החלות של איילת שקד (צילום: מתוך הפייסבוק של איילת שקד)
החלות של איילת שקד | צילום: מתוך הפייסבוק של איילת שקד
נכון, לשטוף כלים זו משימה לא קלה, במיוחד כשמדובר בתבניות ישנות. השטיפה מצריכה יסודיות, מחויבות גדולה וכמובן את הכלים המתאימים - אבל מבטיחה תבנית נקייה ומבריקה להכנת האוכל, אפילו אם הצבע שלה טיפה מקולף. את הטכניקה לניקוי יסודי של תבניות שמנוניות אפשר לרכוש, ועדיף כמה שיותר מהר. הנה כמה טיפים:

חומץ ואבקת סודה לשתייה

השילוב הקלאסי של חומץ עם סודה לשתייה יכול לנצח הכל, ממש כמו אהבה או נשק כימי. לא משנה מה עשיתם לתבניות שלכם, יש דרך להציל אותן והיא עוברת בנקודות הבאות: שימו את התבנית בכיור, מלאו אותה בחומץ, פזרו מעל בערך חמש כפות אבקת סודה לשתייה - וצפו בקסם קורה. אחר שתירגעו מהתגובה הכימית המהפנטת, קחו סקוץ' קשוח ומחוספס, של פעם, ותתחילו לקרצף עד שהלכלוך יירד. אפשר לחזור על הפעולות לפי הצורך או לשם הנאה.
החלות של איילת שקד (צילום: @Ayelet__Shaked)
כנראה שהייתה לבנה פעם. התבנית של איילת שקד | צילום: @Ayelet__Shaked

>> לכל הכתבות בערוץ living 

תביאו ברזלית לעולם

סקוץ' הברזל הידוע לשמצה אמנם עלול לגרד לכם בטעות אצבע או את כל היד, אבל אין ספק שכשיש לכלוך קשה הוא הגורם הבכיר ביותר שניתן להיעזר בו. עשו לעצמכם טובה ותוודאו שהוא תמיד מוכן בשלוף בארון מתחת לכיור. כל מה שהברזלית צריכה כדי לכסח לכלוך עקשן זה סבון כלים ולא יותר. כדי להגן על עצמכם בעת השימוש מומלץ להשתמש בכפפות גומי רב פעמיות (גם עבות יותר וגם פחות מזהמות). נדגיש שהברזלית מתאימה למשטחים כמו נירוסטה ולא לציפויי נון-סטיק למיניהם.
סיר מלוכלך לפני ואחרי (צילום: ביתי)
שילוב של סקוץ' ראוי וקצת נחישות | צילום: ביתי

תמרחו סבון

סיימתם לאכול בעמידה חצי מגש תפוחי אדמה שנשאר מהצהריים ואין לכם כוח לשטוף על המקום? ראשית, נציין שזה אנושי ושאנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת, ושנית - נבהיר שיש פעולה שאסור לפסוח עליה לפני שזונחים את התבנית להתייבש לבד בכיור: מרחו עליה סבון כלים. כך, גם בלי לשפשף בכלל, הסבון יתחיל לעבוד במקומכם וירכך את הלכלוך הקשה עד שתחזרו להוריד אותו סופית עם סקוץ'.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

תפסיקו לעשות בה שימוש חוזר

"שטויות נו, רק חיממתי טבעול", "פעם הבאה נרביץ קרצוף כפול": גם אתם מספרים לעצמכם את אותם שקרים כשאתם מגלים שהתבנית מטונפת? אז די. אם השתמשתם בתבנית פעם אחת - היא מלוכלכת. כמו כוס ששתו בה או מחבת שחרכו עליה. בלי קשר למה שזה אומר על מוסר העבודה שלכם, שימוש חוזר בתבנית שמנונית הופך את הלכלוך לקשה ויותר ומאתגר יותר לניקוי, והרי גם ככה אין לכם כוח לזה.
ניקוי תבנית, לפני אחרי (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב
 

סיימו את זה עם מסיר שומנים

זו לא בושה להודות שלפעמים כל הטריקים שפיתחנו לא עובדים - ושצריך להוציא את התותחים הכבדים. פתחו חלונות, עטו מסכה וכפפות וחלצו את הבקבוק המאובק של מסיר השומנים מהארון מתחת לכיור. אחרי שתנקו את המכל עצמו (כי הוא לא חייב להיות דוחה), רססו על התבנית, בלי להגזים, ותתחילו לקרצף כמו שלא קירצפתם מעולם. רק זכרו לשטוף היטב עם מים נקיים בסוף.