כל מי שגלש באתר עיצוב או פתח מגזין המוקדש לתחום בשנים האחרונות נתקל בשולחן הנראה כמו נהר הזורם בערוץ ועשוי מעץ בשילוב זכוכית או שרף אפוקסי. המעצב האמריקאי גרג קלסן התחיל לייצר את "שולחן הנהר" ב-2014, והיום רהיטים דומים זמינים לרכישה באתרים שונים, בדרך כלל במחירים גבוהים למדי.
שולחן של גרג קלסן
גם גל אטיאס מקריית חיים נתקל באינטרנט בתמונה של השולחן, ומיד התחבר לרעיון – "אני מאוד מחובר לטבע ומרבה לצאת לדוג, בשביל השקט שהים נותן, לכן שולחן שנראה כמו נחל זורם תפס אותי ישר", הוא מספר. אטיאס, מנעולן ושיפוצניק במקצועו, החליט לבנות שולחן כזה בעצמו יחד עם חברו שלום אסולין.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הגולשים שמו לב למשהו מוזר בבית של קיילי ג'נר
- שני אנשים, שני מטבחים ובריכה בווילה בדרום
"השולחן נבנה מאפס, מבחירת לוח עץ מתאים ועד ריתוך שלד הרגליים", הוא מספר. "אי אפשר ממש לבחור דוגמה, כי זו תוצאה של מבנה העץ. בחרנו פרוסת עץ אמבויה מיושן ולא מעובד, פרופילי מתכת לרגליים חזקות שיעמדו במשקל הלוח, ושני סוגי אפוקסי שונים בשביל האפקט הסופי. תהליך העבודה לא פשוט ודורש הבנה בעץ.עיבדנו את פרוסת העץ והכנו אותה בעזרת חומרים מיוחדים לקבלת האפוקסי. קיבענו את העץ בתבנית ויצקנו את החומר לאט ובשכבות – כל שכבה צריכה טיפול בשביל למנוע בועות, ואז נותנים לה להתקשות לקראת העיבוד הבא".
במקום 5,800 דולר - 1,200 שקל
השכבה הראשונה (התחתונה) כללה אפוקסי עם פיגמנט כחול וצורת המזיגה יצרה אפקט של מים זורמים. השכבות הבאות כללו אפוקסי שקוף וכך נוצר העומק. "בשביל גימור איכותי לא התעצלנו, פנינו לנגרייה גדולה והשתמשנו שם במכונת ליטוש תעשייתית", אומר אטיאס. העבודה נמשכה כשבוע. "התהליך דורש הפסקות לייבוש החומר לכן כל פעם עשינו עבודה של שעתיים בערך, לפעמים יותר, ואז נתנו לחומר 24 שעות מנוחה. עבודה, המתנה, עבודה, המתנה", הוא מסביר. עלות החומרים הייתה כ-1,200 שקל – הרבה פחות מ-5,800 דולר שהוא המחיר ההתחלתי של שולחן מקורי של קלסן.
את השולחן נתן אטיאס במתנה לאמו, ימית. "אמא שלי גידלה אותי ואת אחים שלי לבד רוב חיינו והקשר שלנו חזק מהרגיל", הוא מספר "אנחנו תמיד עוזרים אחד לשני. בגלל הרקע בשיפוצים אני עוזר לא מעט בתיקונים בבית. השולחן היה הפתעה, כדי שיהיה נחמד יותר לשבת במרפסת אבל אמא כל כך התלהבה ממנו שהוא ישר נכנס לסלון והחליף את השולחן הקודם שהיה שם".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
ימית פרסמה את תמונת השולחן בקבוצת הפייסבוק "ע.ז.ב באמש'ך" והפוסט קיבל אלפי לייקים ותגובות מפרגנות. "היינו בשוק מהפידבק החיובי", מספר גל. "מבחינתנו, אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים - יוצרים דברים עם הידיים. נחמד לראות שאחרים נהנים מהעבודה שלנו כמו שאנחנו נהנינו לעשות אותה".