בבית שלפניכם עוצבו כל הרצפות כשהן משופעות באופן משמעותי, ולא במקרה. משרד האדריכלות היפני Takeshi Hosaka architects החליט להתמודד עם הבית הקטן הזה, 60 מ"ר בביובוגורה, אזור הררי ביוקוהמה, בדרך בלתי סטנדרטית. והתוצאה – בית ששטחו 90 מ"ר.
הבית שייך למשפחה – זוג ושני ילדים, ובצדו המזרחי קיר תומך שגובהו 3 מטרים שגורם לו להיראות כאילו הוא קבור בסביבתו. בתגובה, החליטו במשרד להכניס אור ואוויר במידה שווה לקומת הקרקע ולמרתף. בכל קומה תקרה באותו גובה. הלוחות ליד הפתח כופפו בכל קומה, כדי לאפשר חלונות באותו גודל. באופן זה שתי הקומות של הבניין, הופכות לשלוש.
עוד באתר לעיצוב הבית:
נוף ירוק מהמרתף
האדריכלים השתמשו בעוד טריקים נחמדים לאפשר לרוח לנשב מבעד לחלון אל המרתף, למשל לדאוג לרהיטים נמוכים שיאפשרו לה לעשות זאת. תקרת הבטון המתרוממת לאטה מאפשרת לאור טבעי להיכנס. בקצה התקרה המתרוממת בצדו המזרחי של הבית אפשר אפילו לראות את המדרון הירוק.
בקומה הראשונה, הרצפה המתרוממת חוסמת את מראה הרחוב ובכך מבטיחה פרטיות לדיירים, ובאותה עת מאפשרת לאור ולרוח להיכנס מבחוץ. נוסף לכך, תחושת המועקה שהתלוותה לקיר התומך שהזכרנו קודם לכן הצטמצמה פלאים בגלל הרצפה, המנחה את העין לירוק שמעבר לו.
בחדר הרחצה, הממוקם בלב הקומה הראשונה, תמצאו תקרת אקריליק, המאפשרת לאור לחדור למרות המיקום המרכזי.
הקומה השנייה משופעת גם היא ומספקת חלל נוח , כאילו היא מחקה את הגבעות שבחוץ. לוחות הגג מכופפים גם הם, כדי למנוע מהגשם להיאסף ולחדור משם דרך החלונות. המים נאספים באמצע הדרך לקרקע דרך חריץ על הקיר הדרומי.