את הבית (והלב) שלנו ג'יימס דייסון כבר כבש מזמן עם מוצרי האלקטרוניקה שלו, ובראשם כמובן שואב האבק המהפכני ששינה את הדרך שבה אנחנו שואבים, וגם איך הדרך שבה אנחנו נקשרים אל חפצים. אבל דייסון האיש לא מסתפק בהצלחה האדירה, והוא לקח על עצמו אתגר חדש: לשנות את האופן בו אנחנו מגדלים מזון.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> מלחיץ: העביר יד על השטיח הישן וזה מה שקרה
>> הקור הזה הורג את העציצים שלכם, זה מה שתעשו
דייסון מגשים את החזון הבא שלו בחווה שהקים על שטחי חקלאות עצומים שרכש באנגליה, בה הוא מוביל שילוב בין קיימות לחקלאות בקנה מידה גדול. היעד שלו הוא ליצור מודל חקלאות שהוא יעיל ויצרני ובמקביל ידידותי לסביבה, והפעילות בחווה מבוססת על העקרונות הבאים:
דאגה לסביבה בלב החווה
דייסון הקצה חלק גדול מאדמות החווה לעידוד המגוון הביולוגי בסביבתה, ויצר מקלט לדבורים ולמאביקים אחרים שהם קריטיים למערכת האקולוגית. הוא הוסיף בשטח גם גדרות חיות וקירות אבן שמספקים בתי גידול לחיות בר.
שיפור איכות האדמה
דייסון משתמש בבעלי חיים כדי שהאדמה בחווה תהיה בריאה ופורייה יותר, והוא משלב כ-10,000 פרטי כבשים ובקר בהתנהלות החקלאית השוטפת. כך הוא גם משפר את הקרקע וגם שואף לגדל תוצרת איכותית יותר.
View this post on Instagram
חווה בטכנולוגיה מתקדמת
החווה של דייסון מגדלת מגוון של תוצרת חקלאית בקנה מידה רחב, כולל חיטה ושעורה, תפוחי אדמה, בצל ואפונה. בנוסף, היא מגדלת בקר וכבשים. אחד הפיתוחים המתקדמים והבולטים בחווה הוא המתקן לעיכול אנאירובי – מבנה סגור שבו מתרחש פירוק ללא חמצן של זבל אורגני שממיר אותו לביוגז, אותו ניתן "ללכוד" ולנצל לאנרגיה כגז דליק. המתקן של דייסון לוקח את השאריות של הגידולים והופך אותן לאנרגיה מתחדשת, שיכולה להפעיל אלפי בתים. תוצרי הלוואי מהתהליך משמשים לחימום חממות וייבוש דגנים, ומציגים מודל של כלכלה מעגלית שבה שום דבר לא מתבזבז. החווה מתגאה במיוחד בגידול תותים מחוץ לעונה בחממת זכוכית מתקדמת בשטח של 26 דונם, אותה מחמם אותו מתקן לעיכול אנאירובי.
קידום החקלאות העולמית
שיתוף הפעולה בין המהנדסים של דייסון וצוות החווה הוא כוח מניע מאחורי התקדמות חקלאית שדוחפת את גבולות הטכנולוגיה החקלאית ועשויה להוביל גם לפיתוח מוצרים חדשים עבור המותג דייסון. שיטות החקלאות שמיושמות בחווה עשויות לשמש כמדריך לשיטות חקלאיות עתידיות שמאזנות בין תפוקה גבוהה לטיפול בסביבה.