בשנה האחרונה חזרו העציצים הגדולים לתוך הבתים, ממש כמו שהיה כאן בשנות ה-70 וה-80. ייתכן שבעקבות הרצון שלנו בבתים מינימליסטיים או ההשקעה בפריטי עיצוב, דחקנו את הצמחים החוצה עם השנים. כיום, גם המרפסות בבתים די מינימליסטיות, וכוללות בעיקר פרחים עונתיים או צמחי תבלין. העונה החמה היא התקופה המושלמת לאימוץ טרנד הצמחים בבית.
אספנו עבורכם כמה המלצות מעוררות השראה שתוכלו ליישם די בקלות ובמהרה. ידע נרחב בעציצים אין לנו, אבל אנחנו יודעים לזהות איך נראה עציץ עם שיק בתוך הבית. קבלו הצעות מעניינות וקלות ליישום מהקטן אל הגדול, מארצות רחוקות שבהן טיילנו דרך רשת האינסטגרם.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- נונשלנטית: בדירה של מעצבת שמלות הכלה ליהי הוד
- בשביל הילדים: שיפוץ מהמם בקריות
- מה מסתתר בתוך הגולם שבמרכז הבית?
על המדף
הבחירה בעציץ קטן על מדף בעל נוכחות מינורית ומושלמת מצוינת עבור מי שלא רוצה להיראות כאילו נסחף אחרי טרנד. מי שחושש מיותר מדי ירוק, יכול לשלב צמחים קטנים על מדף בחלל הציבורי בבית. חשוב שזה יהיה באזור מואר ובמקום נגיש לניקיון, אחרת ההשקעה תהיה לשווא. זהו התחליף האולטימטיבי לצמחי הפלסטיק בעציץ הקטן שקניתם בחנות לעיצוב הבית הקרובה לביתכם.
על המקרמה
אם תרצו לאמץ שתי ציפורים במכה אחת, תוכלו לשים את הצמח הטרנדי בתוך מקרמה רקום וטרנדי. שילוב של חומרים וטקסטורות שמחזיר אותנו היישר אל שנות ה-70 הבוהמייניות והעליזות. תקופה שבה עיצוב היה חלק מדרך חיים וסימל אהבות ליצירה ותחביבים. היום הכל כבר נהיה יותר זמין, סינתטי ונגיש מתוצרת סין.
על השרפרף
אופציית השרפרף היא הקולית ביותר. השילוב של עציץ מאסיבי על שרפרף מעניין מגבירה את התחושה האקלקטית-בוהמיינית בעיצוב הבית, בייחוד אם מדובר בשרפרף מחומרים טבעיים ועליו כלי לצמח בגוון טבעי. כך הדגש הוא על הצמח עצמו, דבר נכון כשבוחרים לאמץ את הטרנד.
מצד שני, תמיד אפשר לשים על שרפרף בצבע עז כלי מטאלי או בצבע אחר בולט ונוכח, כך מקבלים מראה צבעוני ובולט יותר.
על השולחן
מי שאוהב את פינת האוכל שלו מעניינת, יוכל להוסיף כלי עם צמח יפה על השולחן. הבחירה בסחלב צפויה יחסית וקיימת כבר שנים בבתים בארץ. מי שרוצה לצאת מהקופסה, יכול לאמץ צמח ללא פריחה מיוחדת, אבל עם הרבה עניין ואמירה. לפעמים, פחות זה יותר.
על הרצפה
עציצים גדולים בעלי נוכחות ישתלבו נהדר באחת מהפינות בבית. זה המקום להשקיע בעציץ שיהפוך לאלמנט בלתי נפרד מהעיצוב. מומלץ להשקיע בכלי מרשים, בעיקר בשל הדומיננטיות שלו בבית. צריך לראות בכך השקעה, ממש כמו שקונים שידה או ארונית.
במדור הקודם: חדרי ילדים מטריפים מרחבי העולם
לירון גונן, מעצבת פנים, מתמחה בהום סטיילינג ובעלת הבלוג מיס גרות