מבקרים רבים מגיעים לעיר הג'אז המפורסמת ניו אורלינס כדי לחגוג. העיר ההיסטורית הגדולה בלואיזיאנה שופעת אטרקציות למבקרים – ברים שפתוחים כל היום וכל הלילה, חגיגות המרדי גרא, אדריכלות מרהיבה ברובע הצרפתי עם בתים מהמאה ה-18 בעלי מרפסות ברזל מעוקלות והדים של התקופה הקולוניאלית, שפע של הופעות ג'אז וכמובן נהר המיסיסיפי החוצה אותה ומעצב את מבנה העיר.
עוד באתר עיצוב הבית:
תחנות האוטובוס המגניבות בעולם
הכרית שתאיר לכם את התיק
אולם, רבים מהתיירים שמגיעים לעיר לא מסתכלים מעבר לאטרקציות הפופולריות. רובם לא מגיחים לאזורי הפרברים, שם רחובות מוארים באורות עמומים מכוסים בעצי אלון וברוש ואחוזות ממוקמות לצד בקתות קטנות והרוסות. זהו העולם האחר של ניו אורלינס, ואותו תפס הצלם ותושב המקום, פרנק רל, במצלמה שלו.
בריאיון ל"דיילי מייל" סיפר הצלם בן ה-38 כי גילה דרך הצילום את עיר הולדתו מפרספקטיבה שונה. "הגעתי לניו יורק כדי למצוא צילום, אבל איבדתי אותו באורות הבוהקים ובחדרים החשוכים. חזרתי הביתה לניו אורלינס. בנסיעות לילה מדיטטיביות מאחורי ההגה של לינקולן משנת 1986 של סבתא שלי, גיליתי דרך חדשה לראות. קרוב לאדמה, השמשה הקדמית הציעה את התצפית הטובה ביותר שיכולתי להשתמש בה".
מציג את הצלקות
תצלומיו של רל מציגים את העיר במהלך השינוי שעברה בעשור האחרון, לאחר שנפגעה מהוריקן קתרינה, פונתה והפכה לעיר רפאים עד לחזרתם של מרבית התושבים. "הצילומים צולמו משנת 2004 עד היום ומוארים כך שהם תופסים את האווירה מאותה פרספקטיבה נמוכה", מסביר רל. "התמונות משאירות מקום לאינטרפרטציות של הצופים ולקבוצה של דמויות שייקחו את מקומן ברקע".
שנה אחרי שהחל לצלם, בשנת 2005, ספגה העיר מכה נוראית כאשר נספו בהוריקן קתרינה מעל ל-1,800 איש ואלפים איבדו את בתיהם. למרות שעברו מאז לא מעט שנים, העיר עדיין לא התאוששה לחלוטין ובתים רבים שננטשו והחלו להירקב. המצלמה של רל מציגה את הצלקות שסבלה לצד השדרות של התושבים הצרפתים והיופי הדרומי של האזור.