אגרטלי פרחים הם חלק בלתי נפרד משולחן החג וגם מתנה שתמיד כיף לתת ולקבל. אבל לא חייבים לקנות - אפשר להכין לבד מחמר (חומר) מתייבש באוויר. שימו לב, שנכון שאפשר למצוא חמר זול בחנויות הסטוק, אבל הפעם ההמלצה היא דווקא לקנות בחנויות היצירה חמר של מותג מוביל. ההבדל במחיר הוא קטן - אבל ההבדל באיכות הוא עצום. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מבשלים לחג? נסו את השיטה הזו לניקוי תבניות האפייה

>> מה זה גוגל? המשרדים המרהיבים של יובל נח הררי 

אגרטל קשת

אגרטל מושלם לפרחים מיובשים או לענפים דרמטיים שמוסיף תחושה בוהו שיקית. 

מה צריך:

חמר שמתייבש באוויר
קערית עם מים
סכין חיתוך
עיפרון
צבעי אקרליק או גואש
פרחים מיובשים

מה צריך לאגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

מה עושים?

בוצעים חתיכת חמר במשקל חצי קילו בערך (תלוי בגודל האגרטל, האגרטל הגדול בתמונות נעשה מחצי קילו חמר) ולשים היטב. יוצרים גליל מהחמר ודואגים שהקוטר שווה לכל אורך הגליל.

מגלגלים נקניק לאגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
מגלגלים נקניק | צילום: נועה קליין

מרטיבים קצת את הידיים ובעדינות ובתנועות עיסוי מעגלים את הגליל לצורת קשת. מחליקים עם ידיים רטובות את הקימטוטים שנוצרים בחמר ואת הבקעים שעלולים להיווצר. מיישרים את קצות הקשת ומעמידים אותה, כדי לראות שהיא אכן יציבה וישרה.

מיישרים רגליים לאגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
מיישרים את הקצוות כדי שהאגרטל יוכל לעמוד | צילום: נועה קליין

בעזרת עיפרון יוצרים חור בראש הקשת. עם אצבע מוודאים שהחור לא מגיע עד התחתית.

יוצרים חור לאגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
יוצרים חור באמעות עיפרון | צילום: נועה קליין

משכיבים את הקשת ונותנים לחמר להתייבש באוויר (לא ליד תנור). אם נוצרים בקעים אפשר להחליק עם קצת מים או לסתום עם מעט חמר. ייבוש מלא עשוי לקחת 24 שעות. לאחר שהאגרטל מתייבש אפשר לצבוע אותו בצבעי אקריליק או גואש, או למרוח עליו לכה או דבק סילר למראה חלק ונוצץ.

אגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
אגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
אגרטלי קשת (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

מעמדים לפרחים מיובשים

מעמדים קלים להכנה שיוצרים יחד מראה של גינת פרחים מיובשים. אפשר ליצור צורות שונות, לסדר במעמדים פרחים מיובשים ולעטר את שולחן הפסח בטקסטורות ובמרקמים המופלאים של פרחים מיובשים. אפשר לפזר לאורך השולחן או להניח סידור קטן של כמה מעמדים עם פרחים על כל צלחת. בסוף הסדר אפשר לחלק לאורחים כמתנה. 

מה צריך:

חמר שמתייבש באוויר
קערית עם מים
מערוך או בקבוק 
סכין חיתוך
עיפרון
פרחים מיובשים
צבעי אקרליק או גואש (לא חובה)

מה עושים?

בוצעים חתיכות חמר בגדלים שונים ולשים היטב. יוצרים כדורים בגדלים שונים.

יוצרים כדורים אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
יוצרים כדורים | צילום: נועה קליין

לשים חתיכת חמר ומשטחים אותה במערוך לעובי של כ-1 ס"מ. קורצים עיגולים בגדלים שונים, באפשר בעזרת פקקים או כוסות.

צרים עיגולים אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
קורצים עיגולים | צילום: נועה קליין
כדורים ועיגולים אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

כשהחמר לח תוקעים בו את הפרחים המיובשים ומסדרים בצורה הרצויה, ומניחים לייבוש. אחרי הייבוש אפשר לצבוע את המעמדים. 

אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
אגרטלי גינה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

אגרטל צדפה

אגרטלי צדפה טרנדיים במיוחד כרגע, ומככבים בפינטרסט ובאינסטגרם. במקום לקנות אתם יכולים להכין בעצמכם.

מה צריך:

בקבוק או צנצנת מזכוכית
נייר
עיפרון
מספריים
חמר שמתייבש באוויר
מערוך או בקבוק 
סכין חיתוך
קערית עם מים
מכחול
צבע גואש או אקריליק
לכה או סילר

מה צריך לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין


מה עושים?

הניחו את הבקבוק או הצנצנת על הנייר וציירו סביבו צדפה (בדיוק בגודל הכלי). גזרו.

מציירים צדפה לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
מציירים צדפה | צילום: נועה קליין
 

בצעו חתיכת חמר בגודל חצי קילו בערך, לושו היטב ושטחו במערוך למשטח בעובי כ-1 ס"מ. הניחו את צדפת הנייר על משטח החמר, ועברו מסביב עם סכין חיתוך. חזרו על התהליך ליצירת שתי צדפות. 

חותכים את הצדפה לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
חותכים את הצדפה | צילום: נועה קליין

הרטיבו את האצבע במעט מים והחליקו את קצות הצדפות.

מעגלים את הקצוות לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
מעגלים את הקצוות | צילום: נועה קליין

הניחו שוב את דוגמת הצדפה על החמר וצרו את דוגמת פסי הצדפה בעזרת קצה המכחול. חזרו על התהליך בצדפה השנייה. 

חורצים פסים לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
חורצים פסים | צילום: נועה קליין

הפכו את אחת הצדפות והניחו בדיוק במרכזה את כל הזכוכית. שימו מעל את הצדפה השנייה, ובעזרת אצבעות רטובות חברו את שתי הצדפות. השאירו פתח מעל פתח הכלי. השכיבו והמתינו ליבוש מלא. אם נוצרים בקעים במהלך הייבוש אפשר להחליק אותם עם מים או עם חתיכות חמר.

מניחים את האגרטל על צד אחד לאגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
הופכים את אחת הצדפות ומניחים באמצע את כלי הזכוכית | צילום: נועה קליין
מחברים את שני הצדדים צדפה (צילום: נועה קליין)
מחברים את שתי הצדפות | צילום: נועה קליין
קצוות מעגלים - צדפה (צילום: נועה קליין)
מחליקים את הקצוות | צילום: נועה קליין

צבעו את האגרטל (אם אתם משתמשים בגואש יידרשו מספר שכבות לכיסוי מלא) והמתינו לייבוש. מרחו לכה או סילר מבחוץ וגם בתוך הצדפה. 

צובעים אגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
צובעים את האגרטל | צילום: נועה קליין
אגרטל צדפה (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
_OBJ