המחשבה לארוז את כל המטלטלים שלנו ולעבור לגור בצד השני של העולם עלולה להיות מרתיעה. אבל אם אתם יכולים להתגבר על זה ולאסוף את הכוחות, כישורי השפה וההרפתקנות הדרושים – אתם יכולים למצוא את עצמכם במקום טרופי, עתיק או טעים מאוד, לחיות כמו מלכים בהוצאות נמוכות ביותר. אז אם אתם פתוחים לשינוי גדול, אלה האפשרויות שעומדות לפניכם:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- זה לא ריזורט בתאילנד, זו וילה משוגעת בת"א
- הפריטים הכי חדשניים שתרצו לקחת הביתה ב-2018
צ'יאנג מאי, תאילנד
העיר הקסומה צ'יאנג מאי היא בירת הפרובינציה צ'יאנג מאי שבצפון תאילנד, לא רחוק מגבול המדינה עם מיאנמר ולאוס. השקט והשלווה מאפיינים את העיר ונובעים מהמקדשים הבודהיסטיים הרבים שבין חומות העיר העתיקה. מדוכני המזון עולים ריחות מצוינים של שיפודי עוף ונקניקיות, פאד תאי ושלל מאכלים – ואת רובם אפשר לקנות בדולר אחד בלבד. ומה עם מגורים? שכירות בדירה עם שני חדרי שינה (כולל הכל) היא כ-500 דולר לחודש. יש סיכוי שתמצאו אפילו בפחות.
אתונה, יוון
באתונה הסוחפת יש אתרים היסטוריים עתיקים כמו האקרופוליס ומקדש הפרתנון שבו וגם מועדונים וטברנות מלאי חיים. וכל אלה זולים יחסית. ארוחה ממוצעת במסעדה תעלה כ-12 דולר. כרטיס חופשי חודשי פחות כ-37 דולר ושכירת דירה עם חדר שינה אחד במרכז העיר כ-400-300 דולר.
סן פדרו, בליז
במשך שנים התיישבו מטיילים רבים בסן פדרו, עיירה קטנה בדרום האי אמברגריס בבליז. מאכלי הים המפורסמים, חורבות תרבות המאיה והחופים המרהיבים הופכים את העיר למפתה במיוחד. מהעיר יש גם טיסות פנימיות סדירות המאפשרות לסייר במדינה. רבים מגיעים למקום בגלל אתרי הצלילה המרהיבים אבל המחיה הזולה גורמת להם להאריך את שהותם. אפשר לשכור בית חוף בכ-900 דולר לחודש וקל להגיע ממקום למקום ברגל או בעגלות גולף, כך שכמעט אין הוצאות תחבורה.
לה פאס, בוליביה
לה פאס, הנמצאת כ-3,500 מטר מעל פני הים היא המרכז המנהלי של בוליביה (הבירה הרשמית היא סוקרה) והעיר השלישית בגודלה במדינה. ארוחה במסעדה נחמדה תעלה כשני דולרים ושכירת דירה במרכז העיר תעלה כ-300 דולר לחודש. גם מערכת התחבורה הציבורית, הכוללת את רשת קווי הרכבל הארוכה בעולם, יעילה במיוחד.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
פראג, צ'כיה
בירת צ'כיה מכונה "העיר בעלת מאות הצריחים המחודדים", "העיר הזהובה" ו"הלב של אירופה". בעיר העתיקה, שבה בנייני בארוקים, כנסיות גותיות ושעון אסטרונומי מימי הביניים, תוכלו לחיות ב-800 דולר לחודש. מחוץ למרכז תוכלו לשכור דירות ב-600-500 דולר לחודש. מכיוון שצ'כיה לא עברה ליורו והמטבע במדינה הוא קורונה צ'כית, השווה כ-0.16 שקל, המחירים זולים יחסית.
אז אם תמיד חלמתם לחיות בארץ אחרת, מסתבר שהכסף הוא לא מכשול בלתי אפשרי, וכמו שתמיד אמרו לנו - אין זמן מתאים יותר מהווה.