"לפני שבע שנים, בשנה הרביעית שלי ללימודי ארכיטקטורה בבצלאל, יצאתי לחילופי סטודנטים וגרתי במילאנו יחד עם שירן, שהיא כמו אחות בשבילי. באיטליה העיצוב הוא חלק אינטגרלי מהמרחב, וגם בפרטים הפונקציונליים הנראות חשובה, אבל באותה שנה גיליתי שכל זה מתעצם בשבוע העיצוב של מילאנו", מספרת מעין דורי, המוכרת מ"חתונה ממבט ראשון".
שבוע העיצוב, ששמו הרשמי הוא Salone Del Mobile, הוא אולי אירוע העיצוב הכי חשוב בעולם, שבו משתתפים גם מותגי על וגם יוצרים צעירים ואנונימיים, וכולם מציגים את הטרנדים, הצבעים והחומרים שנראה בקרוב בעיצוב הבית. "בשבוע העיצוב כמעט בכל פינה יש תערוכות מגוונות, שזורות בתוך המרקם הקיים של העיר, בתוך מבנים ומרחבים קיימים – חלקן ידועות חלקן מפתיעות, והתחושה היא שכל מי שחי במילאנו הוא חלק מהחגיגה הזו, בין אם עוסקים בעיצוב ובין אם לא", נזכרת דורי בחוויותיה מהתקופה שגרה בעיר. "השנה גנבתי לי סוף שבוע קצר, נסעתי שוב למילאנו והצטרפתי לשירן כדי לנשום קצת השראה". ביקשנו ממעין שתספר על כמה מהתערוכות שנגעו בה במיוחד.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> גם היא במילאנו: אלין כהן עזבה דירה מושלמת
>> 300 מ"ר ונוף לכנרת: וילה מושלמת ל-6 נפשות
הרמס – חומרים פשוטים, ביצוע מדויק
"אחת התערוכות היפות ביותר הייתה התערוכה של הרמס ברובע בררה (Brera). התערוכה הוצגה בחלל פשוט וגבוה שמורכב משני מפלסים. במרכז החלל הוצבו ארבעה ביתנים – כל ביתן שונה בצורתו ובצבעיו. הביתנים נבנו מקונסטרוקציות עץ בחיבורים סמויים, ללא ברגים, חופו בדפי אורז והוארו בתאורה עדינה. בתוך הביתנים נבנו פודיומים משכבות של קרטוני ביצוע חתוכים, ועליהם הוצגו הפריטים השונים. הביתנים נוצרו מחומרים פשוטים ובטכניקה פשוטה, אבל הביצוע המדויק והנקי יצר מראה מרשים במיוחד".
Rossana Orlandi – תענוג לעיניים וללב
"בגלריה Rossana Orlandi הוצגה תערוכה קבוצתית מרגשת של מעצבים ומעצבות צעירים ומוכשרים מתחומים שונים. חלק מהמוצגים היו אמנות בלבד, ואחרים היו גם פרקטיים ופונקציונליים. זה היה תענוג לעיניים וללב".
ורסצ'ה – ביטוי לטכנולוגיה בתוך המרחב הפיזי
"החלק המרשים ביותר בתערוכה של ורסצ'ה היה עיצוב המרחב והשילוב בין מרכיבים פיזיים, כמו הרהיטים ובין מסכים חצי שקופים שהוקרנו עליהם סרטוני ארט והפכו את המרחב למשהו אחר לגמרי. בעידן שבו כולנו נמצאים בעיקר בתוך מסכים, התערוכה הצליחה לתת ביטוי לטכנולוגיה בתוך המרחב הפיזי, ולהציג את הכוח האדיר שיש בשילוב הזה".
לואי ויטון – צבע וגיוון
"התערוכה של לואי ויטון הוצגה ב-Garage Traversi, בניין מעורר השראה בפני עצמו, והשתתפו בה מעצבים ומעצבות שונים. זו הייתה תערוכה צבעונית במיוחד ומגוונת מאוד, והיה יפה לראות את ההבדלים בין המעצבים השונים".
הקמפוס של אוניברסיטת בוקוני – זו הסיבה שאני אוהבת את המקצוע
"תכננו ללכת לתערוכה המדוברת של ALCOVA – פלטפורמה עצמאית לעיצוב שפיתחו האוצרים ולנטינה צ'יופי וג'וזף גרימה. התערוכה נודדת באתרים שונים בעיר ובסביבתה, נותנת חיים חדשים לחללים נשכחים בעלי משמעות היסטורית, ומעצבת אותם זמנית כמקומות תצוגה והופעות. השנה היא התקיימה במבנה עתיק של בית חולים צבאי, אבל התור היה כל כך ארוך שהחלטנו לוותר.
"במקום זאת נסענו לקמפוס החדש של אוניברסיטת בוקוני (BOCCONI) שתוכנן על ידי משרד SANAA של האדריכלים היפנים זוכי פרס פריצקר היוקרתי, קאזויו סג'ימה וריו נישיזאווה. הביקור במקום היה אחד הרגעים המרגשים ביותר בביקור הזה. הארכיטקטים של SANAA תמיד מצליחים לתכנן באופן מדויק לקונטקסט בצורה עדינה ורגישה – המבנים אמנם גדולים אבל התחושה היא שהם הרמוניים וטבעיים. הם בנויים כמסות לבנות ועגולות מחופות ברשת עדינה המקנה להם קלילות. הקלילות של החזיתות יוצרת ארכיטקטורה חדירה שמטשטשת את גבולות המבנה ומייצרת הרמוניה מלאה עם הטבע. כשהסתובבתי שם נזכרתי למה אני כל כך אוהבת את המקצוע הזה – וכמה הוא משמעותי ביצירת המרחב שאנחנו חיים בו".