בחודש אוקטובר האחרון היכה הוריקן את חופי פלורידה וגרם לנזק רב, הצפות והפסקות חשמל. זו בהחלט לא הפעם הראשונה, וגם לא האחרונה, שדבר כזה קורה בארה"ב. זה היה הוריקן "מילטון", אך רק חודש לפניו הכתה באותו אזור סופת ההוריקן "הלן", הוגדרה כמהירה וקטלנית במיוחד. בעיירה הקטנה קורטז שבפלורידה, שהייתה כארבע שעות דרומית לעין הסופה, הרחובות נמלאו מים עד המותניים והחשמל נפל בכל הסביבה, אבל בתיו של פרויקט בניה אחד נותרו יבשים ושמרו על האורות דולקים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> שופינג איי.אל: המבצעים השווים לחודש נובמבר

>> "איך לא עליתי על הטיפ הגאוני הזה לפני בעלי?"

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hunters Point (@hunterspointfl_)

פרויקט Hunters Point שרד את הסופה כיוון שמראש תוכנן להיות עמיד בפני הוריקן, ככל האפשר. הוא עדיין בבנייה, עם 31 בתים שהושלמו מתוך 86 מתוכננים סה"כ, אך מאז שהדיירים הראשונים עברו להתגורר בו, ב-2022, הבתים שרדו שלוש סופות הוריקן גדולות: הוריקן איאן, הוריקן אידליה ועכשיו הלן ומילטון. מרשל גובוטי, מייסד ונשיא חברת הבנייה "פרל הומס" והיזם שבנה את הקהילה, סיפר לאתר fastcompany שההתמודדות עם הוריקנים הייתה בראש סדר העדיפויות שלהם מההתחלה. הצוות הקדיש 18 חודשים לבדיקות והתאמת העיצוב של האבטיפוס הראשון. הקומה הראשונה עשויה מבטון מוצק ורצועות פלדה מחברות כל קומה יחד לחוזק, בתוך הקירות השתמשו הבנאים בעץ שניים על שש למסגור במקום שניים על ארבע הסטנדרטיים, והרווחים ממולאים בבידוד קצף קשה, מה שמוסיף יותר חוזק תוך ביצוע יעיל יותר של הבית באנרגיה. הגג עשוי פלדה עם תפרים אנכיים מוגבהים. פאנלים סולאריים מחוברים לתפרים באופן שהרוח לא יכולה להיכנס מתחת ולקרוע אותם, והם מחוברים לסוללות בכל בית לצורך גיבוי. במצב חירום, הסוללות נשארות טעונות ב-100 אחוז למקרה שהחשמל יקרוס. כשהוריקן הלן היכה בחמישי בערב וההחשמל כבה, הבתים בהאנטרס פוינט עברו אוטומטית לסוללה. בשישי בבוקר, כשהשמש שוב יצאה, החשמל עדיין היה מנותק אבל הסוללות החלו להיטען מהפאנלים הסולאריים שעל הגג. 

בבדיקות גילו המפתחים שגם אם השמש לא תצא במשך 10 ימים, הסוללה תמשיך לשמור על כוח מוגבל בבית. במזג אוויר שטוף שמש, הפאנלים הסולאריים יכולים להחזיק את הסוללות למשך זמן רב יותר. בזכות התכנון היעיל, גם כאשר הרשת פועלת כרגיל הפאנלים עדיין מייצרים יותר אנרגיה ממה שהבתים צריכים, כך שבעלי בתים לא צריכים לשלם חשבונות חשמל.

כיוון שהבתים ממוקמים באזור מועד לשיטפונות, הפיתוח שלהם היה צריך להיות מוגבה כדי לעמוד בחוקי הבנייה האזוריים, וגם הכבישים החדשים בסמוך מוגבהים. אבל הצוות של האנטרס פוינט החליט ללכת רחוק יותר. גובוטי: "כשאתה נכנס לקומה הראשונה מעל המוסך, אתה נמצא כ-4.8 מטר מעל אזור ההצפה. כדי לעמוד בדרישות הפרויקט היה צריך להשתמש בקרוב למטר של עפר מילוי, אבל השתמשנו בשני מטר במקום זאת".

מערכת שהוכיחה את עצמה

בין הבתים נחפרו גומות באדמה להובלת מים למערכת ששומרת עליהם. כאשר נחשול הלן היכה, המים עלו במהירות בעיירה אך בפרויקט מערכת השמירה פעלה כמתוכנן, ומילאה בריכה בגובה שני מטרים של מים, ששקעו במהירות בבוקר. בסופו של דבר התרחקו המים מהבתים ואם סערה עתידית תהיה אפילו חמורה יותר, בזכות המיקום של המוסך במפלס הראשון, החלק העיקרי של הבית עדיין יישאר יבש.

פרויקט המגורים ששורד הוריקן Hunters Point (צילום: אתר hunterspointfl.com, צילום מסך)
עוד יש בתים פנויים למכירה | צילום: אתר hunterspointfl.com, צילום מסך

חברת פרל הומס מתמקדת בבנייה ירוקה של בתים צמודי קרקע ויחידות רב משפחתיות על פי עקרונות של קיימות. מאפייני התכנון של פרויקט Hunters Point הופכים את מחיר הבתים שלו לגבוה יחסית, והם נמכרים במילון ורבע דולר ומעלה (כ-4.6 מיליון שקלים). לדברי גובוטי, הגישה צריכה להוות מודל לפיתוח חדש באזורים מועדים להוריקן, והוא משלב חלק מהרעיונות בבתי השכרה זולים יותר. יתרון נוסף הוא שהודות לבנייה שהוכיחה את עצמה, חברות הביטוח מוכנות לכסות את הנכסים – עניין לא טריוויאלי בסביבת האסונות ההולכים וגדלים של פלורידה. "ביטוח הוא מרכיב גדול וגדול בעתיד, כי שינוי האקלים כבר כאן. ואנחנו צריכים להסתגל", סיכם גובוטי.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hunters Point (@hunterspointfl_)