מצד אחד אוקיינוס פתוח, מי ים צלולים, חופים מרהיבים ומזג אוויר מעולה לרחצה ולספורט ימי. מצד שני, כרישים – האם הייתם נכנסים להתרחץ בים ללא היסוס? בניו סאות' ולס שבדרום מזרח אוסטרליה מצאו פתרון מעולה והקימו על קו המים בריכות שחייה מושקעות. משם התופעה התפשטה ברחבי העולם - בריכות הממוקמות בתפר שבין המים ליבשה, מתמלאות במי ים על ידי הגאות או שאיבה, ומספקות חוויה הדומה לשחייה בים ללא סכנות. הבריכות ידועות בכינוי "בריכות אוקיינוס", אבל כיום אפשר למצוא גם בריכות כאלה שנבנו לצד מקורות מים אחרים, כמו ים, אגם או נהר. הנה כמה מבריכות האוקיינוס היפות בעולם.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מ-25 שקל: המתנות הכי שוות ורומנטיות לוולנטיינס
>> כזו עוד לא ראינו: הווילה המטורפת של מעצב העל
אוסטרליה – מלכת המים
אוסטרליה ידועה בחופים שלה ויש לה הרבה מהם, עם חולות נקיים ומים צלולים. מכיוון שהאוסטרלים גם אוהבים לשחות וכל מה שקשור בספורט מים, בריכות האוקיינוס שם פופולריות במיוחד. בימים כתיקונם, כשיש תיירות, הבריכות האלה מושכות מבקרים מכל העולם, במיוחד כי קיץ שם כשחורף בחצי הכדור הצפוני.
באזור ניו סאות' ויילס נמצאות כמה מבריכות האוקיינוס הכי פוטוגניות בעולם כי מה מצטלם יפה יותר ממים כחולים צלולים עם נוף פראי סלעי. הבריכות הכי פופולריות נמצאות בחופים בונדי וברונטה בסידני. בחוף ברונטה נמצא Bronte Baths - אתר ובו לא פחות מ-35 בריכות ים עם מים מלוחים, יותר מכל מקום אחר בעולם. האתר חובק את הצוק ופתוח 24 שעות ביממה. בחוף בונדי המוכר יותר נמצאת בריכת האוקיינוס Bondi Icebergs.
View this post on Instagram
בעיר ניוקאסל נמצאות שתי הבריכות Merewether Baths המשרתות את תושבי העיר מאז 1935. שתי הבריכות הענקיות המשקיפות אל האוקיינוס השקט ופתוחות 24 שעות ביממה.
View this post on Instagram
בריכת Kitsilano, ונקובר
בריכת Kitsilano בוונקובר, קנדה, מכונה על ידי הוונקוברים Kits Pool. אורכה כמעט פי שלושה מאורך בריכה אולימפית והיא מחוממת, כמובן. החיבור הוויזואלי לעיר מרשים במיוחד, ומהבריכה אפשר לראות את אזור הווסט אנד.
View this post on Instagram
בריכת הגאות Dalebrook, קייפטאון
ריכת הגאות Dalebrook בקייפטאון, דרום אפריקה, נמצאת פחות משעה נסיעה ממרכז העיר. יש בה מי ים והיא מוגנת מרוחות בזכות מפרץ השולחן שלמרגלות הר השולחן. שימו לב, אתם עלולים למצוא את עצמכם חולקים את הבריכה עם קיפודי ים קוצניים. בעיר נמצאת גם בריכת Sea Point Pavilion הפוטוגנית.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
בריכת Bon Secours, סן מאלו
בנמל סן-מאלו הצרפתי יש את הגאות והשפל הגבוהים ביותר באירופה: הים כאן יכול לעלות לגובה רב בתוך שש שעות. בזמן הגאות בריכת Bon Secours מתמלאת כך שהמים גולשים מעבר לדפנות האבן והגלים מכים בעוצמה. כשהגאות נסוגה, היא משאירה מרחב מים רגוע ונקי שרק מזמין לטבול. אפשר לשחות, לשכשך או לשבת על הקיר שבין הבריכה לבין הים ולצפות בסירות שטות.
View this post on Instagram
Piscinas Naturais, פורטו מוניז
בעיירה פורטו מוניז באי מדירה, פורטוגל, נוצר מערך דרמטי של בריכות טבעיות מלבה שהתקשתה. לתושבים ולתיירים בעיירה יש אפשרות לבחור בין שני מתחמי בריכות אוקיינוס: Piscinas Naturais Velhas המחוספס או Piscinas Naturais הגדול יותר, שכל אחד מהם בולט לאוקיינוס האטלנטי עם גלים המתנפצים מסביב.
View this post on Instagram
The Sutro Baths, סן פרנסיסקו
מרחצאות סוטרו בסן פרנסיסקו נפתחו בשנת 1890 והיו מיועדים לאנשי מעמד הפועלים, שיכלו להגיע בזמן הפנוי המועט שלהם לחוף האוקיינוס ולהשתעשע בבריכות, ליהנות משחייה, לבקר במוזיאון שפעל במקום ולאכול במסעדות. במקום היו גם הופעות מוזיקליות, תחרויות מחול ושעשועים אחרים, והמחיר היה נמוך. הבריכות עצמן מלאות מי מלח בטמפרטורה של 26 מעלות. המקום הפופולרי לא היה רווחי, ובשנות ה-60 של המאה ה-20 פעילותו הופסקה. כיום המקום נטוש אך אפשר לבקר בו. אמנם לא כדאי לטבול בבריכות המוזנחות, אבל התפאורה מדהימה ושווה להגיע רק בשביל לטבול את הרגליים וליהנות מהנוף.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
View this post on Instagram
אחת משלנו – בריכת גורדון
זו לא בריכת אוקיינוס קלאסית אבל בריכת גורדון הוקמה ב-1956 על חוף היום בתל אביב, והיא מלאה במי תהום מליחים עשירים במינרלים, בטמפרטורה קבועה של כ-24 מעלות, הנשאבים מעומק של כ-150 מטר ומוחלפים מידי יום. הבריכה נפתחה לאחר שיפוצים נרחבים ב-2009, ובמתחם המחודש יש שלוש בריכות: בריכת שחייה באורך 50 מטר, בריכת ילדים ששטחה 200 מ"ר ובריכת פעוטות. במתחם יש גם מכון כושר חדיש.
חידושה של הבריכה, כחלק מפיתוח רצף הטיילות, מאפשר למבקרים ולמטיילים גישה לשטח הציבורי הפתוח ומבט לים ולמרינה. את שיפוץ המתחם תכננה יעל מוריה מחברת מוריה-סקלי, והעבודה נעשתה על ידי החברה העירונית "אתרים".