משלוח מנות הוא הזדמנות נהדרת לחובבי היצירה ועשה זאת בעצמך ליצור משהו מיוחד. המחווה של הנתינה מתעצמת פי כמה כאשר מדובר במארז שיצרתם במו ידיכם, אז אם אתם פחות בעניין של לאפות בעצמכם אוזני המן ויותר בעניין של גזירות וצביעה, זו הכתבה עבורכם. כל מה שנותר הוא לבחור את המשלוח שמוצא חן בעיניכם ויאתגר אתכם מבין חמישה משלוחים שונים ומיוחדים של חמש יוצרות שונות. המכנה המשותף לכולם הוא שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, זולים ונגישים.
עוד באתר לעיצוב הבית:
משלוח מנות אינדיאני ומשלוח ארנבת
פחיות שימורים ובד לבד יכולות להפוך למשלוח מנות מלכותי, עדין וחגיגי שיתאים כקופסת אחסון יפה, פריט קישוטי בחדר לאחר החג. תקשיבו להסבר של עינת ספקטור, בלוגרית, יוצרת רב תחומית, מעצבת המתמחה במוצרי דפוס ועיצוב דיגיטלי.
משך ההכנה: כשעה.
כלי עבודה: מספריים, עט או עיפרון לסימון, סיכות תפירה אחדות, מחט (לא חובה).
חומרים: פחית שימורים סטנדרטית ריקה ונקייה שיש לה פתיחה מהירה (הגודל הסטנדרטי של 550 גר' מצוין), פיסות בד לֶבֶד ורוד בהיר ולבן. דבק ג'ל, חוט רקמה (לא חובה), כמה סרטי סאטן או תחרה, פרחי נייר וחצאי פנינים, פונפונים או כפתורים לבנים.
שלבי העבודה:
1. הדפיסו את שרטוט בסיס הקופסה מכאן.
2. שימו פיסת בד לֶבֶד לבנה מתחת לדף התרשים ותפסו אותו בסיכות תפירה. גזרו את העיגול החיצוני.
3. כאשר הנייר עדיין מוצמד לבד גזרו פסים עד לעיגול הפנימי.
4. הפרידו את הבד מהנייר והניחו קופסת שימורים במרכז הבד.
5. מרחו דבק על הקצוות והדביקו אותם לקופסה.
6. גזרו יריעת לֶבֶד לבנה נוספת והדביקו אותה סביב הגליל. ניתן לשחק עם גובה המשלוח על ידי משחק עם גובה הלֶבֶד.
7. קפלו פיסת לֶבֶד באורך של 29 ס"מ ובגובה של כ 9 ס"מ לשניים. תפסו את שני החלקים בסיכות אחדות. סמנו צורת כתר בעזרת עיפרון וגזרו את הכתר.
8. הדביקו את שתי שכבות הכתר זו לזו. מי שמעדיף - ניתן לרקום את שולי הכתר בתך רגיל או בתך שיניים.
9. לקישוט הכתר הדביקו פרחים עדינים, כפתורים, פונפונים זעירים, או חצאי אבני חן.
משלוח מנות מחופש
ב"בובה של משלוח" של הילי יעקבי - בובנאית, יוצרת, מספרת סיפורים - שתי הפתעות: גם בובת קוקו (בובת משחק) ובה אלמנט של הסתרה והצצה וגם יש בה הפתעה מתוקה. כשמסיימים לזלול את הממתקים נשארת בובת תיאטרון ומשחק.
משך ההכנה: כשעה.
כלי עבודה: מספריים, סכין חיתוך ואקדח דבק חם.
חומרים: בקבוק 1 ליטר ריק, מוט דיבל עץ, אקרילן, 2 גומיות משרדיות, דבק דו צדדי, בד חלק (20 על 20 ס"מ), בד צבעוני, בדי לבד בצורת אוזניים חומות בשני גוונים, אף חום בשני גוונים, עיניים לבנות, פה אדום. חרוזים קטנים, סרטי קישוט.
שלבי העבודה:
1. צרו ממילוי האקרילן כמעין כדור. טפטפו מעט דבק חם על קצה דיבל העץ והדביקו אותו במרכז (הפנימי) של כדור האקרילן.
2. עטפו את כדור האקרילן בריבוע הבד החלק והדקו אותו אל דיבל העץ בעזרת גומייה.
3. עטפו את דיבל העץ בבד הצבעוני (הגוף) כך שהחלק הצר של הבד הוא צוואר הבובה והדקו אותו בגומייה.
4. חתכו את הבקבוק לחצי בעזרת סכין חיתוך.
5. הדביקו דבק דו צדדי סביב המפתח הרחב של הבקבוק. השחילו את הבובה לבקבוק והצמידו את בד הגוף לדבק הדו צדדי, אל תשכחו להשאיר פתח אחורי (חריץ) למילוי הממתקים.
6. הדביקו בעזרת דבק חם את החרוזים הקטנים על עיגולי העניים הלבנים. הדביקו את שאר איברי הפנים אל ראש הבובה.
7. הדביקו סרטים ומלאו בממתקים.
משלוח מנות בארגז עץ של פעם
ארגז עץ במראה ישן ותעשייתי של לירון גונן, מעצבת פנים, בעלת הבלוג מיס גרות.
משך ההכנה: שלוש שעות ברוטו.
כלי עבודה: מסור ידני, מקדחה + מברגה, ספוג לצביעה, מטר, נייר לטש, סרגל ועיפרון.
חומרים: 5 לייסטים מעץ ברוחב 3 ס"מ, עובי 1 ס"מ ובאורך 100 ס"מ, לייסט עץ ברוחב 2 ס"מ, עובי 1 ס"מ ובאורך חצי מטר, ברגים באורך 13, 16, 18 מ"מ, לכה בגוון אגוז כהה (אופציונלי, ניתן למרוח שכבה ראשונה בכל צבע כהה), צבע אקרילי בגוון שרוצים ויש בבית לשכבה העליונה.
שלבי העבודה:
1. מסמנים מידות לחיתוך ומנסרים את המוטות: 6 באורך 30 ס"מ, 9 באורך 20 ס"מ ו-3 באורך 28 ס"מ. בנוסף, מנסרים עמודים באורך 13 ס"מ.
2. מרכיבים את הבסיס בהתאם לשלב א' וכך ממשיכים להרכיב את המוטות מסביב בהתאם לשלבים המתוארים בתמונות.
3. צובעים שכבת בסיס כהה עם לכה מגוונת וממתינים לייבוש.
4. צובעים שכבה עליונה של גוון על פי בחירתכם.
5. לאחר ייבוש מלא, משייפים בגסות לקבלת מראה ישן ותעשייתי.
ממלאים את הארגז בכל טוב הארץ, ורצוי מעשה ידכם.
משלוח מנות בקרטון חלב
משלוח מיוחד על טהרת המיחזור של סימה יוסף.
משך ההכנה: כחצי שעה עד 40 דקות.
כלי עבודה: רולר קטן ומגשית קטנה לצבע, מספריים/סכין יפנית, עט לסימון, סרגל.
חומרים: קרטון חלב 2 ליטר, צבע אקרילי, דבק כללי או דבק לנייר, רצועות בריסטול צבעוני, סרט יפה לקשירה, מדבקת חג שמח.
שלבי העבודה:
1. להסיר את המכסה של הקרטון ובעזרת סכין יפנית או מספריים לחתוך ולהסיר את הפיה של הקרטון כך שייווצר חור.
2. לסמן מלבן לכל אורך קרטון החלב ולהשאיר שוליים של לא פחות מסנטימטר אחד.
3. לחתוך את הקרטון בקו המסומן וזה יהיה הפתח שלתוכו נכניס את הממתקים.
4. לשטוף את פנים הקרטון במים וקצת סבון, לייבש טוב טוב.
5. חשוב לציין שברגע שפתחנו את הקרטון כל הריח מתנדף נעלם לחלוטין!
6. לצבוע את הקרטון בצבע אקרילי באמצעות רולר או מברשת.
7. להמתין לייבוש (כ-20 דקות). ניתן לצבוע שכבה נוספת.
8. לאחר ייבוש מלא ניתן לקשט ברצועות נייר צבעוני ולהדביק את הרצועות מסביב לפתח שנוצר. באזור החור של הפקק אפשר להדביק לקישוט חתיכה נוספת של נייר צבעוני.
9. למלא בממתקים.
10. לקשור סרט יפה.
11. להוסיף מדבקה.
משלוח מנות בקופסת דגנים
משלוח מנות מקופסת דגנים ריקה של סיגל דינר גור -מהעולם של סיגידי, מאיירת ומורה לאמנות, שהופכת בעזרת סקוטש וואשי טייפ לקופסה מרהיבה. מאוד פשוט להכנה, מורכב מחומרים זמינים וממוחזרים, כיף וקל לילדים להכין ואפשר לשדרג אותו בדרכים רבות.
משך ההכנה: כ-20 דקות.
כלי עבודה: מספריים.
חומרים: קופסת דגנים ריקה, שקף, סקוטש וואשי טייפ צבעוני (אנחנו השתמשנו בוואשי טייפ מבית 3M) וניתן חוט או צמר לקישוט.
שלבי העבודה:
1. מחליטים על הצבעוניות של משלוח המנות על ידי בחירת הוואשי טייפ בצבעים המתאימים.
2. גוזרים ריבוע פנימי בצד אחד של קופסת הדגנים.
3. מתחילים לקשט על ידי הדבקת וואשי טייפ שיגיע עד לפתח שיצרנו.
4. ממשיכים עד שכל קופסת הדגנים מכוסה בצבעוניות של הוואשי טייפ.
5. ממלאים את הקופסה בכל טוב. ניתן לשים מפית צבעונית מתחת לממתקים.
6. גוזרים שקף בגודל שגדול מעט מהפתח שיצרנו בשלב השני.
7. מחברים את השקף לקופסה בעזרת וואשי טייפ רצוי בצבע בולט.
8. אפשר להכין שרשת דגלונים לקישוט בעזרת חוט או צמר ועליו וואשי טייפ.
9. מוסיפים כיתוב של חג שמח! בעזרת טוש שאינו מחיק על גבי הוואשי טייפ.
10. מחברים את הדגלונים לקופסה, סוגרים אותה, וקופסת משלוח המנות שלנו מוכנה.
הכותבת לירון גונן היא בעלת הבלוג מיס גרות עיצוב פנים והום סטיילינג