בין היערות של באלי, בסיבנג (Sibang) נמצא אחד הכפרים המרתקים ביותר באי. כל אחד מ-18 הבתים בכפר הירוק (Green Village) עשוי כולו מעצי במבוק ומעוצב בצורה מיוחדת. ממדרגות ספירלה ועד לגשר מעל נהר שמוביל לדלתות הבתים החדשים ביותר בכפר - העיצובים במקום מזכירים יותר וילות יוקרה מאשר ביתני מגורים בג'ונגל. והמחיר בהתאם: בין 500 אלף ל-2 מיליון דולרים (1.7 מיליון ל-7 מיליון שקלים) למעוניינים לרכוש בית כזה. אל תשכחו לחשב לתוך זה גם מחיר טיסה לא זול במיוחד לאי.
לנשום אוויר צח ולשלב נגיעות של טבע
"השלב הראשון עבורנו הוא ליצור מגורי יוקרה בפיתוח בר קיימא ולייצר דרך מחשבה אחרת", אומר אדריכל הכפר, דפיט וויג'יה (Defit Wijaya) ל-edition. וויג'יה עבד יחד עם חברת העיצוב איבוקו (Ibuku) על העיצוב של הכפר, כשהבתים המרשימים הינם חלק מתכנית לבניית בתי יוקרה.
הבתים שמרוכזים סביב אזור קהילתי מרכזי אבל מופרדים על ידי גינות פתוחות לאלמנטים מהטבע שמוסיפים לכל וילה תחושת אור וחלל פתוח, כמו גם נוף מהמם ליערות סביבם, כמו גם לנהר האיונג (Ayung) מתחתם. "זהו העתיד. זו אדריכלות טהורה. לנשום אוויר צח ולשלב נגיעות של טבע, זה הכל", מוסיף וויג'יה.
המבנה הגדול האחרון שנבנה בכפר, נמצא בצד השני של הנהר, עם חמש קומות מעל היער. אורחים ברי מזל עוברים גשר מזכוכית ומבקבוק כדי להגיע לדלת הראשית של הווילה שהינה בעצמה דלת אובלית מסתובבת מזכוכית. העיצוב המתוחכם והתריסים שמתגלגלים מלמעלה למטה, מגנים על השוהים בווילות מפני סופות גשמים.
הפשטות הינה הכלי המשמעותי בעיצוב, אך בחלק מהבתים יש גם נגיעות לא אורגניות, ביניהן חיבור לחשמל ומטבח יוקרתי. הפרויקט הבא של וויג'יה הוא לבנות בית עם גג ברוחב 15 מטרים, פי שניים יותר גדול מהנוכחיים, וזאת מבלי להשתמש בעמודים מרכזיים.
"זהו מקום איפה שאנשים מתחברים לטבע"
כמו בתים אחרים בסביבה, ישנו צורך בשפצורים קלים, אבל מבנה הבמבוק יכול להחזיק מעמד במשך כל החיים, טוען מוקוהו סומרטה (Mokoho Sumerta), הקבלן מחברת הבמבוק הקרובה לכפר. "אנחנו משלבים בכל פיסת במבוק גם מים וחומצה, על מנת למנוע התפתחות פטריות וכניסת חרקים", הוא אומר. סביב האי מתגוררים כ-200 חקלאים שמקבלים כסף כדי לגדל במבוקים באזורי מגוריהם, כשחלק מהבמבוקים מגיעים לגובה של 25 מטר בתוך שלוש שנים.
הזווית של מבנה גזעי הבמבוק הראשי גם הוא חשוב, על מנת למזער את השפעת השמש הישירה והגשם, שעלולים להחליש את המבנים. אולם, העיצובים המשגעים מציגים צד נוסף של בנייה בבמבוק, מה שאנשים נוספים שקשורים לפרויקט כמו מנהל הבנייה פטריק האו (Patrick How) מקווה שיהפוך למורשתם. "אנשים רבים עדיין חושבים שבמבוקים הם זולים ונועדו רק לבניינים קטנים, אבל אנחנו מראים שניתן להשתמש בהם בבתים גדולים וגבוהים ולהגדיר מחדש את אופני השימוש בחומר".
הרדי מוסיפה כי "הכפר הירוק הגדיר מחדש את הפוטנציאל של חומרי בר קיימא. זהו מקום שבו שאנשים מתחברים לטבע. אנחנו בונים אור באדמה. עם משאבים מינימליים. עץ הבמבוק יכול להפוך לעמוד מבני בשלוש שנים, והבית הזה יכול להחזיק מעמד חיים שלמים. היחס שאנחנו מקדישים בעיצוב הבתים מראה את הפוטנציאל להתפתחות אנושית ולכושר ההמצאה העתידני".
אותם אנשים שרוכשים בתים בכפר הירוק נהנים מאווירת קהילה, עם גישה לאוכל אורגני ובישולים ביתיים מבית הקפה של הכפר, כמו גם אירועים שכוללים את פסטיבל הספרות של אובוד (Ubud), פסטיבל הרוחות של באלי ועוד. כמו כן, הכפר ממוקם מרחק של 25 דקות מהמרכז התרבותי של באלי, אובוד, ו-35 דקות נסיעה לחופי הגלישה בבאלי ולבית הספר הירוק ניתן להגיע במרחק הליכה, מה שגרם לאנשים מרחבי העולם לרכוש בו בתי יוקרה ייחודיים.
קומפלקס מגורים על צמרות העצים
בית מדוגם על העץ במינימום השקעה