מציאת מקום מגורים היא בעיה משותפת לסטודנטים בכל העולם, ולא משנה אם הם לומדים בבאר שבע או בניו יורק. בכל עיר שבה יש אוניברסיטה או מכללה יש סטודנטים שמחפשים שותפים, מנסים להתמקח עם בעלי הבית ולעתים קרובות מתפשרים על איכות החיים רק כדי שיהיה איפשהו להניח את הראש ואת תיק הגב. ניסיון מעניין לתת להם פתרון נעשה בבנגקוק בירת תאילנד על ידי חברת נדל"ן מקומית. החברה שכרה את שירותיו של מרכז המחקר פבריקה (Fabrica) כדי לתכנן מגורים משותפים לשבעה סטודנטים עם קשיים כלכליים שזכו ב-space scholarship - מלגה לחלל למגורים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
יפה אבל צפוף
יש הרבה קווי דמיון בין הסטודנטים שלהם מיועד המתחם לחוקרים שתכננו אותו: מרכז המחקר פבריקה עוסק בהיבטים שונים של תקשורת, כולל עיצוב, ופועלים בו חוקרים צעירים מרחבי העולם המקבלים מלגה. כמו בפרויקט המגורים, גם בפבריקה מדובר בקבוצת צעירים ממקומות שונים ומרקע שונה הנפגשים לראשונה בשביל מטרה משותפת. אולי מסיבה זו נראה שהתכנון המוצלח ידרוש מהדיירים פשרות מועטות למרות החלל המצומצם מאוד.
החוקרים ביקשו להבין כיצד ליצור חלל המאפשר גם שיתוף וגם פרטיות, שייתן לדיירים תחושה של עצמאות, אחריות, ביתיות וגם קהילתיות. התוצאה כוללת שתי דירות – אחת לגברים ואחת לנשים – המתוכננות כך שאפשר לפתוח את החללים או לסגור אותם בהתאם לצרכים – התכנסות משותפת לאכילה, למשל, או פעילות פרטית כמו לימודים. החלל המצומצם מתוכנן ביעילות רבה וכולל מקומות אחסון נסתרים ורהיטים רב תכליתיים ומודולריים, שאפשר להכניס אותם זה לתוך זה כדי לחסוך מקום. למרות שהתוצאה אסתטית להפליא, אנחנו לא בטוחים שיש לנו – או לישראלים בכלל - את התכונות הנדרשות לשרוד עם שישה שותפים. _
<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק