עקבתם לאחרונה אחרי המלצות ניקיון של טיקטוק? יכול להיות שאתם שמים את טבליות חומרי ניקוי למדיח כלים במקום הלא נכון.
בשנים האחרונות, עלו שלל עצות ניקוי בטיקטוק, המכונות בדרך כלל #CleanTok, כאשר חלק מהמשתמשים הציעו למקם טבליות ניקוי למדיח כלים במקומות לא מסורתיים כמו סלסלת הסכו"ם או פשוט בתחתית המדיח. אבל כשבוחנים מה החברות הגדולות בתחום אומרות, מגיעים למסקנה שבמקרה הזה – עדיף לא להקשיב לטיקטוקרים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> 7 טיפים חכמים מהרשת לתליית כביסה
"הכלים לא יעברו חיטוי"
כל טבליה מכילה כימיקלים וחומרי ניקוי שמרככים מים ומפרקים עמילנים, חלבונים וכתמים. הטבליות הללו מכוסות בדרך כלל בפלסטיק הניתן להמסה. הבעיה - אם הפלסטיק בא במגע עם מים חמים מוקדם מדי בשטיפת הכלים, ייתכן שהוא לא יפעל כראוי. כאן נכנס לתמונה המתקן של מדיח הכלים - המיכל הקטן המחובר בדרך כלל לדלת המדיח שומר על הטבליה עד לרגע הנכון, כך ציינה חברת מוצרי החשמל בוש בפוסט שפרסמה.
הפוסט של חברת KitchenAid בנושא קבע כי מחזור השטיפה המוקדמת, שבו מים שוטפים את שאריות המזון מהכלים, אינו משתמש בחומרי ניקוי. אם הטבליה לא נמצאת במתקן - היא תתמוסס מוקדם מדי. זה ישאיר מעט מדי חומר ניקוי כדי לחטא כראוי את הכלים במהלך שאר השטיפה.
גם חברת ג'נרל אלקטריק ממליצה להיצמד ל"מיקום השטיפה הראשי" בפוסט באתר שלהם. כל שלוש חברות המכשירים הסכימו שכמעט תמיד יש למקם את הטבליות במתקן - אך כאשר יש ספק, על המשתמשים לעיין במדריך הפעלה של המדיח שלהם. אם מניחים אותן במקום אחר, הכלים לא ייפגעו, אבל הם לא יהיו נקיים מספיק לשימוש.
הטבלייה לא נמסה במהלך הפעולה? חלקי הטבלייה שלא נמסו יכולים להצטבר בכל מיני אזורים בחלל המדיח ולסתום את המערכות השונות שלו. יכולת ההמסה של הטבלייה מושפעת מלחץ המים בבית, ובבחירת תוכנית וטמפרטורה מתאימה. קודם כל יש לוודא שהתא שלה לא נחסם על ידי כלי כלשהו ומונע ממנה לצאת. אם לא זו הבעיה, יש לוודא שהממטרות מסתובבות חופשי ושהן נקיות ולא סתומות. אם הן סתומות, יש לפרק ולנקות אותן על פי הוראות היצרן.