בואו נדבר רגע על ניקוז. כן, לא הדבר הכי מלהיב לדבר עליו אבל צריך לעשות את זה, והסיבה פשוטה: בעיית ניקוז באחד הכיורים בבית משביתה את הכיור ועשויה לגרום לריחות לא נעימים ולציפה של מי ביוב. יש דרך להימנע מהתופעה הזו בעזרת הרגלים יומיומיים פשוטים. הנה כמה טיפים שיעזרו למערכת הניקוז לעבוד בשבילכם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ת"א: כך משפצים דירת 30 מ"ר נוחה ל-4 נפשות
>> הבניין השנוי במחלוקת בת"א זכה בפרס בינלאומי
1. דלגו על חומרי פתיחת הסתימות הנוזליים הביתיים
לורה לי פוקאביץ', נשיאת חברת האינסטלציה "גוטלי" בקליפורניה ממליצה לוותר על חומרי ניקוי הניקוז הנוזליים, שלדבריה יכולים להחמיר את המצב ואף לגרום לנזק בצינורות. "הכימיקלים בחומרים הללו עלולים להזיק לחומר הפלסטיק PVC של הצינור. מומלץ להיצמד לשיטות מסורתיות כמו הפעלת לחץ מים שמשחרר את הסתימה", היא אומרת.
2. אל תשפכו חומרים שומניים למערכת הניקוז
טיגנתם שניצל בשמן עמוק? אל תשליכו את השמן לכיור. "חומרים שומניים בהם שמנים לבישול וטיגון עלולים להצטבר עם הזמן בצינורות ולגרום לסתימה", אומר בן איינשפרוך מומחה לאינסטלציה, בעל חברה איינשפרוך -פתרונות אינסטלציה מתקדמים. במקום להשליך שמנים לכיור, רפדו קערה בשקית ניילון, שפכו את השמן (המקורר) ישירות לשקית והשליכו לפח. כמו כן, את שאריות השמן שנותרו על גבי המחבת/הסיר/התבנית, נגבו עם נייר סופג. ובקיצור: כמה שפחות שמן בכיור. אגב, את אותו הדבר מומלץ לעשות גם עם קפה שחור.
את הסירים והמחבתות השומניים רצוי לשטוף במים קרים ולא חמים, כפי שנהוג לחשוב. "המים הקרים גורמים לשאריות השמן להתמצק ולרדת בצורה חלקה בצינורות הביוב. לעומת זאת, שימוש במים חמים יגרום לריאקציה ולהידבקות של שאריות שמן בצינורות. דבר שעשוי להוביל לסתימה", מסביר איינשפרוך.
3. שימו עין על טוחן האשפה שלכם
נהנים מטוחן אשפה בכיור? נהדר, רק שימו לב להם שאתם עושים בו שימוש לטחינת שאריות המזון שגירדתם מהצלחות והסירים בלבד ולא זורקים לשם שום דבר אחר. "במידה ותקפידו על כך, תראו שהניקוז לא ייסתם בתדירות גבוהה יותר", אומר פול אברמס, מומחה לאינסטלציה וניקוי מים.
4. הימנעו מהשלכת מזון עמילני או סיבי
כלל אצבע חשוב נוסף לסילוק האשפה: הימנעו משאריות מזון סיבי (כמו למשל קליפות תפוחי אדמה) או עמילן (כולל פסטה, אורז, קמחים). מוצרים אלה הופכים לג'לי לאחר זמן מה בתוך ניקוז ויהפכן לסתימות מהר מאוד - מהסוג שקשה לנקות..
5. שפכו מעט סבון כלים
זוכרים שומן? ובכן, אחת הסיבות שהוא מסוכן לנו בכיור היא משום שהשמן הנוזלי מתמצק ומצטבר והדבר גורם לסתימה. על מנת למזער סיכון שכזה פנו את הכיור מכלים, הוציאו את המסננת ונקו אותה, כמו גם את פתח הניקוז בעזרת מברשת. כעת טפטפו מעט סבון כלים, המתינו כחצי דקה ושטפו במים חמים, במשך כדקה תוך כדי קרצוף. חזרו על הפעולה אחת לשבוע.
6. הכי פשוט: שימו לב למסננת שלכם
את הטיפ האחרון של איינשפרוך אהבנו במיוחד כי הוא באמת לא דורש מאתנו יותר מדי, מלבד הצטיידות במסננת צפופה לפתח הניקוז של הכיור שתמנע מלכלוכים ושאר סחלה להסתנן לצינורות. עשו זאת עוד היום.