חדרים, דלתות, קיוביקלס, מסדרונות, חדר ישיבות - אלו הדברים הראשונים שעולים בראשו של כל אחד כתיאור למה שמרכיב משרד של חברה גדולה: החדרים שונים בגודלים ובמיקומם ומעידים על חשיבות היושב בהם, דלתות נסגרות מאפשרות פרטיות ומייצרות ניכור, והעובדים מחליפים שלום, או כמה מילים בפגישות מקריות שמתרחשות בדרך כלל במסדרונות. את המציאות הזו ביקש יו"ר חברת הפרסום המקוון הניו יורקית Barbarian Group לשנות.
שולחן ללא סוף
על ההוצאה לפועל של המהפך בחשיבה הופקד האדריכל קלייב ווילקנסון (Clive Wilkinson), בן ה-59, אשר תכנן ובנה לטובת המשרד המחודש שולחן באורך של כ-335 מטרים. "השולחן ללא סוף" (endless table) מתפתל ברחבי המשרד כולו (2,137 מ"ר), ומאפשר מקום ישיבה ועבודה ל-125 עובדי החברה, אך ביכולתו להכיל עוד 50 נוספים ללא צפיפות.
"שולחנות, כפי שהם מוגדרים באופן מסורתי, הופכים למיותרים. קיומם מבוסס על עבודה עם נייר, ואני חושב שהגישה שלנו לנייר השתנתה, כיוון שהוא אינו נושא את אותה המשמעות", סיפר ווילקנסון בראיון ל-New York Times. כיוון שכך, השולחן הארוך אינו רחב במיוחד (חלל העבודה עומד על 1.5 מטרים, ובשולחן מלא יגיע ל-1.2 מטרים), למחשבים הניידים שעליהם מתנהלת עבודתם של העובדים יש די והותר מקום, והעידרו של הנייר האמור ניכר משולחנותיהם.
החלל מחולק בצורה עדינה באמצעות קשתות שיוצר השולחן. תחתיהן ניתן למצוא פינות ישיבה קטנות, למנוחה, לישיבה קצרה, או לשיחת רעים. "במשרד האחרון שלנו היו משרדים נפקדים, ואנשים היו צריכים לצוד אנשים אחרים", סיפר בנג'מין פלמר (Benjamin Palmer) יו"ר החברה ל-nyt, והוסיף שכיון הוא רואה יותר אנשים משיצא לו מזה שנים.
עלות בניית השולחן עומדת על 300 אלף דולר, והוא עשוי מדיקט עם ציפוי סיבית בצפיפות בינונית. ציפויו הלבן, ומראהו הנחשי, מייצרים חלל פתוח ובעל זרימה, והמחשבה על שיתוף פעולה ותקשורת ניכרת גם בפינת האוכל, שמתפקדת אף היא כמרחב קהילתי נוח ומסביר פנים, בין אם לאכילה ובין אם סתם כך לשיחה.
Introducing the Superdesk from The Barbarian Group on Vimeo.
ויש כאלה שמפנקים את העובדים במשטחי החלקה
המשרדים שעוצבו כדירות מגורים
המשרדים הכי יפים בארץ