ארוחה חמה, מכינים את שיעורי הבית שלהם ומוזמנים לקחת חלק בפעילויות חברתיות שונות. בית המחסה הוא מקום שמפעילה עמותת "לשובע", ובו מעניקים לילדים בית, חום ואהבה.
לרגל יום "מעשים טובים" שיערך מחר (חמישה במרץ) התגייסנו באתר living לשדרג את המטבח ואת חדר האוכל של בית הנוער. ביום אחד, בתקציב צנוע של 1200 שקלים, ובעזרת צוות מדריכים מקסימים אוהבים ויצירתיים, הפכנו את חדר האוכל לחדר נעים ומחבק. אתם מוזמנים להתרשם ולקבל רעיונות.
שלב ראשון: השינוי מתחיל מבפנים
ראשית, הוחלט לשים דגש על סדר וארגון מחדש של ארונות המטבח. שינוי חיצוני חייב להתחיל מבפנים, ואחד הדגשים החשובים ביותר זה ליצור סביבת עבודה אסתטית ונקייה (במיוחד במטבח). לצורך כך, פנים הארונות נוקו ביסודיות, דברי המזון רוכזו באגף אחד, והכלים הונחו על גבי מדף. כלים שיצאו משימוש נזרקו, והתנור, המקרר והמיקרו צוחצחו והוברקו.
שלב שני: צביעת הקירות
הקירות נראו במצב רעוע וצבעם התקלף. חלקם היו מקושקשים בציורים וסיסמאות. מכיוון שהמדריכים ביקשו לתלות כרזות מעודדות על הקירות, החלטנו להפוך את הקיר השמאלי, שנמצא באזור הישיבה, לקיר לוח מחיק על גביו ניתן יהיה לרשום הודעות ולהקנות לחלל תחושה צעירה ורעננה. יתר הקירות נצבעו בצבע שמנת, צבע שמכניס חום ונועם.
שלב שלישי: שדרוג אזור הישיבה
ליבו של החלל הוא אזור הישיבה, בו כולם מתכנסים לאכול ולשוחח יחדיו. המטרה: ליצור מקום מזמין ושובב שכל ילד ישמח לאכול בו את ארוחת הצהריים שלו. השולחנות הקיימים צופו בציפוי דמוי עץ, הוספנו שרפרפים שמחים וקישטנו כל שולחן בעציצי תבלין ריחניים ומלחיות פשוטות ששודרגו בעזרת ואשי טייפ (נייר דבק רב פעמי במגוון צבעים). הקיר כאמור נצבע בצבע לוח מחיק.
שלב רביעי: מירוק פינת האוכל
בפינת הבישול נמצאו התנור, המקרר ומשטח העבודה המאולתר משני שולחנות, עליו נוהגים מדריכי המקום לבשל ולהכין את ארוחות הצהריים. מכיוון שהיינו חייבים להשאיר את כל המכשירים במקומם כולל את שולחן ההכנות, החלטנו לצבוע את שולחן העבודה ולהשקיע באלמנטים שיהפכו את מקום הבישול לפונקציונאלי מצד אחד, ומעורר תיאבון מצד שני. לאורך שולחן העבודה תלינו מוט לכלי ששת, מגבות מטבח וכפפות חום. משטח פריקה נטוש הפך לאדנית תבלינים טרייה וריחנית שתשמח לתבל כל ארוחה. תמונות עליזות וצבעוניות נתלו על הקיר והונחו על גבי מדף צר כדי ליצור אווירה שמחה. כמו כן, עטפנו את עציצי התבלינים בבד יוטה אפורה, וקשרנו סביבם סרטים צבעוניים לקישוט.
שלב חמישי: נכנסים למטבח
את יחידות המטבח שדרגנו באמצעות נגיעות קטנות בלבד. אחרי שניקינו את היחידות ביסודיות, ציפינו את קיר השיש שבין היחידות בשעווניות בהדפס רטרו – גם קלות לניקוי ועמידות במים וגם עושות הבדל גדול. בשל טעמי כשרות ישנם שני כיורים במטבח (חלבי ובשרי) שאת ההבדל ביניהם בחרנו לסמן בעזרת שני מתקנים לייבוש כלים נפרדים. בנוסף מקמנו דליים ממתכת צבועה בלבן ליד כל כיור עבור שטיפת הסכו"ם. צבענו בצבע גיר מלבן על גבי כל דלי ועליו רשמנו "חלבי ובשרי" בעזרת גיר. זהו, המטבח מוכן. מה דעתכם?
יום מעשים טובים השביעי, יתקיים מחר, ב-5 במרץ. בשנה שעברה התגייסו למעלה מרבע מיליון אזרחים בארץ במסגרת -3600 פרויקטים בישראל שהציעה עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון.