תארו לעצמכם שבזמן שאתם נאבקים בפקקים העירוניים בדרככם לעבודה, ואז מעבירים שעות ארוכות בבניין משרדים מנוכר, הומה מרעשים ושטוף אורות פלורסנט מסנוורים, יש אנשים שהמשרד שלהם ממוקם בתוך יער גשם טרופי משרה שלווה, בחללי עבודה פתוחים שמזמינים יצירתיות ושיתופי פעולה. ברי המזל האלה הם עובדי חברת Surbana Jurong, שעבורם תוכנן ונבנה בסינגפור הפרויקט החדש של האדריכל הישראלי-קנדי משה ספדיה (ספדי).

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎POSITION‎‏ (@‏‎archi_position‎‏)‎‏

 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רוצים ריח טוב במקרר? הטריק הקטן שכדאי להכיר

>> בת ים: עזבה דירת יוקרה בת"א בשביל הנוף הזה

 

הקמפוס מטה החברה ממוקם בסינגפור בפארק תעשייתי ראשון מסוגו בטבע. שטחו כ-70,000 מ"ר והוא נפרש על פני עשרה ביתנים בני חמש ושבע קומות שמקובצים לאורך שדרה מרכזית להולכי רגל, ומקשר בין חצרות פנימיות ופתוחות, חללים קהילתיים ומגוון שירותים לעובדים. המבנים הדרומיים הורמו והשטח שהתפנה בזכות זה מאפשר לצמחיה הטבעית באזור לעטוף את החללים הציבוריים במפלס התחתון, ואת המשרדים בקומה העליונה. בבסיס העיצוב עומדת האמונה שלעובדים צריכה להיות גישה לאור טבעי, אוויר ושטחים ירוקים, כי זה מסייע להפחית מתח, לעודד קשרים חברתיים ולשפר את היצירתיות. כל שלב בתהליך התכנון והבניה לקח בחשבון את רווחת העובדים - העיצוב מקדם אורח חיים בריא ואקטיבי ובמתחם ממוקמים אזורי כושר וגם מרפאות, חדרי הנקה ומתקני טיפול בילדים.

קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים (צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים )
קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים | צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים
 

משה ספדיה הוא אדריכל ומתכנן ערים בעל שם עולמי וזוכה פרס מדליית הזהב לשנת 2015 על מפעל חיים מטעם המכון האמריקאי לאדריכלים, שחתום על פרויקטים מוכרים רבים בארץ, ביניהם המוזיאון החדש ביד ושם, נתב"ג 2000 ומרכז יצחק בת"א, ובעולם מלון מרינה ביי סנדס בסינגפור, המוזיאון לאמנות אמריקאית בארקנסו והספרייה הציבורית ביוטה. הפרויקט החדש שלו בסינגפור הוא קמפוס המטה החדש של חברת Surbana Jurong (חברת ייעוץ גלובלית לשירותים עירוניים ותשתיות), שחונך את רובע החדשנות המתפתח JID במדינה. "הפרויקט משקף גישה ושפה חדשה למקום עבודה, ועונה על הצורך האנושי הדחוף בחיבור מקום העבודה לטבע ולקהילה", הסביר ספדיה, "אני מאמין שהעיצוב הזה ישמש כמודל בין-לאומי לאופן שבו בנייני משרדים יכולים לאמץ תפישה הוליסטית, לעודד ולתרום לאיכות חיים טובה יותר במקום העבודה".   

קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים (צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים )
קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים | צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים
 

הבניינים במתחם מספקים מגוון של סביבות עבודה: פרטיות, פרטיות למחצה וציבוריות, משרדים סגורים עם נוף רחב ידיים, חללים ייעודיים למחקר, חצר שקועה, חללי אירועים ואולם עם 1,200 מושבים. סך הכל צפויים לעבוד במתחם כ-4,000 בני אדם. "התכנון של המטה הונחה בעיקרו על ידי האנשים שעבודתם וחייהם מצטלבים שם", אמרה צ'ארו קוקאטה, שותפה בכירה ב-Safdie Architects והמפקחת על הפרויקטים בסינגפור. "יצרנו מרכז משולב שתומך בעובדים ומפגיש אותם עם הנוף והקהילה שמסביב. על ידי מתן מרחב פתוח ונגיש בקומת הקרקע של הקמפוס, העיצוב יוצר מרחב ציבור דינמי ומשותף בלב מקום העבודה". ג'פרי האגינס, שותף נוסף בספדיה אדריכלים, הוסיף: "העיצוב שלנו שוזר נופים פנימיים וחיצוניים ומאפשר לפארק לחלחל לקמפוס וליצור רשת של חללי עבודה שקועים בטבע. זה מעודד חוויה אוטונומית יותר, כזו שבה העבודה אינה מוגבלת לשולחן עבודה או לחדר תחום. חללי העבודה הפתוחים מזמינים שיתופי פעולה והחלפת רעיונות". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ED.IT (@ed___it)

 

הפרויקט מיטיב לא רק עם עובדי החברה, אלא גם עם הסביבה: הוא זכה בתו תקן אקולוגי ירוק מחמיר (Super Low Energy, Green Mark Platinum) ולדירוג הגבוה ביותר שמוענק על ידי רשות הפיתוח והבנייה של סינגפור לתכנון בר-קיימא מבחינה סביבתית. חלק ניכר מהחשמל בקמפוס מופק מפנלים סולריים המותקנים על גגות, בחצרות פנימיות יש בקרת אקלים ומיני צמחים טרופיים. שימוש בטכניקות חדשניות מאפשר שפע של אור טבעי בכל הקומות, תוך מזעור עליית חום השמש, ותשתית לטעינת רכבים חשמליים תומכת בתחבורה חסכונית באנרגיה.

קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים     (צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים )
קמפוס סורבנה ג'ורונג בסינגפור ספדיה אדריכלים | צילום: Tim Hursley, באדיבות ספדיה אדריכלים
 

קמפוס Surbana Jurong נבחר כמועמד לגמר בקטגוריית "בניין משרדים" בפסטיבל האדריכלות העולמי. תכנון: משרד Safdie Architects (עם משרדים בבוסטון, ירושלים, סינגפור ושנחאי), על הגינון אחראי משרד PWP לתכנון נוף.