קונים ברשתות השיווק בפולין ובמונטנגרו הופתעו לגלות שהפריטים המוכרים שאספו מהמדפים הם למעשה פריטים מלבד ובד בשילוב רקמה הנראים בדיוק כמו המוצרים האמיתיים. לפרויקט אחראית אליסה קוזלובסקה, אמנית טקסטיל פולנייה, היוצרת פסלים צבעוניים וההיפר-ריאליסטיים של מוצרים פופולריים כמו פחיות קוקה קולה, עוגיות אוריאו, שקיות צ'יטוס ובקבוקי בירה הייניקן.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הווילה המשגעת של שני מ"מאסטר שף" בשדרות
>> ת"א: מרפאת השיניים הישנה הפכה לדירת גן מטריפה
את היצירות שיבצה קוזלובסקה בדיסקרטיות על מדפי החנויות כדי לבחון את תגובות הקונים ברגע שמצאו את היצירה. "המטרה שלי היא להפתיע ולערב את הצופים, ובדרך כלל התגובות חיוביות מאוד", היא אומרת. יצירות אחרות היא שילבה כפסולת במרחב הציבורי כדי לבחון את יחס הציבור לפריטים המושלכים.
יחד עם הבד והלבד קוזלובסקה משלבת בעבודותיה תוויות אמיתיות, עיתונים, ניילונים, נייר כסף ועוד. "אני רוצה לשנות את תפיסת הבד ולהראות שהוא יכול גם להפוך ליצירת אמנות. היצירות שאני יוצרת מאלצות את הצופים לחשוב יותר לעומק על הבעיה החבויה בתרבות הצריכה", מסבירה קוזלובסקה.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
קוזלובסקה יוצרת פסלי לבד רקומים של חפצים יום-יומיים מאז 2017, ולאחרונה היא מתמקדת בצרכנות ובעיבוד מוצרי צריכה לאסתטיקה בסגנון פופ ארט. היא מספרת כי הוקסמה מזרם הפופ ארט מגיל צעיר, וכמו אמני הזרם המפורסמים, בהם אנדי וורהול, היא שואבת מהמציאות המקיפה אותנו – מוצרי צריכה וחפצים יום-יומיים נפוצים. כמחווה לוורהול היא גם יצרה קופסת שימורי מרק עגבניות של המותג קמפבל האמריקאי, אחד הדימויים המזוהים ביותר עם יצירתו. עבודותיה מוצגות בגלריות ובמוזיאונים ברחבי אירופה וארצות הברית, וב -2021 זכתה בפרס Hand & Lock היוקרתי לרקמה.
"יצירות האמנות שלי קשורות באופן אינטימי לחיי היום-יום, להקשרים חברתיים ולאמצעי תקשורת ההמונים", אומרת קוזלובסקה. "אף אמן לא יכול לשלוט בחלוף הזמן, אבל אני עושה כמיטב יכולתי להיות מודעת יותר להקשרים תרבותיים. כל עבודה דורשת ממני מחויבות וסבלנות, היא ייחודית, נוצרת באופן ספונטני ללא דפוס ספציפי ובהתקף של השראה. העבודה עם החומר היא התשוקה שלי. אני מנסה להפוך כל יצירה שלי לייחודית ולעורר את דמיון הצופים".